Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. 2x18 recap

2015. április 24. - trg

A szálak összeérnek

aos_1.png

A felállás: HYDRA vs S.H.I.E.L.D. vs S.H.I.E.L.D. vs Calvin vs Inhumanek vs Ward & 33-as ügynök, de vajon mi sül ki ebből?

Az biztos, hogy ez az epizód zsúfolt és mozgalmas volt, de ez nem vált az előnyére, ugyanis szinte minden történés azt szolgálta, hogy az elkövetkező négy rész eseményeit felvezesse és a különböző csoportokat közelebb hozza.

Fitz végre csatlakozott Coulsonékhoz (sajnos nem mutatták be az előző rész végi szökést), majd gyorsan irány összeszedni Wardot (Coulson felajánlja neki, hogy ha segít, akkor kitörlik az emlékeit és után szabadon élhet ahol akar), aki aztán leszállítja nekik az agymosott Bakshit és már úton is vannak találkozni Dr. Listtel (azért szegény Fitz a repülőn majdnem nekimegy Wardnak, de ez több mint várható volt). Persze a végcél nem List, hanem Strucker lenne (és rajta keresztül Skye), ennek eléréséhez pedig Bakshi felajánlja a HYDRA-nak Deathlokot.

Marvel Televison hírek!

Úgy látszik nem telik el hét, hogy ne lennének újabb hírek a spin-offról. Úgy néz ki, hogy a két főszereplő Hunter és Bobbi lesz, ami különösen annak fényében izgalmas, hogy Hunter éppen ebben a részben fejtette ki, hogy többet nem dolgozna együtt az exfeleségével. Az eddigi találgatásaimat mindig arra alapoztam, hogy a spin-off képességekkel rendelkező ügynökökről fog szólni, de ez alapján úgy néz ki tévedtem, bár azt elképzelhetőnek tartom, hogy az anyasorozatban koncentrálnak majd a szupererejű ügynökökre, a spin-offba pedig megy a "maradék". 

Bónusz hír, hogy kiszivárogtak olyan pletykák is, hogy a Marvel egy harmadik sorozaton is dolgozik, erről azonban azon túl, hogy John Ridley (itthon leginkább 12 év rabszolgaság - aminek adaptációjáért Oscart is kapott - és a Harmadik műszak miatt lehet ismerős a neve) is érintett benne semmit sem tudni. Ugyanúgy, ahogy az sem biztos még, hogy az Agent Carter kap második évadot, viszont ha berendelik és minden pletyka igaz, akkor a Marvel legalább négy tévében futó sorozata lesz, illetve az is biztos, hogy jövőre várható a Netflixen a Luke Cage első és a Daredevil második évada is.

Mindeközben Skye megtudja, hogy az anyja száműzni akarja az apját, annak ellenére is, hogy tudja jól, hogy ha ezt megteszi, akkor valószínűleg Cal újra teljesen összeomlik és annak vérontás a vége, ezért megkéri, hogy had menjen el az apjával és beszélje meg vele a dolgokat, ahelyett, hogy csak simán otthagynák. Kyle Maclachlan ebben a részben is fantasztikusan hozta az instabil őrültet, akinek minden vágya az, hogy átélhesse azt a múltat, ami soha nem adatott meg neki és a családjának. Skye persze nem csak azért ment vele, hogy beszéljenek, az volt a terve, hogy figyelmezteti Coulsont, de ehelyett csak a másik S.H.I.E.L.D.-et sikerült informálnia a helyzetükről.

Ha már másik S.H.I.E.L.D.: Simmons elmondta Maynek a titkot Fury toolboxáról, aki értesítette Bobbit, azonban azt nem árulta el, hogy a cserében ő is benne volt, így a másik S.H.I.E.L.D. még mindig megbízik Simmonsban, sőt megbízzák azzal, hogy hackelje meg Deathlok szemét. Coulsonék balszerencséjére ezzel a lépéssel lelepleződik az, hogy együtt dolgozik Warddal. 

vlcsnap-2015-04-23-12h42m04s46.png

A rész vége az, ami a különböző szálakat összefűzi: Cal és Skye az előbbi régi irodaházában vannak, ahová Jiaying megbízásából Lincoln is követi őket és természetesen megjelenik a HYDRA (és velük Coulson csapata) is, akik Gordon teleportálását képesek észlelni. Cal HYDRA ügynököket öl, Lincoln összecsap Deathlokkal, majd mindkettejüket hatástalanítják a HYDRA egységei, akiket Bakshi vezet (vajon legyőzte az agymosást, vagy Ward parancsát követi?), Skye és Coulson újra találkoznak, de éppen csak észreveszik egymást, amikor megjelenik Gordon és elviszi (elrabolja?) Skyet, de nem elég gyors így Calt is visszaviszi magukkal. A rész legvégére, pár órával az összecsapás után, pedig megérkezik Mack és Bobbi, de ők már csak Coulsont találják, aki pedig rejtélyes mosollyal az arcán feladja magát.

Bár az epizódnak voltak jó pillanatai (Lincoln fegyverként használta a képességeit, Cal brutálisan és a HYDRA ügynökök, Coulson és Hunter beszólásai), összességében mégis kicsit elnagyolt volt az egész, de reményeim szerint a következő rész kárpótol mindezért (legalábbis az alábbi előzetes erre enged következtetni).

Egyéb apróságok:

  • Most már hivatalos Skye valódi neve Daisy Johnson.
  • Vajon Cal fiókjában az a három zöld fiola a Hyde formulát tartalmazza és ha igen, akkor vajon látjuk-e majd átalakulva a doktort?
  • Csak én érzem úgy, hogy May hirtelen pálfordulása gyanús? Szinte biztos vagyok benne, hogy még mindig teljes mértékben Coulson embere, de remélhetőleg hamar kiderül a válasz.
  • Ami viszont egyre biztosabb: Bobbi és Mack kezdik megkérdőjelezni a "valódi" S.H.I.E.L.D. céljait és felteszik a kérdést: miért Colusont üldözik, amikor a HYDRA még mindig létezik?
  • És ha már hűség és csapatok: vajon Ward visszakerül a jófiúk közé? (Nagyon remélem, hogy nem.)
  • A rész elején az Inhuman, akin Dr. List kísérletezett (és aki meghalt), az az előző részben túrázni induló Ethan volt. Vajon ez az incidens közelebb hozza egymáshoz a S.H.I.E.L.D.-et és az Inhumaneket?
  • Annyira örültem, hogy Skye nem fordult el Coulsontól (és a S.H.I.E.L.D.-től)!!!!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr567390004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015