Tíz vad elmélet a Pokémon univerzumról

2016. augusztus 01. - trg

pok1.jpg

Azt hitted, hogy a Pokémonok világa csupa móka és kacagás? Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy az emberek kannibalizmusra kényszerítik a pokémonokat? És a arra gondoltál már, hogy Koffing esetleg csak egy félresikerült kísérlet eredménye? Itt van tíz elmélet, ami után máshogy nézel majd a kedvenc szörnyeidre!

10. A Haunter által megszállt pokélabda

A szellem típusú pokémonok mindig is a rajongói elméletek központi alakjai voltak, és azt is kár tagadni, hogy Voltorb különleges, pokélabdára emlékeztető alakja sokak fantáziáját megmozgatta már. Így csak idő kérdése volt, hogy mikor születik egy olyan elmélet, amiben a szellem típusok és Voltorb is szerepel. Az elmélet szerint Voltorb nem véletlenül hasonlít a pokélabdákra, hanem azért, mert valójában egy Haunterről van szó, ami megszállt egy ilyen labdát, majd benne ragadt: elég csak összehasonlítani a két pokémom szemét ahhoz, hogy felfedezzük a hasonlóságot!

9. Gengar valójában Clefable árnyéka

Gengarról mindenki tudja, hogy amellett, hogy szellem-pokémon, a pokédexben árnyék-pokémonként is szerepel. De vajon kinek az árnyéka lehet? Elég csak ránézni Clefable-re, hogy feltűnjön a hasonlóság. Az elméletet tovább erősíti, hogy a játékok korai generációiban a típusukból kifolyólag immunisak voltak egymásra.

8. Koffing a Rakéta Csapat teremtménye

Az elmélet szerint a Rakéta Csapat szellem-pokémonokat akart előállítani, hiszen ők testetlen lényekként képesek áthatolni a falakon is, azonban a kísérletek kudarcba fulladtak, ugyanis nem élő gázfelhőket hoztak létre (mint amilyen Ghastly), hanem egy olyan pokémont, ami maga termeli a gázokat. Az eredeti játékokban ráadásul Koffing csak egy elhagyatott laborban fordul elő, ami bizonyítani látszik, hogy mesterségesen hozták létre, ahogy az is ebbe az irányba mutat, hogy a hasán látható szimbólum nagyon is emberi eredetű.

7. Az Unova régió New York, 9/11 után

A legtöbb régió a játékok világában Japán valamelyik területének felel meg, kivételek természetesen vannak, Kalos Észak-Franciaországnak felel meg, Unovát pedig New Yorkról mintázták. Ami igazán különös, hogy az igazi New York közepén nem egy hatalmas sivatag van. Sokan feltételezik, hogy a készítők a Ground Zerót akarták így megörökíteni, amit az is alátámasztana, hogy a területen számos rom van és folyamatosan munkások dolgoznak (persze az, aki játszott a játékkal tudja, hogy a romok több ezer évesek, a munkások pedig egy új utat építenek).

6. MissingNo. valójában egy a pokélabdájában ragadt pokémon

Az első generációban volt egy speciális glitch, azaz hiba, melynek következtében a játékosok előtt megjelent MissingNo. (és ‘M), ezek a hibák pokémonként szerepeltek és sokak fantáziáját beindították. A legnépszerűbb elmélet szerint MissingNo. egy olyan pokémon, aki beragadt a pokélabdájába és sérültek az adatai, így amikor újra előhívták, már nem az eredeti formáját vette fel, hanem ebben a furcsa alakban létezett tovább.

5. Ditto valójában Mew sérült klónja

Mew fontos helyet foglal el a Pokémon-mitológiában, így nem csoda, hogy hozzá is kapcsolódnak elméletek. Azt mindenki tudja, hogy Mewtwo az egyetlen sikerült klónja, de mi van, ha volt több, ami nem sikerült? És mi van, ha ezek valójában a Dittók? Több nyom is erre utal: mindkét pokémon nemtelen, hasonlóak a méreteik és a színük, mindketten képesek megtanulni a legtöbb támadást (csak pár kivétel van) és csak ők azok, akik maguktól (fejlődés útján) megtanulják a Transform támadást, arról nem is beszélve, hogy míg Mew DNS-ében megtalálható az összes pokémon DNS-e, addig Ditto képes felvenni bármelyikük alakját. Ha ezek nem győztek meg, akkor itt egy végső bizonyíték: tudjuk, hogy Mewtwo Cinnebar szigetén lett előállítva és melyik az a helyszín, ahol Dittókat lehet fogni? Hát Cinnebar szigetén!

4. Mi vagyunk az új csapatok!

Rakéta Csapat, Magma Csapat, Plasma Csapat. A Pokémon-világ visszatérő elemei a különböző csapatok, akik néha pokémonokat rabolnak, néha fel akarják őket szabadítani, néha pedig egyszerűen csak világuralomra törnek. De mi a helyzet Pokémon Góban? A játékban ugyanúgy megvannak az ellenséges csapatok, de ezúttal mi is csapattagok vagyunk, akik folyamatosan fogják el a pokémonokat és küldik vissza a titokzatos főnöküknek.

3. Kannibalizmusra kényszerített pokémonok

A pokémonokat egymásnak uszítják a trénerek, megeszik őket az emberek (egyes fajokat a kihalás szélére juttattak), munkára fogják őket, azonban a legdurvább dolgot a Pokémon Go lelkes trénerei követik el: a gyengébbeket megetetik az erősebbel. Hogy ez eddig nem tűnt fel? Pedig egyértelmű: hiszen mi történik a játékban? Elkapsz tíz Pidgeyt, majd a legerősebb kivételével mindet elküldöd a titokzatos professzornak, aki cserébe küld neked egy adag Pidgey-cukorkát. Nem sima cukorkát, hanem Pidgey-cukorkát, amivel csak és kizárólag a Pidgeyket lehet erősíteni. Kicsit sem gyanús.

2. A pokémonok egy megszálló hadsereg eszközei

A pokémon világában kevés állat létezik, azonban több utalást is találni arról, hogy ez nem volt mindig így: feljegyzések, képek, szobrok bizonyítják, hogy korábban léteztek hagyományos állatok is, valószínűleg azelőtt, hogy felbukkantak volna és kiírtották volna őket a rájuk nagyon hasonlító, különleges képességekkel rendelkező idegen lények. Ráadásul a pokémonok egyetlen faj tagjai (igen, az a cuki egér és az a szemeteszsáknak kinéző valami egy és ugyanazon faj tagjai, lehet, hogy még szaporodni is tudnak!), akiket ehhez képest meglepően hasonló módon működnek, például mindannyian egyszerűen adathalmazzá alakíthatóak és akár számítógépeken is tárolhatóak. És akkor azt még nem is említettük, hogy többükről egyértelműen tudható, hogy idegen bolygókról (vagy éppen dimenziókból) származik.

1. Az első játékok egy nukleáris háború után játszódnak

Ez valójában két elmélet, de tökéletesen kompatibilisek egymással. A Pokémon világában (legalábbis a játékokban) nem nagyon vannak felnőtt férfiak, akik igen, azok vagy öregek, vagy pokémon-mesterek, vagy ritkább esetben tudósok. A főszereplőnek csak anyja van, a riválisának pedig könnyen lehet, hogy egyáltalán nincsenek szülei. Szinte minden városban találni boltot, pokémon centert (kórházat), azonban a legtöbb helyen csak egy-két lakóház van és más épület nincsen (ez a későbbi játékokban, az idő múlásával már változik). Sok helyen gyakorlatilag bűnszervezetek uralkodnak. Surge, Vermilion város mestere, elmondja neked, hogy a háborúban a pokémonja mentette meg az életét. Mindezek alapján úgy tűnik, hogy a Red/Blue/Yellow játékok nem sokkal egy háború után játszódnak, innen pedig már csak egy lépés azt feltételezni, hogy ez a háború nukleáris fegyverekkel zajlott, amiknek a következményeként az állatok mutálódtak. A nukleáris elméletnek persze több variációja van, vannak olyanok, amelyek szerint a játékok évszázadokkal játszódnak a háború után, de mi hajlunk arra, hogy elfogadjuk a kettő kombinációját.

A poszt eredetileg a Mandiner.sci-fin jelent meg.

// A ti kedvenc elméletetek kimaradt? Írjátok meg kommentben! //

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr198916722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015