Secret Wars #4

2015. július 03. - trg

sw4.png

A Secret Wars negyedik része nemcsak tovább árnyalja az egyes karakterek motivációit és jellemét, de elkezdi építeni a fő konfliktust, mindezt úgy, hogy közben kicsit sem veszít az epikusságából.

Talán már kiderült az eddigi posztjaimból, hogy (szerintem) Hickman nem tud hibázni és a helyzet az, hogy ez továbbra is így van. Az ús Secret Wars rész továbbra is epikus, azonban egyes karaktereket sokkal jobban bemutat és körüljár. Elsősorban Doom és Strange az, akikre nagyobb hangsúly kerül, illetve kettejük kapcsolata. 

Kiderül, hogy kettejüknek sikerült megölniük a Beyondereket (azért meglepne, ha ezen a téren nem lennének fordulatok) és, hogy Strange szándékosan mondott le a korlátlan hatalomról (ez az egyik korábbi részben is érintve volt már). Kicsit jobban megismerhetjük azt is, hogy hogyan áll össze a Battleworld és, hogy Strange tisztában van annak hibáival (ahogy ő fogalmaz, az új világ elsődleges célja a túlélés és nem a stabilitás). 

sw4_2.png

 Új sorozatok

A Marvel a héten ledobta a bombát és bejelentett 45 részben új sorozatot (azért csak részben, mert bizonyos esetekben gyakorlatilag csak a számozás indul újra). Mindet felsorolni itt fölösleges lenne (a listát erre találjátok), de pár dolgot kiemelnék:

  • úgy néz ki, hogy nem csak az öreg Logan kerül át a fő univerzumba, de Hawkeye is jóval idősebb lesz (bár ez sem teljesen egyértelmű),
  • Jessica Drew (Spider-Woman) terhes,
  • legalább öt Avengers (vagy Avengers-szerű) csapat lesz, ebből három cím ténylegesen tartalmazza az Avengers nevet (Uncanny Avengers, New Avengers és az All-New All Different Avengers), egy Ultimates címen jön (ez leginkább a Mighty Avengers utódjának tekinthető, és a jelek szerint a csapat tagja Galactus is!), az utolsó pedig a jelenleg a Secret Wars tie-injeként léltező A-Force utódja lesz,
  • legalább három (a szóló sorozatokat nem számolva) X-Men cím is lesz, az All-New X-Men (továbbra is a múltból idejött eredeti csapat), az Extraordinary X-Men (klasszikusabb csapatfelállás az öreg Logannel és a fiatal Jean Grey-jel kiegészülve) és az Uncanny X-Men (a csapat összetétele alapján ez egy amolyan X-Force szerű dolog lesz),
  • Deadpool visszatér (tényleg volt, aki azt hitte, hogy nem fog?),
  • viszont a Fantastic Fourról még semmi hír (illetve az biztos, hogy Ben Grimm a Guardians of the Galaxyban, Johny Storm pedig az Uncanny Inhumanesben fog szerepelni),
  • sok olyan karakter kap saját címet, akinek mostanában nem volt (pl. Scarlet Witch, Drax, Vision, Doctor Strange),
  • sok új Pókemberhez kötődő sorozat lesz (két Pókember sorozat Peter Parkerrel és Miles Morales-szel, Silk és Spider-Gwen sorozatai folytatódnak, valamint lesz egy Web-Warriors sorozat is),
  • Laura Kinney (X-23) az új Wolverine,
  • lesz új Illuminati, de ez rosszfiúkból áll,
  • minimum két új S.H.I.E.L.D. kötődésű sorozat jön (egy sima Agents of S.H.I.E.L.D. és egy a Howling Commandosnak, ami ezúttal különböző szörnyekből és természetfeletti lényekből fog állni Dum Dum Dugan vezetésével).

A drámai elemeket (amikbe nemcsak az univerzum pusztulása és Doom uralma tartozik bele, hanem olyan személyesebb drámák is, mint T'Challa és Namor találkozás) ráadásul jól ellensúlyozzák a könnyedebb, komikusabb karakterek (Pókember, Starlord valamint a szerintem szándékosan eltúlzott Scott Summers) és pillanatok (Thanos és az Ultimate Reed Richards reakciója Doomra).

sw4_1.png

A részben volt két fontosabb halál is (Scott Summers és Stephen Strange, mindkét karaktert Doom ölte meg), amik egyszerre hivatottak jelezni azt, hogy a Battleworld istene mekkora hatalommal bír és, hogy minden hatalom ellenére továbbra is saját emberi hibáinak a rabja és, ha jól sejtem ez lesz a Secret Wars valódi témája. Lehet, hogy tévedek (Hickman mindig meg tudja lepni az embert), de jelenleg úgy tűnik, hogy a Cabal és a túlélő hősök csak statisztái lehetnek a végső összecsapásnak Reed Richards és Doom között. 

A történetvezetés és a párbeszédek mellett még valamit ki kell emelnem és ez az illusztrációk, bár Esad Ribic portréi néha kevésbé jól sikerültek, összességében a sorozat eddig gyönyörűen volt rajzolva és Ive Svorcina színei is tökéletesen illeszkednek ehhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr917590548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.07.04. 09:08:00

Remélem a dum dum féle csapatba Penge is befér majd.

trg 2015.07.04. 11:24:50

@doggfather:
Hát, a promóképen nincs rajta, de azután bármi elképzelhető, hogy a Mighty Avengersbe is berakták meglepetésből

trg 2015.07.12. 22:31:07

@doggfather:
www.ign.com/articles/2015/07/12/comic-con-2015-new-female-blade-joins-marvel-comics
Lesz egy új női Penge, de az még nem világos, hogy a klasszikus karakter tanítványa lesz, vagy mi.
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015