10 "titkos" Star Wars karakter

2015. december 21. - trg

akiről többet szeretnél tudni

Unod már a jóképű Luke-ot? Leia a füleden jön ki és egyáltalán nem érdekel a tizedik fun fact Obi-Wan életéről? Mi most hasraütésre összeszedtük a kedvenc hidden Star Wars karaktereinket a filmekből, hogy megismerjétek az Erő obskúrus oldalát is!

Bossk

Nem, ő nem Gorn, és Kirk kapitánynak se lenne vele szemben sok esélye. Ez a tag egyike a hat felbérelt fejvadásznak A Birodalom visszavágban és egyértelműen az egyik legjobban kinéző. Egy humanoid hüllő? Simán megvesz kilóra, arról nem is beszélve, hogy a Clone Wars rajzfilmekből (amik még a jelenlegi kontinuitás szerint is kánonnak számítanak) Bossk egyike azoknak, akik tanították Boba Fett-et!

 

Quinlas Vos

Vos egy jedi mester, aki először a Baljós árnyakban tűnt fel, igaz csak a háttérben egy pillanatra látszik, ráadásul a karaktert utána évekig nem használták (sokak szerint eleve utólagos retcon, hogy az egyszerű statisztát Vosként azonosították). Quinlan Vos képezte ki Aayla Securát és azon kevesek egyike volt, akik legyőzték Dooku grófot kardpárbajban.

 

Malakili

Volt cirkuszi idomár, aki végűl Jabba palotájában kötött ki. Mit lehet még elmondani arról az emberről, aki megkönnyezte a Luke Skywalker által megölt rancornt? Rosszat biztos nem, ráadásul ez a tette elég ahhoz is, hogy a listánkra kerüljön!

 

Ratts Tyerell és családja

Emlékeztek Ratts Tyerellre? Nem? Pedig ő az a szerencsétlen pod racer versenyző, aki amikor meglátja a szembejövő sziklát, elengedi a kormányt is sikoltozva nekimegy. Már önmagában ez is megérdemelné a listát szereplést, de az igazi rejtett karakterek a családjából kerültek ki, akiket egy későbbi jelenet hátterében láthatunk, amint éppen Tyerellt gyászolják.

 

A fejét beverő rohamosztagos

Mind tudjuk, hogy a rohamosztagosok nem voltak a helyzet magaslatán (nézzétek meg újra Az új reményt, ezek az arcok katona létükre még egy rendes vigyázzállást sem képesek produkálni), de ez a fickó valószínűleg az egyik mélypontot jelenti, azzal, hogy még az ajtón se tud bemenni anélkül, hogy le ne fejelné azt. Szerencsére van sisakja.

 

Max Rebo

max_rebo_musik.jpg

Jabba palotája igazi diliház, ahol a buli sosem ál meg. A Jedi visszatér elején pedig épp Max Rebo felel a zenei aláfestésért, a Max Rebo Band élén. Megvan a gombszemű kék gumielefánt a fura billenytűs hangszernél? Na ő az. Biggie vagy Tupac? Metallica vagy Megadeth? Cantina Band vagy Max Rebo Band?? Ideje oldalt választani!

 

Momaw Nadon

momaw_nadon.jpg

Momaw Nadon a Mos Eisley kocsma egyik furafejű vendége a sok közül, és az egyik kedvencünk. Hogy ki ez a szomorú tekintetű kalapácsarcú fickó? Ő egy ithori, aki épp számüzetését tülti a Az új remény idején a Tatooineon, miután a népe mezögazdasági tech titkait elárulta a Birodalomnak. Veszélyes arc!

 

Biggs Darklighter

review_biggsdarklighterxwingpilottbs_still.jpg

Luke legjobb gyerekkori barátja, és tényleg egészen komoly múltjuk van kettőjüknek. Jómódú gyerek lévén hamarabb sikerült elhagynia a Tatooine-t, az Új reményben benne hagyott jelentben Luke és Biggs újratalálkozását láthatod. Biggs az első Halálcsillag elleni harcban Vörös Hármasként kíséri Skywalkert és hősi halált hal. Szomorú story.

 

Ponda Baba és Evazan

front.jpg

A két rosszarcú, piás bűnöző haver, akiknek nem tetszett Luke Skywalker képe. Nem kellett volna kötekedni; Obi-Wan - szerintem jedihez egyáltalán nem méltó módon - mint egy jó őrkutya  secc-perc alatt kicsininálta Evazant. Egyébként a Mos Eisley mesékben utánaolvashattok Ponda Baba és Evazan történetének, egész érdekes!



Dengar

databank_dengar_01_169_18886b62.jpg

Felejtsétek el Boba Fettet! Itt van Dengar! Kb. 4 másodpercnyi vágóképet kap a Birodalom Visszavágból, de több róla mintázott sörnyitót adtak el az elmúlt 30 évben, mint Bibliát, az is biztos. Rengeteg van a karakterben, nem is csak a kinézete miatt, hanem a hűvös, gyilkos tekintete miatt is. A szereplőt background check-elve kiderül, hogy Han Solo-val versenyezve sérült meg, minek után a Birodalom gyilkológéppé alakította. Három érzelmet hagytak neki: a magányt, a haragot és a megvetést. Ő a galaxis Henry Rollins-sza; mindenképp figyeljünk oda rá!

 

 (z33d, bestboysbandi és trg gyűjtése) 

//Szerinted kik a legfrankóbb 5 másodperces hősök az SW filmekben? Írd le alulra!//

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr58187344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Globetrotter2014 2015.12.21. 13:52:56

:))))))))))))))))))))

Megvan a filmkritikai coollist :)

10 dolog amit sosem akartál tudni a Star Warsról :)

seahawks 2015.12.21. 14:17:49

Ponda Baba a pinaszájú. így hívtuk gyerekkorunkban.

Kolompár Tarzan 2015.12.21. 14:27:22

- Aurra Sing
- Tessek
- IG-88
- Bip Fortuna
- Arica
- Labria
- Wilst Molan
...

Balt 2015.12.21. 14:47:31

Ott látszik hátul a bizonyos Max Rebo mögött:
vignette3.wikia.nocookie.net/gremlins/images/3/36/The_Brain_Gremlin.PNG/revision/latest?cb=20090901172202

Bár az alulmúlhatatlan SW sorozatba túl jó karakter szerintem.

mocor2 2015.12.21. 14:53:09

Mi van a csapossal?
Hát Rieekan parancsokkal?
És a c3po-ék zárt ajtaját megkocogtató rohamosztagossal?
A börtönblokk parancsnokával?
www.youtube.com/watch?v=-EDiQXhYIKY

Terézágyú 2015.12.21. 14:56:24

@mocor2:
"A börtönblokk parancsnokával?"

Az semmi, de azzal az ügyeletes tiszttel, aki rádión érdeklődik, hogy mi történt, amire Solo mondja, hogy seeeeemmi, és ott??? A Family Guy-StarWarsból tudjuk, hogy mi van ezzel a szegény tiszttel...

Fortress_ 2015.12.21. 14:59:48

Egy jó kis elemzés a Star Wars VII -ről, vagyis az Ébredő erőről:
filmworlds.blog.hu/2015/12/20/ebredo_ero_szendergo_lelkesedes

Pervenimus 2015.12.21. 15:02:10

Nem tudja valaki véletlenül, hogy hogyan hívják az Ébredő erőben azokat a csápokkal ellátott szörnyeket, melyekből hármat Han Solo szállít a hajóján mikor összefut a főszereplőkkel? Előre is köszi, ha bárki megírja!

trg 2015.12.21. 15:07:45

akik szerintem még mehettek volna, ha nem 10-es listánál maradunk:
R5-D4
Elan Sel'Sabagno
Ugnaughtok
és persze ha elkezdenék gondolkodni, akkor még elég sokan

bekov 2015.12.21. 15:31:59

szerintem mindegyik karakter megérne egy 3 részes spinoffot, meglovagolva ezt a nagy star wars hype-ot

Logan Grimnar 2015.12.21. 16:19:11

Ha már az Executor fedélzetén megjelent fejvadászokról van szó, IG-88 és Zuckuss is hiányzik.

Warlimont 2015.12.21. 16:37:02

Állt egy figura a Millennium Falcon mögött a Mos Eisley 94-es dokkban. Egy másodpercig sem látszott, egy képkockán sem szerepel, de a leghozzáértőbb SW rajongók tudják, hogy ő ott volt, Wxzxzczc Fibi a neve, és éppen lövedékeket töltött be a Falcon lézerágyúiba. Namost neki volt 3 testvére, az első vámtiszt volt a 72-es dokk mellett, a nővére óvodai segéddajka, de egy kocsmai verekedésben egy öreg Jedi levágta a bal fülét. A harmadik testvér lakatos volt, és oldalra félrecsúszó bejárati ajtók beszabályozásával foglalkozó BBt (Birodalmi Bt) vezetett, amig a...........

Amúgy van értelme, mint mikormásodpercre megjelenő figuráról meséket költeni?

kaloz · www.kernelpanic.hu 2015.12.21. 17:55:53

Melysegesen csalodott vagyok, hogy a legendas KARACSONYI KULONKIADASBOL senki se szerepel. Csubakka csaladja? A negykaru TV-sztárséf?

:-(((((((((((((((((((((((

Bgs 2015.12.21. 18:21:56

Ponda Baba és Evazan igaz történetét a Robot Chicken-ből tudhatjuk meg. Örök tanulság, hogy a nyelvismeret hiánya és az eggyel több sör egy karriert törhet derékba :)

@Warlimont: "éppen lövedékeket töltött be a Falcon lézerágyúiba" Belevilágít egy lézer pointerrel? :D

vargatom 2015.12.21. 19:44:40

Nem tudom volt-e már rajtatok rohamosztagos sisak - egyből megérti az ember azt az ajtó lefelejelést :)
Ráadásul nem csak felfelé nem látni belőle, de az orrod előtti rész annyira kitakar mindent, hogy pl. ha pont előttem állt a húgom, akkor gyakorlatilag semmit sem láttam belőle. Ugyanígy azt se látod, hogy hova lépsz, lépcsőkön közlekedni is óriási kihívás.

A vigyázállással is hasonló problémák lehettek. Én egy kölcsön páncélt vehettem fel egyszer, amit a készítője a saját testalkatára szabott - felsőtestben én voltam erősebb, csípőben és combban meg ő. Így a hasi rész és a mellvért állandóan szétment, a lábak meg össze-vissza harangoztak... Nem tudom, hogy volt-e többféle méret a filmes jelmezek között, de simán el tudom képzelni, hogy pár szerencsétlen statiszta egyszerűen nem tudott egyenesen állni a cuccban. Amúgy még Luke és Han esetében is szétmennek néha a páncél darabjai :)

steery 2015.12.21. 20:26:21

A legjobb mellékszereplő hősök:
1. Weers tábornok a lépegetők parancsnoka.
2. Rieekan tábornok a Visszhang bázis parancsnoka.
3. Wedge Antilles X-szárnyú pilóta, aki végigcsinálta a polgárháborút és sose tudták lelőni.
4. Firmus Piett admirális, aki az Executor kapitányából lett hirtelen admirálissá.
5. Lobot, Lando munkatársa, akinek komputert ragasztottak a tarkójára.

@vargatom: Azután a jelenet után, amikor a rohamosztagos lefejeli az ajtót, van egy másik is, amikor a két robot távozik a helyiségből és elmennek az ajtó mellett őrködő hátrahagyott rohamosztagos mellett. Amikor belülről mutatja a kamera, a fickó láthatóan magasabb, mint az ajtókeret. Amikor kívülről mutatja, láthatóan alacsonyabb. Vagy az ajtólemezt emelték meg közben vagy a fickót cserélték ki a forgatási szünetben. Esetleg összement volna? :-D

@Pervenimus: rathtar-ok. Külön zeneszámot kaptak a soundtracken (a 9.).

Pervenimus 2015.12.21. 20:37:12

@steery: Köszi szépen! Egy órán át kerestem a szörnyek nevét, de nem találtam sehol. Rathtarok. Ez az! Köszi!

Behajtó70 2015.12.21. 21:23:35

Levisomnus! Az nem egy jó elemzés, hanem egy futóbolond provokációja. Egy fél klikket sem ér.
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015