Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. 3x02 recap

2015. október 09. - trg

vlcsnap-error909.png

Újra asgardiakkal áll össze a S.H.I.E.L.D., a HYDRA egyra jobban növekszik és a rész végére még May is visszatér. Spoileres írás az eheti Agents of S.H.I.E.L.D.-ről.

Felemás érzéseim vannak az eheti résszel kapcsolatban, míg az előző epizód - a sorozathoz képest - kevés karaktert mozgatott, erre a részre - Simmonst leszámítva - minden főszereplő visszatért, sőt számos mellékszereplő is, aminek megfelelően a történetszálak is kicsit széttartóvá váltak.

Hunter immár teljesen arra koncentrál, hogy kicsinálja Wardot és Coulsontól meg is kapja a kilövési engedélyt (igen, Coulson kifejezetten utasítja arra, hogy ölje meg), szóval elszakadva a csapat többi tagjától útnak indul, hogy összeszedje Mayt, majd beépüljön a HYDRA-ba és leszámoljon Warddal végérvényesen. Ehhez azonban először meg kell győznie Mayt, akiről kiderül, hogy nem egyszerűen szabadságon van, hanem az apjára vigyáz, ugyanis attól tart, hogy a HYDRA áll annak autóbalesete mögött. Persze a rész végére Hunternek sikerül meggyőznie, szóval lehet örülni, hiszen ez a párosítás elég sok potenciált rejt magában.vlcsnap-error536.png

A évadnyitó másik hiányzó karaktere, Ward, is felbukkant és kiderült, hogy ő sem tétlenkedett az elmúlt hónapokban. Nem derült ki, hogy az új HYDRA mekkora, de az egyértelművé vált, hogy ez a szervezett sokkal inkább katonákból fog állni, akik képesek megküzdeni azért, ami szerintük nekik jár. Külön érdekes, hogy Wardnak sikerült beszervezni von Strucker fiát, akin keresztül valószínűleg elég nagy vagyonhoz és esetleg technikához is hozzáférhet.

A rész legfontosabb szála Simmons felkutatása volt. Fitz rájött, hogy a monolit egy portál és Dr. Randolph segítségével (aki nem emlékezne: ő az egyetemi professzorként a Földön élő asgardi az első évadból) sikerült rátalálniuk egy középkori romra, ahol az egyik szobában egy késő 19. századi szerkezet segítségével képesek volt hosszabb időre kinyitni a portált. Kiderült, hogy a monolit hangrezgésekre reagál, így bár a szerkezet az első kísérletnél megsemmisült, Daisynek hála másodszorra is megnyitották és mindenki legnagyobb meglepetésére Fitz átugrott rajta. A készítők egy darabig bizonytalanságban tartották a nézőket, de természetesen Fitz bátorsága (vakmerősége) meghozta a gyümölcsét és sikerült visszahozniuk Simmonst. Azért remélhetőleg nem ez lesz az utolsó alkalom, hogy láttuk a portálon túli világot.

vlcsnap-error890.png

Volt a résznek egy negyedik - kevésbé hangsúlyos - történetszála is, amiben May (ex)férje - Andrew Garner - vizsgálta meg Joeyt (amiből mi semmit sem láttunk), illetve adott tanácsokat Daisynek arról, hogy hogyan válljon jobb vezetővé, mint Coulson. A részt záró jelenet is Garnerhez kapcsolódott: az ifjó Strucker beiratkozott az órájára (talán Maynek mégis igaza van és a HYDRA rá vadászik).

Egyéb apróságok:

  • Kimondták! Végre kimondták azt, hogy Secret Warriors!!!
  • Vajon Simmonsra miért reagált a portál? Bár volt, hogy véletlenszerűen folyékonnyá változott, sokal gyakoribb volt, ha idegenek közelébe került.
  • A rész elején az a titkos társaság emlékeztetett Hickman S.H.I.E.L.D. képregényeire, de ez simán lehet a véletlen műve.
  • Coulson úgy látszik tényleg sokkal direktebb és agresszívabb vezető lett.
  • Vajon mit csinál a S.H.I.E.L.D. többi része (és mikor látjuk újra Deathlokot)?

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr657950580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015