Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. 2x20 recap

2015. május 07. - trg

Az igazgató visszatér

vlcsnap-2015-05-06-19h25m46s111.png

Ezen a héten végre tényleg kiderül, hogy mi az a Theta Protocol, de a legnagyobb kérdés az, hogy vajon Skye kinek az oldalára fog állni. (Spoilerek lesznek!)

Múlthéten hatalmasat tévedtem, a Theta Protocol  nem a Bosszúállókat jelentette. Azt, hogy akkor mire vonatkozott nem árulnám el, mert akarok a filmről spoilerezni, viszont most már az is szinte biztos, hogy Coulson nem épített bunkereket a világ körül, így a spin-offokról írt eddigi találgatásaim könnyen lehet, hogy mind tévesek voltak (én azért még reménykedem). 

vlcsnap-2015-05-06-19h13m23s114.png

De nézzük inkább az eheti epizódot! Raina újabb látomása volt, ami pont arról a tárgyról szólt, amit Gonzales és csapata, amikor beszámol róla Gordonnak és Jiayingnek, akkor kiderül, hogy egy Kree eredetű fegyverről van szó, amit kifejezetten az Inhumanek ellen hoztak létre. Raina és Gordon természetesen azonnal beteleportálnak Gonzales repülőgép hordozójára (miért ne próbálnák meg, elvégre egy kémszervezet titkos bázisáról van, akik jelenleg csak két tagjukat tartják maguknál...), aminek csak annyi eredménye lesz, hogy a "valódi" S.H.I.E.L.D. amúgy is xenofób tagjai összecsinálják magukat izgalmukban és azonnali válaszcsapást sürgetnek (tiszta szerencse, hogy ötletük sincs arról, hogy mire való az a hatalmas szikla a hajó aljában).

vlcsnap-2015-05-06-19h15m46s250.png

Az Inhumanek egyetlen szerencséje, hogy hála a Theta Protocolnak Coulson megtarthatta az igazgatói posztját, igaz innentől kezdve a másik S.H.I.E.L.D. vezetőiből álló tanács felügyelete alatt dolgozik, de jelen helyzetben ez is elég ahhoz, hogy elérje, hogy a S.H.I.E.L.D. ne támadást indítson, hanem követeket küldjön. A tanács döntése alapján Gonzales és csapata megy Jiayinggel tárgyalni (annak ellenére, hogy Skye és Jiaying Coulsont várja) és bár az írók félrevezetik a nézőket azt sugallva, hogy Gonzalesnek más szándékai vannak (ami lássuk be nem lenne olyan meglepő az elmúlt részek után), végül kiderül, hogy valóban a Coulson parancsai szerint cselekszik (még ajándékot is visz Jiayingnek).

vlcsnap-2015-05-06-19h20m18s148.png

Sajnos az Inhuman vezető szándékai nem ennyire őszinték. Bár Raina többször figyelmeztette őt és Gordont is arra, hogy ha Jiaying lesz a tárgyaló fél, az háborút fog indítani (amiben szinte biztosan ők húzzák a rövidebbet), de balszerencséjére senki sem bízik meg benne. Elsőre úgy tűnik, hogy a két fél tárgyalása békés lesz, azonban először az derült ki, hogy a jó szándék jeleként átadott Cal bevette a szérumát (aminek jelentőségét a fogvatartó még nem tudják), aztán pedig az is, hogy Jiaying hallani sem akar arról, hogy a S.H.I.E.L.D. tárolja az Inhumanek adatait és, hogy levadássza azokat, akik rossz útra térnek. Az epizód csúcspontján végül megöli Gonzalest (ehhez egy olyan mesterséges terrigen kristályt használ, aminek a belsejében a Divinerek emberekre halálos anyagából is van minta), majd elveszi a fegyverét és kétszer vállon lövi magát vele. A rész végén így sebesülten megy ki a kunyhóból és jelenti be a háborút.

vlcsnap-2015-05-06-19h17m54s232.png

Még valami van, amiben a múltheti rész kapcsán hatalmasat tévedtem: Ward egyáltalán nem lett jobb ember (illetve semmiképp nem úgy, ahogy gondoltam). Nem azért hagyta hátra Karát, hogy a S.H.I.E.L.D. segítsen neki visszatérni a normális életbe, hanem azért, mert a nő szeretné elkapni Bobbit. Az nem derül ki, hogy pontosan mi történt kettejük között (ha jól sejtem Bobbi HYDRA-nál töltött idején kell keresni a válaszokat), de a rész végére nemcsak Bobbit ejtik foglyul (hála a nő maszkjának), de még egy quinjettel is gazdagabbak lesznek.

vlcsnap-2015-05-06-19h12m39s170.png

Egyéb apróságok

  • újra találkoztunk Sam Koeniggel a rész nyitójelenetében (pluszpont a Star Warsos ágyneműért és a robotos zoknikért), akinek ráadásul van egy nővére is (legalábbis volt erre utalás)
  • a jelenet, amikor Hunter tüskéket rajzolt Raina fotójára az egyik legviccesebb dolog volt az egész sorozatban
  • Mack kilépett a S.H.I.E.L.D.-ből (nem akar egy olyan szervezetben dolgozni, amit egy űrlény vérrel feltámasztott ember vezet)
  • May és Coulson konfrontációja elég durva volt (és kiderül, hogy May eddig csak a férjének mondta el, hogy mi történt valójában Bahrainben...), remélem a jövőhétre rendeződik kicsit a viszonyuk (bár azután, hogy May kijelentette, hogy rég le kellett volna állítani Coulsont nem vagyok biztos benne, hogy ez lehetséges)
  • és persze ugyanez elmondható Skye-ról is, aki felemlegeti Maynek a gyerekgyilkosságot, mire az utóbbi kicsit később figyelmezeteti, hogy reméli az anyja valóban az, akire számított
  • remélhetőleg jövőhéten végre megismerjük Calvin Zabo másik oldalát!!!!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr847434836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015