Randomfilmek #2

2015. június 24. - z33d

Episode 2: Kung Fury

A Kung Fury mozis vetítésén jártunk. Egész jól szórakoztunk, de az elménk sajnos nem robbant darabjaira. Lézer, nindzsa zsaru, dinoszaurusz, arcade robot, Testarossa...FutureRetro! Kung Fury! Yeah! Lássuk, mi mennyire kajáltuk meg a dolgot.


Kung Fury (2015)

http://www.imdb.com/title/tt3472226/

nézd: https://www.youtube.com/watch?v=bS5P_LAqiVg

 

 

CatStimpsonJ:

Csatold be az övedet, és készülj fel a perma green screenre és speciális effektekre. A film nagy dózisban tolja az arcunkba a futurisztikus elemekkel átszőtt kamuretro-t, de ennél többet nem nyújt. A sztori csak másodlagos a nagyon menő effektusok mellett, de mégis meglepően koherens az egész. A trailerben nagyjából benne volt minden, de ha az tetszett, érdemes rászánni a csekély fél órát, mert van pár plusz poén is (itt leginkább egy poénra gondolok, aminek semmi köze az egész "műfajhoz" amúgy). És szóviccek. Rengeteg szóvicc. Kifejezetten megnöveli az élvezhetőségét, ha előtte valami nagyon-nagyon rosszat láttál.

Kinek ajánlom: Aki feltétlen meg akarja nézni.

Kinek nem ajánlom: Akiknek jobban tetszett a Turbometal Motorblog-tól a Volvo Rush.

 

Zöldréndzser:

Alapvetően nagyon is közel áll hozzám a késő 80-as/90-es évek popkultúrája, viszont ez a kamuretrózás, ami ennek az érának az esszenciális elemeinek túlpörgetéséről szól, megfűszerezve fogcsikorgató, semmilyen szinten nem autentikus „bro/fratboy” humorral, a lehető legtávolabb. Ez az egész revival hullám, aminek tagadhatatlanul az egyik zászlóshajója a Kung Fury, kezd vérciki és baromi kínos lenni, legalábbis számomra. Ezenfelül a film nagyon hamar elfárad, a jó ötletek is baromi unalmassá és kiszámíthatóvá válnak, negyed óra után már nagyon szerettem volna szabadulni.

Kinek ajánlom: Youtube-on unatkozóknak.

Kinek nem ajánlom: Mindenkinek.

 

z33d:

Mindig éltem apám rossz VHS kazettáit, minden kétes értéket ami előtt a Kung Fury tiszteleg. Akarom mondani "tisztelegne". Ugyanis az ilyen szinten való túltolás, a lélek nélküli irónia mindig megöl mindent ami kicsit is jó. "Ez a Hackerman mekkora arc!"-szerű összegzéssel már nem tudom le, a mulletszámlálás nem szórakoztat, hisz láttam már ilyet, vér komolyan, indirekten, esendően, viccesen. Félreértés ne essék, elszórakoztam a Kung Fury-n - majdnem annyira, mint egy jóval ízlésesebb 80as/90es utaláson a Regular Show-ban - sőt, üdvözlöm a revival-t, a pixelt, a szexidiszkót, a 8bit-et és a többit; ezer területen kreativitásra sarkallja a fiatalokat, a technológiák elérhetőek, működik a DIY/DIT attitűd, és ez klassz. Összességében a jelenség 2015-ös kicsúcsosodásának eredménye a Kung Fury, de mit mondjak... adjatok pénzt, időt, technikát, szerencsét, elszántságot, szervezőkészséget meg persze greenboxos skilleket, és a második részt leforgatom a haverjaimmal.

Kinek ajánlom: Akik épp csak ismerkednek a trash filmek világával, nagyon jól fognak szórakozni.

Kinek nem ajánlom: Kiégett Casey Ryback rajongóknak. A fél fogukra sem lesz elég.

 

trg:

Nekem bejött. Buta volt, túltolta a nosztalgiát és borzalmas mennyiségben nyomták benne a szóvicceket, de köszönhetően annak, hogy csak fél órás, még pont nem vált élvezhetetlenné. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenkinek be fog jönni, én például nosztalgikus szeretettel gondolok vissza Leslie Nielsen filmjeire és a Kung Fury sokszor inkább ezekre, illetve a 80as/90es évek más paródiáira emlékeztetett. Ezzel pedig az a gond, hogy alapvetően nem ezt vártam és biztos vagyok benne, hogy ha egy kicsit kevésbé állnak ironikusan a korszakhoz és kicsit kevesebb idézőjelbe helyezik a filmet, akkor több pozitív kritika született volna.

Kinek ajánlom: Azoknak, akik szeretnének kicsit nosztalgiázni, de nincs elég idejük megnézni egy filmet.

Kinek nem ajánlom: Azoknak, akik olyan filmre vágynak, ami nem a korszak paródiáját adja.

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr127568394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.06.25. 11:19:56

"Mindig éltem apám rossz VHS kazettáit, minden kétes értéket ami előtt a Kung Fury tiszteleg."

Ez a mondat csak szerintem értelmetlen?

élte? mit csinált vele?
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015