10 felejthetetlen karakter a Stargate univerzumból

2016. július 18. - Mistwalker

Teal'c nem mond több jaffa viccet

neivfvtxxsngmp_2_a.jpg

Ki ne szeretne 5 másodperc alatt több fény-évnyit utazni, hogy más bolygókat fedezzen fel? Új lények, emberek, fajok, új kultúrák, technológiák tárházát ismerhetnénk meg alig pár év alatt. Roland Emerich víziója a csillagkapuról 17 évadnyi sorozatos pályafutás után egy filmes reboot trilógiát kap. Hogy jó lesz-e ez nekünk rajongóknak, vagy nem, azon kár is előre keseregni, inkább csapjunk bele egy kis múltidézésbe.

Négy év alatt másodjára sikerült végig pörgetem a franchise-t, a gyerekkori hétvégi SG maratonokat és a film többszöri újranézését nem számítva. SG rajongóként azért elég érzékenyen érintett, hogy el akarnak törölni minden eddigi történést, arról nem is beszélve, hogy mind az általam kevésbé kedvelt Atlantisz, mind az imádott Universe megérdemelne legalább egy- egy lezáró filmet. (Az utóbbi befejezése miatt órákat tudnék dühöngeni.) Szóval megint befejeztem, és a szívem darabokban, hogy ezekkel a karakterekkel többet nem fogok találkozni:

10. Rodney McKay

vlcsnap-2014-12-28-21h39m43s221.png

Na, ő az a szereplő, akkor az SG1-ben borzasztóan utáltam. Egy fellengzős, okoskodó nőgyűlölő, még Carternek is időbe telt, mire megtanulta kezelni ezt a vadbarmot. Aztán az Atlantiszban jócskán finomítanak a karakterén, a nőgyűlöletből bénázás lesz, a bunkóságából pedig szociális szorongás. Bár így is jócskán meggyűlik a baja a beilleszkedéssel, az ötödik évad végére ő lesz a sorozat mozgatórugója, és igazából egy kedves, önérzetében csorbult tudóst csinálnak belőle, aki mindig megmenti a galaxist és még a nőt is elviszi Ronon orra elől (Dr. Kellert, a sok férfi által kedvelt Jewel Staite személyében).

9. Elizabeth Weir

elizabeth-weir-dr-elizabeth-weir-30328839-1280-720.jpg

Ő is egy olyan karakter, akit az SG1-ben mutatnak be először, de belátták az írók, hogy az a karakter koncepció nem működne. Így ennek hála végül nem ez az Elizabeth Weir kerül Atlantisz élére, bár az új sem kevésbé rigolyás szabálykövető, mint az eredetije. Beletelik pár részbe, mire Sheperdék lazítanak rajta, a végére mégis igazán jó vezető válik belőle. Replikátorrá válik, de így is segít a földi küldöttségnek, sőt feláldozza magát és a többi replikátort a békéért. Nagyon jó történetívet kapott, ahogy őrlődött a bizottság és az atlantiszi emberei között és ahogy a túlélés érdekében szépen eltávolodott a földi aktakukacoktól. A végére teljesen levetkőzte korábbi távolságtartó viselkedését és szépen mindenki anyukájává változott, aki lelkesen szidja le McKayt és küldi el a francba Woolseyt. Ez utóbbi kettő páratlan jeleneteket adott a sorozatnak.

8. Vala Mal Doran

8ab84221be8c2c9dd79b9d51c3f784d7.jpg

Szóval egyszer csak jön egy fekete hajú, bőrbe bújtatott nő, és több évadon keresztül szívatja Daniel Jacksont. Ha csak ennyi lett volna a szerepe, már imádnám. De egy komplett, kerek egésszé gyúrt élettörténetet kapunk, nem semmi karakterfejlődéssel. Annak ellenére, hogy igazából totál nem illik a csapatba, egész gyorsan felveszi a fonalat, és sötét múltja ellenére is kiáll a Földért, mert ott végre barátokra talált. Kicsit szertelen és infantilis, de a végére abszolút megkedvelhető szereplő, még akkor is, ha az Ori az előmenetelét annak köszönheti, hogy midikloriánok hoppá, szóval, hogy elültették benne a későbbi vallási fanatikus vezető, Adria magvas gondolatát.

7. George "Hammond texasból" 

theroadnottaken-11.jpg

Ő az SG-1 apukája. Megvédi, óvja őket, sőt, néha az egész Föld sorsát kockára teszi, hogy a csapat megmeneküljön. Ő az akihez lehet futni, mert a csúnya NID, vagy a bizottság bántja őket. Igazi szerethető karakter, aki amellett hogy nagyon kemény katonai vezető, igazán lágyszívű, és emberként viselkedik a legnehezebb pillanatokban is. Imádtam a piros telefonját, és a legszomorúbb az a jelenet, amikor az Atlantisz utolsó részében a színész emlékére (elhunyt szívrohamban) Hammondnak keresztelik el az új földi hajót.

6. Tamara Johansen/T.J.

tumblr_lc6ljqjpxp1qeejdqo1_1280.png

T.J. nehéz eset, de nagyon szimpatizálok vele. Borzasztó sorsot írtak neki, ő mégis mindig feláll és megpróbálja kihozni a helyzetből a maximumot. Eleve nem kellett volna az Ikaruszon lennie, ő még is belecsöppent. Szexuális viszonyt tartott fent a rangban felette állóval és még teherbe is esett. Nem elég, hogy hónapokig szenved, hogy elmondja Youngnak vagy bárkinek, mire talál egy bolygót, ahol felnevelhetné a gyermekét, jóformán erővel viszik vissza a hajóra, hiszen ő az egyetlen aki bármit is ért az orvosláshoz. A teljes sorozat legszomorúbb része, amikor azt hiszi, hogy egy bolygón hagyta nevelőszülőknél a gyermekét, de kiderül, hogy igazából elveszti, és valószínűleg a Destiny segített neki hamis emlékekkel, hogy feldolgozza a fájdalmát. Bár csak felcser, rengeteg embernek segít a hajón, több ember életét megmenti, teszi ezt maximális kedvességgel, annak ellenére, hogy lenne oka kiborulni. Sajnos a sorozat vége felé kiderül, hogy gyógyíthatatlan ALS-ben szenved, csak hogy facsarjanak az írók egyet szerencsétlen nőn. Ő nem tartja a kezében a saját sorsát, és nem is akarja, ellenben mindig beleáll az adott helyzetbe, és legjobb tudásával próbálja megoldani a problémát, ezért itt a helye ezen a listán.

5. Dr. Beckett

beckett13.jpg

Na, ki a legcukibb skót doktor a Pegazus galaxisban? Kedvességével ,érzékenységével, tettrekészségével meg a bénázásaival nálam ő volt a favorit Atlantisz bent-lakói közül. Iszonyatos szemét módon ölik meg, az egész rész arra épül fel, hogy „mindjárt meghal, jaj szegény, na most…nem, na most” és mikor már fellélegeznél, hogy mégsem sikerült feláldoznia magát (nála mindig az első a beteg, meg mások), megölik. Szerencsére egy okos csavarral (Micheal a lidérc klónozza) visszahozzák, és az én fangirl lelkem is megnyugodhatott, ugyanis a földre hazatérő Atlantisszal ő is biztonságban megérkezik. Ha egy kicsit több önbizalma lenne, a kísérletei miatt biztos kicsit őrült tudósra sikerült volna a karakter, de erre ott van McKay, a legjobb barátja. 

4. Everett Young

everett-young-stargate-universe-21617108-2000-1331.jpg

Ő az, aki a Universben a kedves, ésszerű oldalt képviseli először. Nyilván mindenki vele szimpatizál mint vezetővel, a feddhetetlen ezredessel. Elég hamar megkezdődik az ő mélyrepülése is azzal, hogy otthagyja Rusht egy bolygón és még hazudik is. Egyre többet tudunk meg a múltjáról, a TJ-vel és a feleségével való, rózsásnak nem nevezhető viszonyáról. Ugyanakkor jó és empatikus vezető, aki a civileket is védi, igyekszik józan döntéseket hozni annak ellenére, hogy a földi parancsnokság sokszor mást vár tőle. És valami furcsa, lelki elégtételt okoz mindig, amikor beveri Telford képét. Számomra épp ez a kettősség teszi élővé a karaktert, és csak azért nem került fel a dobogóra, mert ha azt mondod, hogy SGU, nem ő jut eszedbe először, hanem:

3. Dr. Rush

sgusabotagerecap510.jpg

Egy nagyszájú, egomán, antipatikus, frusztráló, beképzelt kavarógép, de egyszerűen annyira csodálatosan utálni való, és összetett karakter, amit csak Carlyle tud előadni, de ő a kisujjából rázza elő ezt. Hihetetlen jó jelenetei, és scriptjei vannak, annyira fel tud idegesíteni, hogy legszívesebben felpofoznád. Azért ha mélyen magunkba nézünk, elég sokszor igaza van, csak a módszerei hagynak némi kívánnivalót maguk után. Borzasztóan idegesít, ahogy félbehagyták a sorozatot, és annak ellenére, hogy Malozzi megírta a kasza után, hogy mit terveztek, a fő csattanót sosem tudjuk meg, így a doktor még jó sokáig a sztázisfülkében marad bezárva. Pedig milyen jó lenne, ha kiszednék onnan.

2. Teal'c

tealcpink.jpg

Ki ne szeretné a világegyetem legkedvesebb jaffáját? A lázadók vezére nincs ám benne az eredetiben, őt is a sorozatban hozták be. Stargate Teal'c nélkül? Na ne már! Kicsit tartózkodó, eltökélt harcos és tökéletes párt alkot O’Niellal: az egyiknek rosszak a viccei, a másik meg nem érti azokat. Kivéve amikor halljuk a megismételhetetlen jaffa viccet. Elég gyakori sidekickje Bra'tac mester, akivel nem csak mester és tanítvány, hanem apa-fiú viszonyban is vannak. Szabadságharcos, apa, vezető és egy pillanatásával küldi el a francba az embereket (egyszerűen zseniális a színész a szerepben, minden részben van legalább egy olyan feje, amin vinnyogva röhögök).Vannak rosszabb (a dupla pisztolyos kommandós Teal'c nevetséges) és jobb pillanatai, ez tény, de ő az egyik legszerethetőbb karakter Dakarán innen és túl.

tumblr_o7sh5hc7me1u86ydao1_250.gif

1. Samantha Carter

stargate-sg1-carter-season-8.jpg

Az megvan ugye, hogy ő sincs benne az eredeti filmben? Nő. Tudós. Katona. Szép, kortalanul szexi, eszméletlen badass. Rettentően imádom, hogy ahogy a tudásával zavarba hozza O’Niellt, a kisujjával is képes megmenteni a világot, vagy elküldeni a három fiút a sunyiba. Szerintem Ripley mellet ő az egyik olyan női karakter a sci-fi filmek és sorozatok női hősei közül, akit értelmesen sikerült ábrázolni: egyszerre katona és tudós, és kicsit sem csak a kötelező pipogya női szereplő. Igazi vezető (Atlantisz 4. évad, SGU), ugyanakkor szabad idejében ő is shoppingolni jár Valával. A női szerepe összetett, mert egyrészt a chain of command miatt reménytelenül szerelmes, néha anyaként gondoskodik a csapat többi tagjáról, a feladatai miatt viszont maximálisan talpraesettnek kell lennie, sőt mivel ő az egyetlen tudós a csapatban a legtöbbször neki kell meghozni azokat a döntéseket, amik a Föld bukását, vagy megmenekülését befolyásolhatja.

Carter karaktere nagyon progresszív és sokszor bizony olyan irányba mozgatja a történéseket, ami egy átlag sci-fiből kimarad. Már az első megjelenésekor leolt mindenkit maga körül, mert lenézik hogy nő, több bolygón szabadít fel nőket elnyomás alól, és gondolkodik úgy, hogy az embereket nézi, szemben O’Niell militáns hozzáállásával. Azt azért hozzá kell tenni, hogy az egész sorozat hálásan dolgozik a női karakterekkel, ugyanis nem egydimenziós tökös csajokat, vagy rinyagépeket írtak.

tumblr_nwdv5xhc4s1rjkjhfo1_500.gif

A legtöbb női főszereplő erős, de összetett karakter, gondolok itt Vala infantilliségébe vegyített tökésségére, az ő anyai érzésére az Orici felé. Fraiser gondoskodására, aki ugyanakkor leszedi a fejed az AK 47-esével, ha úgy hozza a szükség. Teylára, aki harcosként válik anyává és kezdi el neveli Atlantiszon a gyermekét, de ennek ellenére bevállalja, hogy beálljon lidérckirálynőnek és megmentse a galaxist. Keller, aki borzasztóan félős, bevetésre nem alkalmas, csöndes lány, mégis ha baj van a kezébe tudja venni az irányítást, és még McKayt is felszedi. Sorolhatnám még, de mégis csak Carter az igazi all time favorit, gyerekkorom hőse, és nélküle semmi sem lesz ugyan az.

sg1.jpg

Nyilván a lista bőven kiegészíthető, szerepel például Jason Mamoa is (Ronon Dex), mielőtt kigyúrta volna magát két lábon járó heggyé, és minden sárkányok anyjának kedvesévé, Sheperd, aki még egy másik galaxisban is folyamatosan a csajok után fut, vagy éppen az apró, de annál badasabb Fraiser doktornő. Teyla aki nemcsak harcos, katona és Shepperd jobbkeze, de anyává is válik a sorozatban. Baál, Anubisz, Apófisz ellenségként, Zelenka, Jonas Quinn, Selmak és Bra'tac sidekickként, Eli a matekfiú, Woolsey, Mayburn vagy Camille Wray mint a belső ellenség.  Arról nem is beszélve, hogy Daniel Jackson, vagy O’niell sem biztos hogy szerepelni fognak. A Stargate nagyot ment szuper karaktereivel, progresszív, de abszolút befogadható témáival. Ez most borzasztóan hülyén hangzik, de remélem Emeric tisztelettel bánik majd a sorozat által lefektetett alapokkal és a rajongókkal és nem egy ostoba látvány sci-fit rak le az asztalra. Mert bár a film is örök klasszikus, azért még is csak a sorozat volt az, ami közelebb került az emberekhez. Nem tökéletes, néha nagyon goofy, de én így szeretem.

Nektek ki fog a legjobban hiányozni? Ha lesz benne Jackson és/vagy O’Niell, szerintetek ki játszhatná el őket? Vagy szerintetek nem is lesznek? Írjátok meg nekünk kommentben!

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr148886304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pillanatragasztó (törölt) 2016.07.19. 12:57:48

A rebootolgatókat kéne rebootolni. Bújjanak csak vissza, ahonnan jöttek, hogy aztán újból megszülethessenek.

Nemzeti Dohányos 2016.07.19. 12:59:10

Ne reménykedj, cgi-orgia lesz a film tök más történettel.

Pierr Kardán 2016.07.19. 13:11:29

Nem értem a posztot. A címe az, hogy 10 felejthetetlen karakter az SG univerzumból, erre dr jackson és o'Neill őrnagy/ezredes nincs benne...

Az már csak offos vélemény, hogy az SGU egy összehányt zagyvaság volt, jobb is, hogy félbehagyták. Ezt a témát a BattleStar Galactica sokkal jobban dolgozta fel, annak volt eleje, a történetnek volt íve és volt vége is. Az SGU-ból ezek mind hiányoztak.

GrenAbla 2016.07.19. 13:17:13

SGU volt nálam is a legjobb, bár egészen más, mint az SG1 és az SGA, és mindet szeretem, épp a hetekben kezdem el újranézni az egészet az elejétől. :)

djhambi 2016.07.19. 13:18:41

Az eredeti sorozatot egyértelműen O'Neill karaktere cipelte a hátán RDA felejthetetlen, cukisan dark humorával, így számomra csalódás, hogy be se került a tizes listára. Nélküle a sorozat elég lapos lett volna.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.19. 13:31:01

@Pierr Kardán:

Egyetértek. Nagyon szeretem a sci-fit, de a SGU egyes részein elaludtam.

trg 2016.07.19. 13:32:55

@Pierr Kardán: @djhambi:
Én tudom a választ! Jackson és O'Neill benne voltak a filmben is, így van esély arra, hogy a rebootban újra előkerülnek ezek a karakterek, a listán szereplőket viszont mind a sorozatban bukkantak fel (amit Emmerich elvileg nem kedvel), így ők veszélyben vannak.

Alick 2016.07.19. 13:46:40

I have a bad feeling about this... :)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2016.07.19. 13:51:51

@Pierr Kardán: Az új SG egy rakás szar volt, de a BSG a 3. évad közepétől fogva elég izés volt...

Krumpli Bogart 2016.07.19. 13:58:45

Jackson és O’Niell? A két legjobb pasi miért maradt ki a listából? Függetlenül attól, hogy a filmből hiányoztak....

Az Atlantiszt én kevésbé szeretem.

hidroponi 2016.07.19. 14:50:36

dean anderson mar az SGU-ban is akkorara hizott mint egy haz. szerintem nem fog beleferni a rebootba.. :DDDD

HunYetti 2016.07.19. 14:53:11

Az SGU legnagyobb hibája, hogy egy rendes scifi helyett megpróbáltak egy elcseszett karakterdrámát eladni. Mire a 2. évadra rájöttek, hogy az emberek nem ezt akarják nézni Stargate név alatt(egyáltalán bármilyen név alatt akar-e bárki is?), már a kutyát nem érdekelte a sorozat, ami teljesen érthető.

dukeekud 2016.07.19. 15:07:38

Az sgu szerintem is unalmas erthetetlen. Allandoan arrol van szo, hogy a kommunikacios kovekkel keresztul kassul egymas testeben vannak. A franc se tudja, valojaban ki kicsoda, es miert. A szereplok amugy is erdektelenek.
Hogy lehet valakinek ilyen bena neve, hogy Ilaj ?

mizoli 2016.07.19. 15:18:43

Én sem értem, hogy O’Niell miért maradt ki a 10-es listából. Carter mellett a legfontosabb karakter volt, kifejezetten tetszett.
SGU szót sem érdemel.

Bloodmagexxx 2016.07.19. 15:34:49

Én belenéztem ebbe a sorozatba, de ennél unalmasabb trágyát tényleg régen láttam. A műsoridő kétharmadában emberek az érzéseikről beszélnek egy kamerába.

victor vacendak 2016.07.19. 15:36:13

Még, hogy felejthetetlen... Az egész tévés SG felejthető volt.

Mistwalker 2016.07.19. 15:39:20

@mizoli: @Krumpli Bogart: Azért nem kerültek fel a listára, mert ők Emeric karakterei, és van esély hogy őket más színészekkel, de visszahozza.
@hidroponi: Hangosan felröhögtem, szerintem már a 10 évadban valami búvárruha tartotta egyben :D
@HunYetti: Igen, ezt jól megfogalmaztad: ha új független sorozatként csinálják, lehet hogy többen nézik a végére. De abban az évben ért véget BSG, és szerintem jó ötletnek tartották hogy az SG égisze alatt toljanak valami hasonlót. Amúgy az SGU-t eleinte nem szerettem amikor részenként néztem. Aztán mikor kipörgettem újra, darálva, sokkal inkább összeállt egésszé, jobban kijött a karakterdráma feszültsége - amit én annak ellenére szeretek, hogy réteg dolog. Ennek ellenére vannak benne okos megoldások, látszik Scalzi keze nyoma.

Matika Katika 2016.07.19. 15:56:06

OP, szarjál sünt, amiért kihagytad John Sheppard karakterét, vagy Christopher Heyerdahl Todd-ját, aki egyébként Ronon Dexet szanaszét tudta osztani.

ui.: A többi kommentelő is szarjon sünt fenti okok miatt.

kthxbye

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2016.07.19. 16:20:52

Namost fiatalon én is imádtam a sorozatot, (minusz universe, azt elcseszték), de azért lássuk már be, hogy egy lapos sorozat, ahol mindenki vagy jó vagy rossz, a történetben semmi csavar, tehát valójában 12 év fölött semmi szellemi kihvást nem hoz. Egy kellemes rágógumi, hosszú évadokat lehet dögleni a tévé előtt, de izgulni, vagy filmélménnyel távozni kihivás, mert ez egy sci-fi mese.

Flashy7 2016.07.19. 16:40:31

az SGU veszte az lett, hogy túltervezték, minden rész épített valamit az alapokhoz, de mindig túl keveset haladtunk előre. most víz nincs, most áram nincs, most X szereplő múltját ismerjük meg, aztán Y-ét. TALÁN még az eredeti SG sorozat indulása idején elment volna egy ilyen, de azóta felnőttek azok a fiatalok, akik 5 percnél tovább nem tudnak semmire koncentrálni, nem volt türelmük végignézni, ahogy felépül a történet, ők lettek többen, az ő hangjuk volt a leghangosabb.
az SG-1 sorozat első fele igenis jó volt, még akkor is, ha a végteleníthető sorozatok tipikus példája (lásd még: Sliders). a legvégét már nem szerettem annyira...

Veesa 2016.07.19. 16:40:48

Ez most akkor csak SGU-karakteres téma? Azt a híg fost nézze, akinek 2 anyja van.
Már az Atlantis is reménytelen nagy ótvar volt ezzel a rossz buzi McKay-jel, Weir-rel és Shepard-dal... Meg a tizenéves dedósok által rajzolt Wraithekkel.

SG-1 volt az alap és a többinek nem sikerült megugrania a szintet. Volt 1-2 átfedés (mikor a Sangrealt keresik és amikor a földi hadihajó megy megmenteni Atlantist), ami tetszett, de a többi rész (amíg néztem) kegyetlen szar volt. Elsősorban a nullinger Shephard, Weir, McKay, a lófasztudjanevű csehszlovák technomágus és társainak köszönhetően

ka_TARZI_s 2016.07.19. 16:48:51

Szerintem az SGU sorozatzárás az egyik legjobb sorozatzárás ever.

Úgy zárták le a sztorit, hogy elvileg néhány éven belül még feltámasztható (később a szereplők öregedése miatt már problémásabb) és mégis komoly hiányérzete lesz az embernek pl. az utolsó részekben felfedzett leszármazottakban rejlő potenciál miatt.

Kedvenc karaktereim:

1 - Dr. Rodney (simán ő a legjobb arc a franchise-ban)

2 - Dr. Nicholas Rush

3 - Radek Zelenka

4 - John Sheppard

5 - Dr. Carson Beckett

6 - Cameron Mitchell

7 - Richard Woolsey

8 - Adam Brody

9 - Elisabeth Weir

10 - Matthew Scott

+1 Baal

Kong.Kinga 2016.07.19. 16:56:49

@HunYetti: ezzel maximálisan egyetértek. Pont ez volt az érzésem.
Nagy kár érte....

ka_TARZI_s 2016.07.19. 16:56:59

@Mistwalker

"Malozzi megírta a kasza után, hogy mit terveztek"

Mit terveztek? Erről lemaradtam.

Veesa 2016.07.19. 17:02:36

@ka_TARZI_s:

Baal OK, őt nagyon eltalálták és pl. Adria-t is.
A többi említettedről inkább nem szólnék semmit; nyominger ripacsok béna szerepekben...

Sanko13 2016.07.19. 17:29:50

Indeed! :-)
www.youtube.com/results?search_query=teal%27c+indeed
Minden ilyen összeállítás szubjektív. Az én véleményem az, hogy épp az alap 4-es csapatok miatt működött az SG1 1-8 évada és az SGA és ehhez zseniális másodvonalbeli karakterek társultak. Épp ezért nem működött az SGU, amiben nagy potenciál volt, de csak egy halvány BSG utánérzés lett.
Vala karaktere egész jó lett, de nem raknám az első 10-be, Cameron Mitchell pedig kifejezetten idegesített. Landry tábornok karakterét kár, hogy Hammond "klónjává" tették, pedig a színészben több potenciál van, pedig Hammond az egyik kedvencem volt.

Lucifer Morningstar 2016.07.19. 19:47:58

@a BircaHang Média szerk.:

Nem a te értelmi képességeidnek való. Nézz Bogyó és Babócát, az a te képességeidnek készült.

@ka_TARZI_s:

Pedig pont a szereplők öregedése miatt van lehetőség a tökéletes folytatásra, akár tíz év múlva is. Nincs több olyan mozi amit ilyen egyszerűen lehetne folytatni.
Elszökött az energia, és mindenki öregedett a sztázisban. Akár ki is lehet venni szereplőt, nem élte túl. Rengeteg lehetőség van az öregebb szereplők megmagyarázására. Akár még az is benne van, hogy Eli átprogramozta a gépet, hogy ő is túlélje ha bemászik egy félig-meddig kijavított masinába, és öregen, de túlélte mindenki.

Lucifer Morningstar 2016.07.19. 19:52:40

Amúgy az SGU egyetlen hibája az volt, hogy értelmes embereknek készült nem a sört böfögő, vért és szexet váró amerikai átlaghülyének. Nem véletlenül él meg a Trónosharcsa meg a DaVincsi féle hülyeségek tömege.

---------------------

Gratulálok az ótvar blogmotornak.

Pierr Kardán 2016.07.19. 20:31:46

@hidroponi: Szerintem az új filmben RDA simán lehetne Hammond tábornok utóda. Vagy te kit hoznál vissza kulcsszereplőnek, talán Kurt Russelt?!?!

korxi 2016.07.20. 00:02:34

Akik panaszkodnak hogy háhogyhogy nincs benne ez meg az (leginkább O'Neal) azoknak felhívom a figyelmét hogy a poszt címe nem az a hogy a 10 legfeljthetetlenebb karakter, hanem 10 felejthetetlen karakter.

Az SGU nekem tetszett. Némi jóindulattal azt mondom hogy eléggé hatott rájuk a BSG, mert azért nem annak koppintási kísérlete volt. Akiknek nem tetszett, azoknak többnyire azért nem mert a régi SG1 feelinget szerették volna viszontlátni és emiatt nyilvánvalóan csalódtak, mert egyáltalán nem ez volt a szándék vele.

Ami nekem hányás volt, az természetesen az SG1 9-10 évada az orájos bullshittel. Kötelességből végignéztem azokat is, meg is vannak de egyszer sem néztem újra és gyakorlatilag biztosan nem is fogom. Az gyakorlatilag már egy másik sorozat volt, csak marketing okokból folytatólagosan számolták a "rendes SG1 sorozat" évadaival. De olyan szar volt hogy két évad után kaszálni kellett.

korxi 2016.07.20. 00:09:35

@ka_TARZI_s:
"Szerintem az SGU sorozatzárás az egyik legjobb sorozatzárás ever."
Ezt maximálisan osztom.
Az SG sorozatokban mindig benne volt az önreflexió, de az SGU utolsó epizódjának sztorija egy hiperjól kitalált és megcsinált metaforája a sorozat canceljénak és az abból következő bizonytalanságnak, mármint hogy lesz folytatás vagy sem, ha lesz mikor lesz, stb.
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015