Jön a Hungarocomix 2016!

2016. december 05. - LordTotenkopf

hungarocomix_16_f2.jpg

Idén is megrendezésre kerül  - immár 12. alkalommal - a magyar képregények és képregényesek napja, azaz a Hungarocomix! A dátum december 10. (szombat), a helyszín a K11 (Király utca) és mi biztosan ott leszünk. Alább a programból szemezgetünk

Közel 30 magyar szerző és kiadó lesz jelen, újdonságban vagy régen vágyott kiadványban tehát nem lesz hiány. A teljesség igénye nélkül a következőkkel találkozhatunk:

- a Blacksad képregény első magyar kiadása (egyébként személyes kedvencem ez a szó szerint állati euro-noir comic, mindenkinek ajánlom aki nyitott a műfajra)

- animációs vetítés a Dot&Line jóvoltából

- kiállítás (a kArton galéria támogatásával) 

- Nero Blanco Comics kiadó

- Zsiger kiadó

- Képes Kiadó

- a Walking Dead - Élőhalottak magyar kiadásának 12. kötete

- Kittenberger képregény

- Kepesita képregény

- Iron Lady képregény

- Symposion

- BPZines grafikusok

blacksad.jpg

A kiadók standjain kívül érdekes előadások, kerekasztal beszélgetések is helyet kapnak, az Iron Lady alkotócsapatával, karikaturistákkal,a készülő Piszkos Fred közbelép-adaptáció készítőivel, Alfabéta díjazottakkal, valamint a képregény, mint oktatásban is használatos médium szerepe is szóba kerül a Szent Márton-képregények, valamint a Rabtársak a Gulagon kapcsán. Éppen ez utóbbiak lesznek a kiállítás fő témái is, valamint a TASZ és a Baptista Szeretetszolgálat képregényei.

piszkosfred.jpg

A workshopok is nagyon érdekesnek ígérkeznek: idén is lesz Comic Jam ismert képregényalkotók moderálásában, melynek lényege, hogy egy előzetesen elkészített elrendezésben lehet saját képregényt rajzolni, akár egyedül, akár felváltva, akár stafétaszerűen. Az InkStudyst festékmanufaktúra pedig stancilekkel, festékekkel érkezik. Aki pedig esetleg félne, hogy összemaszatolja magát a festékkel, az se csüggedjen, mert a Trans-Europe Kft. pultjánál a látogatók különböző kreatív szoftvereket és Wacom digitalizáló táblákat próbálhatnak ki.

A Dot&Line közreműködésével megtekinthető lesz hét magyar animációs kisfilm is, amik valamilyen módon kötődnek a képregényhez is. Bárány Dániel: Házibuli, Erhardt Domonkos: Esőtánc, Felvidéki Miklós: Fly me to the moon, Fritz Zoltán: Az égig érő paszuly, Juhász Márk: Carl, László Márk: The Ventriloquist, Turai Balázs: Mirikal.

 Ajánljuk még böngészni az esemény programját: http://kepregeny.blog.hu/2016/11/21/a_hungarocomix_2016_programja 

Valamint bejelölni a Facebook-eseményt, hogy minden hírről időben értesüljetek: https://www.facebook.com/events/1221808061214967/ 

Találkozunk szombaton!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr6312024265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2016.12.05. 19:18:04

Üdv!

Lesz még egy újdonság a hétvégi Hungaroxomixon, a Világvégi mesék! ;)
www.facebook.com/vilagvegimesek/
Mistwalker kartársnak tegyek félre recenziós példányt ebből is?
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015