Képlegények: Bloodlust

2015. október 12. - xCYBERFUNKx

2006-ban Fábián Péter megmutatta vázlatait és terveit barátjának, Kozmajer Viktornak és ezzel mondhatni megalakult a Bloodlust Képregények. Két évvel később ki is adták saját gondozásban a képregény első két számát, melyet viszont viszont inkább elvetettek nem sokkal később, úgy döntvén, ők ennél többet tudnak és akarnak is. Így végül 2010-ben jelenthetett meg a Bloodlust: Ébredés, a sorozat tényleges első része, sokkal profibb kinézettel, történettel és kivitelezéssel.

 

Munkafolyamatok

A rajzolást szinte végig Péter viszi, újabban már Viktor is besegít neki a színezésben, de a sztorit, a képregény fő erősségét közös erővel végzik. Netes dolgokat, mint a saját weblapjuk elkészítését és programozását, illetve a promóciót szintén Viktor csinálja, persze az utóbbiban besegít barátja is, ahol tud. Közös ötletelést rendszeresen végeznek, melyeket rendszerint megvitatnak és a használhatóakból próbálnak valamit összegyúrni. Ahogy Viktor mondja: "Mindentől függetlenül közös az egész alkotás".

 

Csináld Magad Etika

Mikor elkezdték, nagyon nem látták át a magyar képregény kiadás mivoltát, ezért úgy döntöttek, saját gondozásban jelentetik meg a kiadványokat. Mára már van elég tapasztalatuk ehhez, és pont ezért gondolják azt, hogy csak is így éri meg csinálni ezt az egészet, így biztos minden, ha mindenkitől függetlenül a maguk erejéből és pénzéből készítik az egészet olyan időkorlátokkal, ahogy az nekik kényelmes, vagy éppen feszes.


Réteg Képregény

Úgy érzik több ok miatt is perifériára kerülnek: sokan az angol cím miatt azt hiszik, hogy honosításról vagy könyvfeldolgozásról van szó a Bloodlust mögött, és csak kevesen tudják csak meg, hogy ez egy teljesen hazai termék az ötletektől, a rajzokon át, a megvalósításig. Persze mikor ez kiderül, akkor sokaknak pont hogy ez ad kedvet a Bloodlust világának megismeréséhez.

 

Marvel VS Magyar képregények

A képregény-adaptáció filmek moziba kerülése szerintük javított a rajzolók és írók megítélésen, azonban a nagy réteg, véleményük szerint, továbbra is csak egy gyerekes és olcsó hobbinak tekinti azt a töménytelen munkát, amit a (nem csak magyar) alkotók belefektetnek - saját pénzüket, idejüket és energiájukat nem sajnálva - abba, hogy ilyen füzeteket adnak ki. Az, hogy itthon ebből valaki megéljen, pusztán képregényalkotásból, szerintük lehetetlen. Bár a blockbuster Marvel filmeknek egyre nagyobb rajongó tábora van itthon is, mégis úgy érzik, ezzel együtt nem nő az igény a magyar füzetekre. Hiába van egyre több látogató a képregényes eseményeken, stagnál a vasárlói kedv a hazai termékekre. Szerintük az ismeretlen az új érdeklődőknek nem vonzó, sokkal inkább vonzóbbak a bevált a sztorik és karakterek.

A Bloodlust jövője
A sorozatuk negyedik számát, a Seraph-ot eredetileg 2015 végén tervezik megjelentetni, mely egy fejezetzárás lesz. Sok érdeklődő pont erre a számra vár, hogy egy kerek történetet tudjanak majd megvenni, ebből is látva, hogy merre mehet az egész történet. Tervezik továbbá több novella megjelentetését és pár antológia, például a már egyszer kiadott (elfogyott minden példány) Cryweni Történetek újra kiadását. A második fejezet, az ötödik számtól kezdve pedig egy új fejezet lesz a Bloodlust történetében, melynek megjelenésére azonban még várniuk kell az érdeklődőknek.

Bloodlust Facebook // facebook.com/bloodlustcomics
Bloodlust weblap // bloodlust.hu
Trikorder Facebook // facebook.com/trikorderblog

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr777917926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015