10 társasjáték a gyerekkorból

2016. január 19. - z33d

Társasjáték Hónap

talk.jpg

A Trikorder visszaemlékezése a 90-es és a 2000-es évek legelejére, mikor minden babazsúron előkerült egy MB társasjáték, minden célba érés jó alkalom volt a verekedésre, és minden hatos után újradobhattunk. Tíz darab társas, csak úgy.

HOTEL

A játék, ahol hoteltulajdonosok szállnak meg hoteltulajdonosnál, hotelekben a föld körül: India, Japán, Hawaii, Anglia vagy egy random szafari. Mindenkinek megvolt a saját kedvence. Ha engem kérdeztek, a Bumeráng - President kettőssel simán meg lehetett nyerni egy partit! A Hotel tulajdonképpen egy csontra lebutított Monopoly; még hamarabb elrendeződtek az erőviszonyok, még hamarabb összedőlt az egész tábla,még hamarabb összeverekedtek a srácok. Igen, ezek vérre menő körök voltak, a játékok nagy százaléka tönkrement barátságokkal ért véget. Szerettük!

p1010686.jpg

 

Mouse Trap

Hát ez volt az egyik csúcsa a 90es években való társasozásnak. A kockadobás és a végeredmény jelentősége szinte semmisnek tűnt, senkit nem érdekelt a társas része a játéknak. Mindenki csak a csapdát akarta elindítani, és nézni a halálgépet működés közben. Lendül a bakancs, felrúgja a vödröt, indul a golyó, a végén pedig egy zöld fickó hasast ugrik egy üres lavórba.., és bumm, indul a ketrec! Jövőbeli mérnökök kedvenc játéka.

2024405_orig.jpg

 

Bumeráng-sziget

Te a Rizikót akartad karácsonyra, de a bátyádnak lehet megvolt a 1986-os Bumeráng-sziget az ágyneműtartóban. Gondolom sokan vagyunk, akik először ilyen formában találkoztak a foglalós-háborúzós-titkos missziós-kockadobálós játékkal. A Bumeráng-sziget, nem más mint egy Kannibálián játszódó rizikó játék egyenesen Vincze Imre és a Pancserek agyából. Egy frankó magyar klón, klassz rajzokkal és kivitelezéssel. Alapvetés!

pic1472426_md.jpg

 

JENGA

Sikerül-e kihúzni még egy elemet, vagy összeomlik az egész? A Twister mellett valósznűleg a Jenga volt a 90-es évek egyik legalapvetőbb partyjátéka és egyben az olyan toronydöntögetős játékok, mint az Angry Birds szellemi elődje. Csontegyszerű az egész, de mégis élvezetes, főleg ha sikerül olyan társaságot kifogni, amiben senki sem rugdossa az asztalt, vagy tesz hirtelen mozdulatokat (mintha lett volna ilyen!). Csak azt sajnálom, hogy ebből nem készült Star Wars kiadás.

clrwos6uyaa8ggj.jpg

 

Lion King Adventure Game

A játék magyar címe csak annyi volt, hogy Az oroszlánkirály, de ez ne tévesszen meg senkit, ugyanis ez egy hihetetlenül jól összerakott interaktív társas volt. Lehetett benne gumibogarakat katapultálni, volt hozzá ijesztő elefánt koponya és simán átélhető volt a film összes fontos jelenete, mindez ráadásul úgy, hogy a játékmenetet egy ötéves is megérthette (én se lehettem sokkal több, amikor játszottam). Ja és azt nem is mondtam, hogy a korához képest baromi jól nézett ki az épített tábla, szóval dicséret illeti az alkotókat.

 

Monopoly

Itt talán túlzás a gyerekkori jelző, hiszen a Monopoly még ma is király játék. Van azonban valami, ami miatt kevesebbet toljuk: túl könnyű kiismerni a másik stratégiáját és onnantól kezdve nem túl nagy buli az egész (arról nem is beszélve, hogy a Hotelhez hasonlóan barátságokat és családokat képes tönkretenni). Viszont gyerekként még senki sem vágta, hogy a legolcsóbb telkeket simán megéri fölvásárolni a játék elején és, hogy a vasút valójában király befektetés, szóval ugyan többet számított a szerencse, de legalább nem csak hideg számítás volt a játék, a másik totális megsemmisítése pedig hatalmas örömet okozott már akkor is.

 

hungar.jpg

 

Az Élet Játéka

A Monopoly és a Hotel mostohatestvére. Gyerekként persze baromi izgalmas játék, hiszen lehet benne pörgetni és mindig történik valami, de sajnos túl sok múlik a szerencsén, ráadásul az a pár meghozható döntés is inkább csak illúzió. Nem baj, mert mindezért kárpótolt a király megjelenés, a pörgetés és az, amikor a játék végén megtudhattuk, hogy többszörös Nobel-díjasként vonultunk nyugdíjba!

3511640.jpg

 

Cluedo

Legkirályabb nyomozós játék, amiről ráadásul elmondható, hogy a modern, felújított változata még javított is az eredeti játékmeneten! A Cluedo esetében tényleg be kellett vetni a logikát, latolgatni az esélyeket, jól kérdezni és gondosan jegyzetelni - az igazán profik ráadásul nemcsak a saját kérdéseikre figyeltek veszettül, hanem a többi játékoséra is, ezzel növelve a nyerési esélyeiket. Ja és amúgy melyik másik játékban vannak még olyan király nevek, mint Mr Blue és Mustard ezredes? Tisztára mintha a Kutyaszorítóbant nézném!

 

Szellemkastély

Mit is lehetne írni egy olyan társasról, aminek főszereplője egy sötétben foszforeszkáló halálfej? Nyilván a legkúlabb dolog valaha! A játék egy kísértetkastélyban játszódik, ahol egy csapat kisgyerekkel kell kikerülni a halálos csapdákat, majd feljutni az emeletre! Igen, itt végre értelmet nyer az üldözött  emeletre/padlásra való menekülése. Lefejezett szellem, árnyak és denevérek, mintha csak dobókockával rendeznénk egy Goosebumps/Scooby Doo epizódot! A spooky-kerék megpörgetése után pedig a halálfej akcióba lendül, és a legváratlanabb helyen csap le. Legnagyobb para!

043.jpg

 

Ne ébreszd fel aput!

Na jó, eddig csak vicceltünk, a Ne ébreszd fel aput a legparább társas. Szerintünk nincs ember, aki őszintén kedvelte ezt a játékot, a frászt hozta ránk! A játékban fater hálószobájában mászkálunk, halkan járunk hogy fel ne ébredjen, de persze folyamatosan zajt csapunk. Az ablakon berepül egy labda, felsír a kistesód vagy a kutya kezd ugatni - minden ellened dolgozik. Egy rossz pörgetés után meghatározott számban meg kellett nyomni a vekkerórát, ami teljesen kiszámíthatatlan módon működött. A figura hirtelen felkelt, nagy riadalmában a sapkája is lerepült, erre a játékosok felsikítottak. Vigyázzatok majd gyerekeitek idegeire, jól tegyétek el!

tumblr_m1anmzgljp1qhv5sho1_1280.jpg

  (trg és z33d gyűjtése)

 

// Neked melyik társas robbantotta fel az agyad? Valami kimaradt? Írd meg alulra! //

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr578283960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levente B. · combatant.blog.hu 2016.01.20. 10:09:25

Hotel!!!! Jaj nem is emlékszem melyikkel lehetett hatalmasat kaszálni :) Az esetek többségében persze nem én "építettem" fel azt így sokszor vesztettem :)

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.01.20. 10:30:11

ez nem tudom kinek a gyerekkora lehetett, de ezeknél már érettségiztem kb

mikober 2016.01.20. 10:36:22

Hiányolom a MAGYAR társasjátékokat! (Monopoly=Gazdálkodj okosan / Cludo = Police07) Az én gyermekkoromban ezek a játékok még nem voltak forgalomban hazánkban. Szóval óvatosan a gyerekkor megjelöléssel!

co2 · http://anyulontul.blog.hu 2016.01.20. 10:41:45

Manapság már nem egyértelmű a gyerekkora a blogok íróinak.
Így javasolnám a Társasjáték a gyerekkormomból megfogalmazást, akár az évtized megjelölésével (90-es évek ha jól látom)

És igen, ezek nekem is már reklámokból ismertek csak, játszani már egyikkel sem sikerült
nekem ez volt a gyerekkoromban:
Police 07
Gazdálkodj okosan!
Ki nevet a végén

kerekes pereces 2016.01.20. 10:49:46

A legjobb társas az Ezüst-tó kincse :D primitív, de gyerekként nagyon jó időtöltés volt.

zserzsenne 2016.01.20. 10:56:00

Gazdálkodj okosan! és Kereskedj okosan!
Az itt felsoroltak közül sokról nem is hallottam.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.01.20. 10:56:05

Ezek többségéről nem is hallottam.
A Hotel nevét ismerem, a monopoly magyar, ifjúsági verziójával (Gazdálkodj okosan) még játszottam is. De játék miatti veszekedés, verekedés... úgy látszik, túlságosan kulturált környezetben nőttem fel.
Egyébként megszállni két ll...

Bérgyilkos Bohóc 2016.01.20. 11:01:57

@Hóhér az utolsó barátod: A Monopoly magyar verziója az a Capitaly volt. A Gazdálkodj okosannal jóval kevesebb dologban egyezett.

Dolce Vita 2016.01.20. 11:09:19

Azert maradtak ki az igazi top jatekok, mert ez (vagy ennek a eredettije, ahonnan forditva lett) egy Hasbro altal tamogatott cikk es ennek megfeleloen csak hasbros jatekokat tartalmaz. (Az MB-t mar reg megvette a Hasbro.) Ezek kozott van olyan is, ami soha nem volt igazan meno meg az usaban se.

benőjenő 2016.01.20. 11:15:14

@Dolce Vita: akkor már értem ezt a bántóan magyartalan anglicizmust: "Nyilván a legkúlabb dolog valaha! " The coolest thing ever. Ezt így lefordítva életemben nem olvastam még, és nem is szeretném :D

f 2016.01.20. 11:17:39

Lehet egy kerdessel tobb megvan?

trg 2016.01.20. 11:20:35

@mikober: @enpera: srácok, nem bántásból, de tényleg meglepődtök, hogy több korosztály van az interneten?

trg 2016.01.20. 11:28:56

@Dolce Vita:
Bár támogatna minket a hasbro, tuti minden héten marvel legends figurák bemutatójáról nyomnánk cikkeket, de a helyzet sokkal inkább az, hogy amikor mi felnőttünk, akkor az MB (és a Parker) csúnyán uralta a piacot, főleg fiataloknak szóló játékok körében (talán még a Piatnikot lehet említeni főleg az Activity és a kártyák miatt).

rekspeiler 2016.01.20. 11:31:38

A lányom majdnem ugyan ilyen Mouse Trap-et kapott karácsonyra. Igaz egy picivel egyszerűbb mint a régi.

Roltii 2016.01.20. 11:37:07

A Mesék Titka nevű játékkal mi nagyon sokat játszottunk.

A Hotel titka meg tényleg a bumeráng és prezident megvétele volt, és persze bejárat vásárlás, de azért az általában összejött.
Az Oroszlánykirályra nem is emlékeztem, most ahogy így olvastam, rájöttem, hogy megvolt húgomnak:)

Bobby Newmark 2016.01.20. 11:38:34

@mikober: A Cluedonak nagyjából semmi köze a Police07-hez.

A Police07 magyar koppintás volt Budapest térképpel, talán az eredetije a nálunk a '90-es években megjelent Scotland Yard, ahol Mr. X-et kellett kergetni Londonban.

Kicsit felturbózott változata a Drakula Dühe (Fury of Dracula), ami Európa térképen játszódik, és van némi szerepjátékos beütése harccal, tárgyakkal, HP-vel, eseményekkel. Szerintem ez a legjobb verziója.

Dolce Vita 2016.01.20. 11:43:11

@trg: termeszetesen elhiszem, amit mondasz, de tenyleg furcsa a lista.
a parker amugy szinten hasbro mar csak lusta voltam kiirni. szerintem eleg jol be tudom loni, hogy mikor lehettel gyerek es, ahogy te is irtad olyanok tudtak kimaradni, mint activity (!), uno, catan telepesei, carcassonne stb. ebbol a korbol. Ha tenyleg meg hozzacsapunk nehany evet, akkor meg a gazdalkodj okosan, scrabble, kocog es kidob (ki nevet a vegen) is ide kivankozik. ertem en, hogy eros volt regen az MB, de boven nem ennyire.

Cathcart_ezredes 2016.01.20. 11:45:07

@Roltii: Mesék titkát mi is sokat játszottunk, meg még emlékszem a Ki az úr a tengeren-re is. Ott már a legelején garantált volt a veszekedés, mikor valamelyik mázlista elvitte a "Délt tengere" nevű hajót, ami a legjobb volt:)

Roltii 2016.01.20. 11:50:21

@Dolce Vita: szerintem de. Amikor én voltam gyerek (82-es születésű lennék), nekünk pontosan ezek a játékok mentek. Minden MB meg Hasbro volt (meg a lányoknak Barbie a Matteltől..). Kártyában az Uno volt még (de azért az nem társasjáték), carcassone meg catan később jelentek meg (akkor már alkohol is fogyott a társasok mellett;)

trg 2016.01.20. 11:57:07

@Dolce Vita:
Catan és Carcassonne abszolút alapnak számítanak, de az nem kifejezetten gyerekkor, hanem bőven tinédzserévek (szerintem Catant először olyan 14 évesen játszottam, Carcassonne-t pedig később). Az Activity tényleg nagyon hiányzik így utólag visszanézve a listára (meg persze a Tabu, de az igazán az új verzióval lett ütős). A Ki nevet a végén szerintem messze nem olyan jó játék (sőt...), a Scrabble-t viszont a mai napig szeretem (mondjuk a Betűtorony szerintem jobb).

opati666 2016.01.20. 12:00:49

A hozzám hasonlóan gyűröttebb fejűek még biztosan emlékeznek a szocialista Monopoly-ra, a Takarékoskodj! nevű társasjátékra. Kb. negyvenkét éve meg van, gyerekeimmel a mai napig is játszunk vele néhanapján.

trg 2016.01.20. 12:02:36

Viszont hátha tudja valaki: olyan 8-10 éves koro körül az egyik idősebb unokatestvéremmel játszottam valami kalózos (vagy legalábbis hajós) játékot, elég nagy volt a tábla, négyzetrácsos felosztással és emlékeim szerint sok kiegészítő lap, meg egyéb bigyó járt hozzá. Sajnos a szabályokra nem emlékszem, de tökre érdekelne, hogy mi lehetett az.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2016.01.20. 12:09:22

A Cluedo magyar koppintása a NYOMOZZ VELÜNK! volt, Barnánéval, Doktor Mustárral és Vörös Irénnel! ;) Poloce 07, Ezüst-tó kincse, Rizikó fájóan hiányzik a listáról, pláne hogy erről a Lionkingről még csak nem is hallottam!

Advanced Flight 2016.01.20. 12:17:24

Kisebb gyerekeknek: Élve fogd el, Varázsfazék, Boldog születésnapot

z33d 2016.01.20. 12:17:53

@-Szűcs Gyula-: A Bumeráng-szigettel tudtuk le a Rizikót. Az Ezüst-tó kincsén sokat agyaltunk, de az emlékeink elég haloványak voltak azon kívül hogy klassz társas volt. Szóval ennek és a Police 07 valóban itt lenne a helye.

balfa 2016.01.20. 12:17:56

diplomacy, bár azt nem lehetett kapni itthon

vaki78 2016.01.20. 12:22:30

Ha jól tudom a Cluedo-nak "Nyomozz velünk" volt a magyar klónja, anno nekünk megvolt, de szerintem nem túl izgis. A Police 07 nagy király játék volt, most karácsonyra megvettük unokaöcséméknek a Reloaded verziót, de sokkal rosszabb, mint az eredeti. Nincs benne annyi mező, más útvonalak vannak és emiatt a detektíveknek könnyebb dolguk van.
A témához meg: Gazdálkodj okosan, Ezüst tó kincse, Ide a szfinxet és a kártyajátékok

Advanced Flight 2016.01.20. 12:24:46

Ja és a Ravensburgernek volt valami Antarktiszon játszódó, nagyon csini kis játéka, ahol jégtáblákra kellett konténereket pakolni, és talán eljuttatni egyik partról a másikra (valami ilyesmi)?

Lex D'Arquebus · http://ugrassvajcba.blog.hu/ 2016.01.20. 12:28:15

Hotel/Hotel Tycoon szerintem eléggé kiegyensúlyozatlan, aki felépíti az első épületet a President/Uptown Towers-re, az gyakorlatilag megnyerte a játékot. Elég sok partin vagyunk túl, de még sosem sikerült másnak nyernie. Ennek köszönhetően kicsit lecsökkentettük az értékeit, hogy izgalmasabb legyen.

Játszott valaki az Amazonassal? Unokatesómnak volt meg, nagyon király kis játék volt, de még neten sem lelem fel.

C4rmin3 2016.01.20. 12:32:08

@bonAPPetit: Tényleg! Ahogy az ember összemozaikozta a lakást papírfecnikből, a legjobb volt!! :D

vaki78 2016.01.20. 12:34:21

@Advanced Flight: úúúú, az Élve fogd el-t egyetemistaként játszottuk szabálymódosításokkal, kockadobálással. Az is jó, bár az alapszabályokkal könnyen kilogikázható és nagyon sok függ a kezdőpozíciótól.

@trg: unokatesómnak volt egy Vitorlázz velünk nevű játéka, az hasonlít erre amit írsz, ott különböző kikötőket kellett bejárnod, a lépések kockadobással mentek, de a szél, vagy az áramlatok segíthettek ill akadályozhattak. A térképen Európa-Afrika-Amerika biztos rajta volt, de lehet hogy az egész Föld.

z33d 2016.01.20. 12:35:31

Volt egy játék, amiben ha jól emlékszem egy boltívbe műanyag denevéreket kellett fellógatni, és volt hozzá egy fémgolyós műanyag korong-kerék, ami fogalmam sincs milyen funkciót töltött be. Valaki esetleg?

Bobby Newmark 2016.01.20. 12:42:44

@z33d: Acrobats. Ha jól rémlik, a felső denevér mágneses volt, és előbb-utóbb leszakadt a denevrékupac. Kvázi Jenga, csak fordítva, nem bontani kellett, hanem építeni, ha leszakad, vesztettél.

Padrepapp 2016.01.20. 12:43:49

Ha valaki erre valaszol meghivom egy teljes estes italozasra: gyerekkoromban volt egy jatek, amiben sinpalyakon mozogtak muanyag disznok es minel elobb celba kellett erni. A disznok sinpalyaja egy muanyag tolcserhez csatlakozott, amibe ha beleorditottunk elkezdett rezonalni a sin es elorebbment a diszno. Azt hiszem 4 tolcser volt es 4 sinpalya. Orditani kellett mint valami elmebeteg akit lefognak. Valaki esetleg tudja a nevet es hogy be lehet-e valahol szeretni?

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2016.01.20. 12:47:53

@co2: Persze hogy nem egyértelmü a gyerekkor mert van aki a gyerekkoráról ír te meg akkor már kamaszként ittál vmi fesztiválon. Elment az idö. Ez van. :D

z33d 2016.01.20. 12:57:43

@Bobby Newmark: uh köszönöm, már emlékszem! blast from the past.

Bobby Newmark 2016.01.20. 13:22:16

Én meg full elfelejtettem, hogy nekem megvolt a Ghost Castle. Pedig nem is volt sok társasjátékom, úgy összességében.

Mondjuk nem csodálom, hogy kiment a fejemből, mert elég unalmas és béna egy játék, kb mint a Mouse Trap, hogy a játék maga semmit nem ér, csak a kastélyt akarja basztatni mindenki. Ami meg összesen négy dolgot tud, és még azok is elég gagyik.

De amin igazán ledöbbentem most így neten rákeresve, hogy ugyanennek a béna játéknak hány különböző verziója van már? Legalább hatot találtam, különböző artwork, különböző fröccsöntött kastély középen (sőt, van amelyiknél az is karton), de mindegyikben ugyanaz a négy béna csapda.
Elképesztő.

mikober 2016.01.20. 13:22:49

@trg: Semmi gond azzal, hogy több generáció fent van az interneten. Sőt!!! De akkor a cím az legyen amit már fentebb valaki javasolt. Gyermek korom játékai. Mert az enyémnek nem ezek voltak.

mikober 2016.01.20. 13:31:32

Aztán volt még a rugósfoci, csocsó, szókereső, lóverseny. Iskolában meg az amőba ment az órákon mint "társas"játék.

z33d 2016.01.20. 13:35:46

@Bobby Newmark: Mindkettő elég buta de látványos játék egy 8 éves számára. A pro7-es sat1-es rajzfilmsáv reklámjai adták el ezeket, tuti nem a pozitív kritikák. A kipakolás és összerakás volt a legjobb része az egésznek.

Advanced Flight 2016.01.20. 13:48:16

@z33d: nekünk is megvolt, de nem rémlik, hogy túl sokat játszottunk volna vele....a táblás játékok összességében mindig szórakoztatóbbak, mint a műanyag csilivilik.

Bobby Newmark 2016.01.20. 14:44:35

@z33d: Jaj, ne is mondd. Én is szerintem reklámokat látva sírtam ki valami karácsonyra, aztán körülbelül összesen egy tucatszor lett előszedve, mert az viszont már nyolcévesen is feltűnt, hogy a játék maga mekkora hulladék. És nagyjából senki nem akart vele játszani a haverok közül. :P

báró Csekonics 2016.01.20. 14:53:40

Police 07 egyetlen 'bűne' nálunk az volt, hogy a sokkal érdekesebb és izgalmasabb Ezüst tó kincsével együtt kaptam meg. (Amiben a bányák / tavak / erdők megvásárlása amolyan mini-monopoly volt - játék a játékban.)

para_noir 2016.01.20. 15:23:02

tízből hét megvolt anno, a Hotelt imádtam, a Cluedo-hoz mindig hülye voltam, de nagyon szerettem, de a legkirályabb egyértelműen a Szellemkastély volt, rá is nézek vaterán árulja-e valaki. Kösz a posztot!

gall travis 2016.01.20. 15:29:12

gyerekkorom(60-as évek eleje)játéka a Spiele magazin volt Több játék volt benne.Sakk.malom,ki nevet a végén,gazdálkodj okosan stb

para_noir 2016.01.20. 15:34:37

@Dolce Vita: 79-es születésű vagyok, az én gyermekkoromban tényleg ezek voltak az egyeduralkodó társasok, ahogy írtam is, hét közülük meg is volt, és a maradékból csak az oroszlánkirályosat nem ismerem, de gyanítom, azért, mert az későbbi, vagyis nem is annyira illik a sorba. Az említett hét darabon kívül (meg a klasszik Ki nevet a végén?-t leszámítva) nem is emlékszem, hogy más társasaink is lettek volna, ami vagy azt jelzi, hogy ez volt a kínálat, vagy azt, hogy a többi olyan tré volt, hogy eszembe sem jutnak :)

paráznabillegető 2016.01.20. 15:55:32

oké... hihetetlen, hogy senki nem írta még...
HARC EURÓPÁÉRT.
verhetetlen.

Powerslave 2016.01.20. 17:22:59

@mikober: Azért ez elég sarkos párhuzam. Pontosabban luftot rúgtál, de rendesen :)
A Gazdálkodj okosan is teljesen más játék volt, mint a Monopoly, a Police 07-nek meg pláne semmiféle köze nincs a Cluedo-hoz, mivel azt a Scotland Yardról másolták; nem is nagyon értem, ilyen marhaságot hogy írhattál, amikor a világon semmiben nem hasonlít egymásra a két játékmenet...

zsurzsenka 2016.01.20. 21:38:24

Ki az úr a tengeren? volt nálunk a nagy favorit, aztán megkaptuk a Hotelt. Mindig békésen indult a játék, a végén pedig orbitálisat bunyóztunk az öcsémmel.

Ea 2016.01.20. 23:14:35

De jot mosolyogtam a listan. En is emlekszem ezekre, sot arra is melyik baratomnal jatszottuk oket. Nekunk a monopoly volt meg, meg a jenga. Monopolyt rongyosra jatszottuk, bar kesobb a telkek megvasarlasa utan abbahagytuk a jatekot, mert mar tudtuk ennyibol ki lesz a vegso gyoztes. Kommenteken jot rohogtem.

Azt az orditos malacos jatekot valaki valaszolja meg, mert megvennem a kolkeimnek, amugyis egesz nap orditoznak.

Cathcart_ezredes 2016.01.21. 09:50:42

@trg: Nem a Ki az úr a tengeren volt az?

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2016.01.21. 16:48:29

@paráznabillegető: tényleg!!!
HARC EURÓPÁÉRT!!!
(ami amúgy az Axis & Allies magyarországi fusi klónja)

Krisztina Bajzik 2016.04.12. 21:43:01

Sziasztok! A fenti Lion King társasjáték játékszabálya nincs meg véletlen valakinek? Sajnos elveszett és nagyon szeretnénk vele játszani. Nagy segítség lenne.

trg 2016.04.13. 14:53:25

@Krisztina Bajzik

angolul (ugyanaz a kettő, csak hátha valamelyik eltűnik):
gamesisgames.com/PDF/LionKing_MB_93.pdf
www.hasbro.com/common/instruct/Lion_King.pdf

lengyel és cseh:
boardgamegeek.com/boardgame/7327/lion-king

gyors keresésre magyar nem találtam, de itt próbálkozhatsz:
tarsasjatekos.hu/tarsasjatek-segelyszolgalat/
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015