Hannibal 3x01 recap

2015. június 09. - trg

It's only cannibalism if we're equals.

vlcsnap-2015-06-05-19h49m32s229.png

A jelenleg futó sorozatok legszebbike visszatért, azonban ahelyett, hogy megválaszolta volna az előző évad végén hagyott kérdéseket, csak újabbakat tett melléjük. A tovább után spoileres recap az évadnyitóról.

A rész nyitójelenete Párizsban játszódik, nem tudni, hogy mennyivel járunk az előző évad vége után (ez az egész rész alatt nem derül ki). Hannibal egy fogadásra tart, ám ezúttal nem a mindig elegáns és kimért Hannibal látjuk, hanem a vadászt, aki felméri áldozatát. Bár a jelenet során úgy tűnhet, hogy az áldozat vétke - mint oly sokaknak - az, hogy ízléstelen, azonban a valóság ennél prózaibb: Hannibalnak szüksége van egy új álcára és erre a legmegfelelőbbnek a kevésbé híres akadémikust tartja.

A történet néhány héttel később Firenzében folytatódik egy estélyen, ahol Hannibal és Bedelia éppen azt ünneplik, hogy az előbbi minden bizonnyal megkapja a helyi múzeum kurátori állását. Nem mindenki örül azonban a sikernek, az egy olasz tudós mindenki előtt fennhangon kérdőjelezi meg Hannibal szakértelmét. Lehet tippelni, hogy ki lesz elfogyasztva a következő részek valamelyikében. Később, miközben Hannibal új munkahelyéről tart haza szembetalálkozik egy fiatal költővel, akivel még Párizsban váltott pár szót és aki balszerencséjére pontosan tudja, hogy Hannibal nem Dr. Fell. A férfit elhívja magához vacsorára, ami a rész egyik legviccesebb jelenetéhez vezet: a költő rámutat arra, hogy azokról az ételekről, amiket Hannibal Bedelia számára felszolgált, úgy tartják, hogy javítják a hús ízét, amire Bedelia - azon túl, hogy hirtelen falfehérré változik - megjegyzi, hogy Hannibal rendkívül odafigyel az ízére. A férfi ezt a megjegyzést érti félre és hiszi azt, hogy ez a vacsora valójában egy invitálás valami másra. (Ezzel a sorozat folytatja azt a hagyományt, hogy a különböző szereplők gyakran egymás mellett beszélnek el vacsorázás közben, de legalább most nem Hannibal valamelyik áldozata volt a főfogás.)

vlcsnap-2015-06-05-19h43m32s244.png

Hannibal nem elégszik meg azonban azzal, hogy vacsorára hívja a költőt, hanem elhívja Dr. Fell másnapi előadására a Studiolóba, ezzel tulajdonképpen leleplezve önmagát. Az nem derült ki, hogy mi volt ezzel a célja (megpróbált új társat találni? vagy csak új áldozatra volt szüksége?), azonban az biztos, hogy a lelepleződés halálhoz vezet. Miután a férfi és Hannibal együtt hazatérnek (és leleplezik az éppen menekülni akaró Bedeliát), Hannibal azonnal leüti a költőt. Megfigyelő vagy résztvevő? - teszi fel a kérdést Bedeliának, aki természetesen a megfigyelő szerepét választja, de Hannibal felhívja rá a figyelmét, hogy Bedelia legalább annyira résztvevője az eseményeknek, mint amennyire megfigyelője. A rész zárlatából kiderül, hogy a fiatalember sorsa az, hogy egy templomban emberi szívvé hajtogatva legyen szobor.

A résznek nem csak jelenben játszódó jelenetei voltak. A készítők több flashbackben bemutatták, hogy Hannibal hogyan tartotta fogva az előző évadban Abel Gideont és, hogy hogyan szolgálta fel neki a saját testrészeit. Kettejük párbeszédei izgalmasak voltak és még jobban kihangsúlyozták, hogy a főszereplő mennyire elszakadt az emberségtől, viszont - ahogy arra Gideon rámutatott - mennyire szüksége lenne Will Grahamre.

vlcsnap-2015-06-05-19h44m56s110.png

Volt másik két flashback is, mindkettő Bedeliához kötődött. Az egyikben láthattuk azt, hogy miután megölte a volt páciensét, azután Hannibal hogyan ígéri meg, hogy segít neki eltüntetni a nyomokat (persze csak azután, hogy felhívja rá a figyelmét, hogy a nyomok alapján határozottan nem önvédelemről van szó), a másikban pedig azt látjuk, amikor az előző évad végi mészárlás után Bedelia felfedezi, hogy Hannibal az ő fürdőjében mossa le magáról a vért. A nő itt fegyvert fog a védtelen Hannibálra, azonban ezt végül leengedi, ami érdekes annak fényében, hogy mennyire kényelmetlenül érzi magát a férfi mellett az egész rész során.

A Hannibal egy lassabb, ám rendkívül gyönyörű évadnyitóval tért vissza, amiben ahelyett, hogy a korábbi szálakat elvarrták volna, csak még újabbakat kezdtek meg. Az évad során minden bizonnyal végre választ kapunk arra, hogy mi történt korábban Bedelia és Hannibal, illetve az előbbi páciense között és, hogy valójában milyen kapcsolat van a két szereplő között.

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr487520936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.06.10. 14:27:48

nem biztos, hogy gideon annyira flesbekk, nem?

nekem úgy tűnt mintha még mindig életben tartaná és néha csipegetne belőle.
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015