Forró cuccok: Carnage's S.H.I.E.L.D. Sky Attack

2015. szeptember 24. - trg

Új rovat a Trikorderen! A Forró cuccokban mindenféle geek (vagy éppen nem geek) cuccról lesz szó - játékok, ruhák, szobrok, gyűjtői kiadások, kütyük stb. -, amiket szeretünk, vagy kevésbé szeretünk. Kezdésnek pedig mindjárt itt az idei év egyik legkirályabb LEGO Super Heroes készlete!

Nem ismerem az Ultimate Spider-Man sorozatot (pedig most látom, hogy még magyarul is adják), ráadásul a belőle készült LEGO készletek eddig nem igazán keltették fel a figyelmemet (az egyetlen kivétel, ami voltaképpen ennek a szettnek az elődje, a Spider-Cyle Chase), idén tavasszal viszont nem kicsit lelkesedtem fel, amikor megláttam, hogy a LEGO nemcsak egy Carnage figurát, hanem egy S.H.I.E.L.D. ügynököt is kiad egyetlen készletben, ráadásul nem az unalomig ismert klasszikus Pókemberrel, hanem a sokkal királyabban kinéző Miles Moralesszel. 

A figurák

carnage3.jpg

A három új figura minden tekintetben kiemelkedő lett. A S.H.I.E.L.D. ügynök amellett, hogy egy igen pozitív meglepetés, maximálisan hű is a képregényes dizájnhoz, ráadásul kellően általánosan néz ki ahhoz, hogy a használt piacon többet beszerezve az igazán fanatikusok egy komplett sereget állítsanak belőle össze. Az egyetlen dolog, amit fel lehet róni a figura kapcsán, hogy nem a sorozatban visszatérő szereplőt, Coulsont formázza meg, akinek a minifigura mására a rajongók régóta vágynak.

A másik kit minifig legalább ennyire telitalálat, sőt, Carnage festése az egyik legjobb, amit az utóbbi időben LEGO-n láthattunk. Őszintén megvagyok lepve, hogy a cégek egy ilyen, inkább fiataloknak készült készletbe engedélyezte, hogy a karakter ennyire képregény hűen jelenjen meg (a sorozatban sokkal visszafogottabban néz ki a karakter, mint a képregényekben). Külön öröm, hogy a LEGO-nál az utóbbi években elkezdték fejleszteni a festési technikákat, így a figurának a karja is mintás lett, ami nagyon sokat dob a megjelenésén.

Miles a másik két minifighez képest már-már unalmasnak mondható, azonban mindenképp dicséret illeti a LEGO-t, hiszen a karakter a jövőben a képregényes univerzumban is sokkal nagyobb szerephez fog jutni, ráadásul - ellentétben az Avengers készletekkel - az egyik legolcsóbb szettben adták ki az egyik legnépszerűbb hőst.

Az építmény

carnage2.jpgBár a S.H.I.E.L.D jármű elég jól néz ki, nem kifejezetten az a modell, amit az ember kirak a polcra. Persze egy 4-5 ezer forintos készlettől, aminek a fő célcsoportja a gyerekek, nem is várható el, hogy egy quinjet szintű repülőgépet tartalmazzon. Játékként tekintve rá pedig abszolút megállja a helyét, ráadásul tényleg nem arról van szó, hogy valami kifejezetten ronda dolgot kapnánk, pusztán csak a tervezőknek inkább a LEGO eredeti célcsoportja járt a fejében, amikor megálmodták ezt a járművet.

carnage1.jpg

Összességében ez a kis szett egyaránt érdekes lehet a felnőtt rajongóknak és gyerekeknek is, hiszen három hiánypótló minifiget és egy kis módosítással egészen pofássá alakítható repülőt kapunk, ez utóbbiba ráadásul sikerült úgy beépíteniük a játékos funkciókat (kilövő), hogy az nem vált az összkép hátrányára. Most már csak azt várom a LEGO-tól, hogy a S.H.I.E.L.D ügynököknek készítsen egy önálló készletet a Star Wars battle packek mintájára.

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr427803494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.09.25. 16:03:24

Ezek a speckó legok sztem pont a lényegét vesztik el.
Minden készen van nem kell nekem kitalálni, nem kell hozzá semmi fantázia.

trg 2015.09.25. 16:37:52

@doggfather:
Azért ezek is elég jól építhetőek (az egyik kedvenc készletem az első Avengers filmhez készült quinjetet tényleg kurva jó volt összerakni, és piszok jól is néz ki), de szerintem esélyes, hogy a célcsoport egy része az (idősebb) gyűjtők (kerestem erről statisztikát, de nem találtam).

A klasszikus "lego élményt" amúgy szerintem a creator, a city és a friends vonal hozza, de az is jól látszik, hogy a gyerekek a különböző licenszelt meg saját gyártású akció témákra buknak (ninjagó, legends of chima meg ilyenek), meg persze megy a "lányos" friends (amiben amúgy tök jó épületek vannak gyakran tök ronda színekben)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.09.25. 16:58:02

@trg: úgy gondoltam, hogy nekem is volt transformers legóból 20 éve, de ott nekem kellett kitalálni minden darabot mire összejött, hogy egy kocsi robottá változzon. Kicsit esetlen volt, meg nem az igazi, de matekoztam vele nem keveset.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.09.25. 17:25:15

@doggfather: ezzel szemben ma leveszem a polcról a tfes dobozt és kész.
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015