30. Képregénybörze, helyszíni riport

2015. október 27. - trg

Képlegények EXTRA

borze.png

A 30. Képregénybörzén sok újdonságot begyűjtöttünk, és ha már ott voltunk forgattunk és kérdeztünk is: Árnyvadász képregény alkotója Szegedről, a Zsiger.hu vezetője, illetve a Café Postnuclear készítői válaszoltak a kérdéseinkre.

A börzének számos hibát fel szoktak róni, az árusok gyakran panaszkodnak, hogy alig van idejük kipakolni, a látogatóknak a tömeg és a szűkös helyek szoktak problémát okozni, de mindezek ellenére a Képregénybörze mára a magyar képregényes élet egyik legbiztosabb intézménye. A kiadók és az alkotók a börzéhez időzítik a megjelenéseiket, a fogyasztók pedig ekkor tudják kibővíteni a gyűjteményeiket és betömni a sorozatokban tátongó lyukakat. 

Mi is elég határozott célokkal érkeztünk a Kispestre, be akartuk szerezni a Bloodlust eddigo számait, A Hegy újranyomott füzetét, a Café Postnucleart és a Pax Romana TPB kiadását. Persze az ember tervez, a börze pedig felülírja ezeket a terveket. Mire sikerült eljutnunk A Hegy standjához, sajnos elfogytak a füzetek (ez persze a mi hibánk, hiszen a bejáratnál voltak, így csak annyit kellett volna tenni, hogy érkezésünkkor kiálljuk a sort, de addigra - a börzés hagyományoknak megfelelően - már túl voltunk egy fárasztó sorban álláson), viszont a képregények között válogatva beleakadtunk pár olyan kiadványba, amit nem hagyhattunk ott. Így bővült a gyűjteményünk a fent említettek mellett egy Hellboy regénnyel, egy a Hawken játékok világába játszódó képregénnyel és Scott Snyder Wytches című képregényének néhány számával.

Természetesen nem csak vásárolni mentünk, hanem vittük magunkkal a kameránkat is, hiszen mostani börzén is számos alkotót el lehetett csípni személyesen és szerencsére mindenki szívesen válaszolt a kérdéseinkre. Magony Gergő (Greg Seed), az újonnan indult Árnyvadász sorozat készítője, beszélt nekünk arról, hogy milyen jellegű képregénnyel készült és, hogy hogyan tervezi a kiadást. Kovács Milán a ZSIGER.hu kiadótól beszélt az új kiadványukról a Raizról és arról, hogy a képregényeken túl mivel készülnek egy-egy rendezvényre. Végezetül Budai Dénest és Szűcs Gyulát a Café Postnuclear alkotóit kaptuk el, hogy beszéljenek egy kicsit a képregényük múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

A Képregénybörze továbbra is egy izgalmas rendezvény és egy kiváló alkalom arra, hogy az alkotók, a kiadók és a fogyasztók találkozzanak személyesen, azon viszont érdemes lenne elgondolkoznia a szervezőknek, hogy valami tágasabb helyre költöztessék, ugyanis csúcsidőben nehézzé vált a mozgás a termekben.

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr298025794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015