Viridi

2015. szeptember 22. - babfej

PC videojáték ajánló

Minden növény amit gondozni kezdesz, egy héten belül elszárad? Nincs időd növényeket tartani? A szobatársad allergiás rájuk? Mindig azt kívántad, hogy bárcsak létezne egy szobanövény-szimulátor játék?

Nem kell tovább keresned, a válasz a Viridi formájában megérkezett: mostantól a számítógépeden nevelgethetsz egy rakás különbözőféle pozsgást, és nem kell félned, hogy egy valódi élőlényben teszel kárt, ha egy hónapra megfeledkezel róluk.

A Viridi-ben egy virágcserépnyi szukkulenst kapsz kezdésként, és a növényeket, akárcsak a valóságban, locsolni kell, szóval ha a poszt elején igennel válaszoltál az első kérdésre, akkor valószínűleg ebben a játékban is képes leszel kinyírni a kis növénykéket. Vagy túllocsolni. A játék érdekessége, hogy a növények nagyjából valós időben fejlődnek, és locsolásra is 3-4 naponta van csak szükségük.

Minden héten 1-1 újabb magot kapsz, amiből egy kis növénykét nevelhetsz. Mivel a játék ingyenes, ha ennél sűrűbben szeretnél új fajokhoz jutni, akkor fajtól függően 0,09 és 0,49 euró közötti összeget kell kicsengetned érte. Valamint ugyanez a helyzet ha egy plusz kaspót szeretnél - ez 5 euróba kerül. Lelkes kertészeknek erre előbb-utóbb szükségük is lesz, ugyanis ha a virágcsereped túlzsúfolttá válik, a feleslegessé vált pozsgásokat vagy kidobod, vagy átülteted egy másikba.

A Viridi grafikája minimalista, de ennek ellenére szemet gyönyörködtető - a választható virágcserepek stílusosak, mintha csak egy IKEA katalógusból szemezgetnénk, a növények megszólalásig hasonlítanak a valódiakra, és ennek tetejébe még egy kis csiga is mászkál a kaspó szélén körbe-körbe, akinek még nevet is adhatunk!

A játékélményt még tovább fokozza, hogy achievementeket is szerezhetünk - ezek a különféle fajú növények felneveléséért járnak. A Viridi-t egyébként ugyanaz a fejlesztő cég, az Ice Water Games készítette, akik a hasonlóan minimalista Eidolon-t, aminek a címe az explorációs játékok kedvelőinek ismerősen csenghet.

Kinek ajánlom: mindenkinek, aki szeretne egy kis nyugalmat a rohanó mindennapokban, de a valódi növényekkel járó elkötelezettség nélkül.

Viridi a Steam-en 

ÉRTÉKELÉS

10/10

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr317798724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015