Kalandok a Sóságban // Saltlands interjú és játékbemutató

2016. május 27. - trg

sl2.png

Kooperatív társasjáték, ami mintha a Mad Max világába repítene minket - ha téged is felcsigázott ez a leírás, akkor a Saltlandset neked találták ki!

Múlthéten Saltlands fő dizájnerét, Kruppa Gergelyt hívtuk el egy beszélgetésre és egy gyors játékbemutatóra. Sejtettük, hogy hosszúra fog nyúlni a videó, de azt nem gondoltuk, hogy végül két teljes értékű anyagot is össze tudunk vágni belőle.

Bár a Saltlands dizájnja és artworkjei lenyűgözőek, kevesen tudják, hogy eredetileg nem egy Mad Max inspirálta játék volt. A tervezés elején ugyanis a csapat Kruppa egyik korábbi játékából, a zombis Deadline-ból indult ki, azonban mivel a piacot ellepték időközben a hasonló tematikájú játékok, ezért irányt váltottak. Szerencsére a posztapokaliptikus pusztaságokban játszódó művek a reneszánszukat élik (gondoljunk csak az új Mad Maxre vagy éppen a Café Postnuclearra) és a Saltlands tökéletes el is kapja ennek a hangulatát. 

A Sóság vidéke kegyetlen, ezért a játékosoknak szinte kötelező együtt dolgoznia, hogy megtalálják a pusztaságból kivezető utat. Ehhez azonban először meg kell tudniuk, hogy hol is vannak pontosan azok a mitikus helyek, amik a megváltás ígéretével kecsegtetnek. Ráadásul ingyen senki sem menekülhet, csak akkor, ha rendelkezésére áll a szükséges felszerelés, amit fel tud ajánlani a megmenekülésért cserébe.

A játék összetettsége is ebben rejlik. Nem elég, hogy a karaktereknek folyamatosan harcolniuk kell a rájuk támadó fosztogatókkal, még információt is kell gyűjteniük a három menekülési pontról, valamint össze kell szedniük a megmenekülésükhöz szükséges felszerelést. Különösen az utóbbi az, amihez jól jön a kooperáció, ugyanis a játékosok össze is dobhatják a készleteiket, ami  nagyban segíti a megmenekülésüket. De nemcsak együttműködésre van lehetőség, hanem egymás elárulására is, ugyanis a fosztogatók irányítása részben a játékosok kezében van, így könnyedén eliminálhatóvá válnak a riválisok is.

A Saltlands tényleg összetett játék, de nem túlbonyolított, ráadásul látszik, hogy a tervezés során alaposan át lett gondolva (az egyik legjobb ötlet a széllel hajtott járművek mozgásának kidolgozása, ami egy külön egyedi elemet visz az egészbe), mindehhez pedig fantasztikus dizájn párosul. Ha nem szeretnétek lemaradni róla, akkor vegyétek célba a Kickstarters, ugyanis néhány napig még van lehetőségetek támogatni a projektet!

Saltlands FB // https://www.facebook.com/saltlandsgame
Saltlands Web // http://www.saltlands-game.com/
Saltlands Kickstarter // https://www.kickstarter.com/projects/...
Trikorder facebook // http://facebook.com/trikorderblog
Trikorder blog // http://trikorder.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr38751084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabor Zehetmayer 2016.05.27. 11:25:11

Szuper, köszi, érdekes és jól összerakott mindkét videó.
Egy észrevétel, illetve 2 egész pontosan. Szörnyen idegesítő alatta a zene, de legalábbis baromi hangos, majdnem egy szinten van a beszéddel. Ezen kívül kellene egy mikrofon a videókhoz, de lehet a zene hiánya már sokat segítene a dolgon.

trg 2016.05.27. 14:09:14

@Gabor Zehetmayer:
Szia, az a helyzet, hogy mikrofonnal dolgoztunk, de Gergőnek egy betegség miatt nem volt rendesen hangja, a háttérben meg elég hangosan játszottak. A zene is azét került bele, hogy a háttérzajokat kicsit elynomja/kiszűrje (illetve mert szerintem egy ilyen hosszú vidi alá nem árt valami aláfestés), de tényleg nem sikerült tökéletesre belőni a hangerőt. Köszi a dicséretet és a kritikát is, a jövőben igyekszünk majd fejlődni ebben is:)

Gabor Zehetmayer 2016.05.27. 14:33:00

@trg: Tényleg csak kis finomítás kell, a téma és a koncepció jól összeállt, az külön tetszett, h két videót is készítettetek. Szóval csak így tovább, köszönjük!
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015