Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. 2x19 recap

2015. április 30. - trg

"Spoiler alert"

Még egyszer (utoljára?) összeáll az eredeti csapat, hogy (újra) megmentsék Mike Petersont, de vajon ennyi hazugság és árulás után együtt tudnak még működni?

Az előző részben láttuk, hogy Skye, Gordon és Cal megmenekülnek, de természetesen Cal rögtön dühöngeni kezd a teljes Inhuman város előtt és még azt is kikotyogja, hogy Sky Jiaying lánya. Ennek ellenére Jiaying nemhogy nem küldi el újra, de még azt is megengedi, hogy szabadon mászkáljon. Nem ez az egyetlen különös döntése: bár az előzőekben úgy tűnt, hogy Raina képessége lenyűgözi, amikor az megálmodja, hogy Skye menti meg Lincolnt, rögtön ellene fordul és közli vele, hogy többet ne avatkozzon bele az engedélye nélkül az Inhumenek életébe (pedig Skye minden bizonnyal Raina nélkül is elment volna Lincolnért, hiszen ő a S.H.I.E.L.D. ügynöke és ők - legalábbis a Coulson féle S.H.I.E.L.D. - nem hagynak hátra senkit).

vlcsnap-2015-04-30-19h15m47s188.png

Coulson éppen ezért adta fel magát az előző rész végén. Szüksége van a másik S.H.I.E.L.D. erőforrásaira (de leginkább a Busra) ahhoz, hogy kiszabadítsa Deathlokot és Lincolt a HYDRA karma közül és ha már ott van, akkor lekapcsolja a bázis légvédelmét így Gonzales gond nélkül bombázhatja le az egész helyet. Gonzales több mint boldog, hiszen így nem csak arra van lehetősége, hogy rátegye a kezét Fury toolboxára (amit az alkudozásban maga Coulson ajánl fel), hanem egyszerre foghat be pár képességekkel rendelkezőt, pusztíthat el egy HYDRA támaszpontot és ha minden rosszul sül el, Coulsontól még így is megszabadul.

Az utóbbira azonban semmi esélye, ugyan Coulsonnak meg kell semmisítenie a Bust (a készítők elég gonosz módon vezették fel az epizódot, hiszen többször utaltak rá, hogy a csapat egy tagja odaveszik, csak azt nem mondták, hogy az otthonukul szolgáló repülő lesz az), hogy a törmelékek között zavartalanul leereszkedjenek egy quinjettel, de onnantól kezdve a tervük szinte zökkenőmentes.A csapat két részre oszlik: Skye, Simmons, Ward és az agymosott Bakshi a foglyokat mennek kiszabadítani, Coulson, Fitz és May pedig a bázis védelmi rendszerét törik fel.

Skyet hosszú idő után most először látjuk újra akcióban, de úgy látszik, hogy semmit sem felejtett a kiképzésből, ráadásul immár képes kontrollálni a képességeit (és nem csak harcban, Lincoln szívét is azzal indítja be újra!). A csapat természetesen sikerrel jár, bár egyik kimenekített sincs jó állapotban (Mike-ot gyakorlatilag teljesen szétszerelték, Lincoln pedig halott volt). Az egyetlen, aki nem tér velük vissza, az Ward, ami nem meglepő azután, hogy Simmons megpróbálta megölni (és csak azért nem járt sikerrel, mert a fegyvere Bakshit találja el). Remélem, hogy a hátralévő részekben Simmons radikalizálódásának lesznek következményei, mert jelenleg ezt mintha csak Fitz vette volna észre.

vlcsnap-2015-04-30-19h00m59s163.png

A csapat másik fele közben sikeresen feltöri a bázis védelmét, sőt Coulson egy magánakcióban még számos információt letöltött a HYDRA rendszeréből (ahogy May kérdőre vonja az egy az egyben ismétli a második Amerika Kapitány hajós jelenetét). A bázisra visszatérve Gonzales megkapja a kinyitott toolboxot, bár Coulson jelzi neki, hogy Fury nem lesz túl boldog (Gonzales arca ez utóbbi hallatán leírhatatlan volt, ne feledjük, ők nem tudják, hogy Fury él). Mindezek után pedig láthatjuk, ahogy Coulson elküldi az immár Starknak dolgozó Maria Hillnek - és így a Bosszúállóknak - az információkat arról, hogy hol találja von Strucker bárót és, hogy nála van Loki pálcája (a fegyver, ami megölte).

Egyéb apróságok

  • úgy néz ki, hogy a Theta Protocol a Bosszúállókat jelenti (vajon ők erről tudnak? és Maria Hill mióta dolgozik együtt Coulsonnal?)
  • de vajon mi a sok titkos bázis célja?
  • és mi van Gonzales hajójában?
  • úgy néz ki, Ward tényleg próbál jobb ember lenni, legalábbis erre utal az, hogy a 33-as ügynököt otthagyta a S.H.I.E.L.D.-nél azok között, akik valóban képesek neki segíteni
  • Raina látomása az Avengers eseményeiről elég fölösleges volt (ha mutattak volna pár jelenetet vagy valamit akkor oké, de így...)
  • viszont az elég király, hogy annak ellenére, hogy Joss Whedon szerint a sorozat és a filmek külön univerzum, mégis Coulson az, aki beindítja az Avengers eseményeit (vagy csak Whedon trollkodott, a sorozat után kirakott tweetje erről árulkodik)
  • a rész tele volt nagyon szórakoztató párbeszédekkel (különösen Ward folyamatosan megszakított monológja és Coulson egysorosai voltak faszák)
  • ja és a legfaszább: Hunter megbocsájtott Macknek!!! (Bobbi még hátra van...)
  • remélem Coulson hamarosan szerez magának egy új repülőt, addig is rest in peace Bus

bus.png

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr527418090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015