Csaknem 1 millió forint vérdíjat tüztek játékosok karaktereire a fejlesztök

2015. július 02. - Padrepapp

 

Az EVE Online egyik NPC (Non-player Character) Corporation-je, a Directive Enforcement Department, 150 havidíjat (20 dollár/db) tűzött ki játékosok fejére, mivel azok a felszólítás ellenére nem adták át a játék története szerint több éve eltűnt NPC kutató holttestét, melyet egy wormhole rendszerben találtak.

Az EVE Online-t fejlesztő CCP Games az utóbbi hónapokban ráfeküdt a játék lore-jának bővítésére, amire csak ritkán kerül sor, a játék történelmének hangsúlya inkább a játékosok közötti háborúkon fekszik. Szokatlan az EVE Online NPC cégeitől az ilyen közvetlen fellépés játékosokkal szemben, a vérdíj felett továbbá azzal fenyeget a DED, hogy a holttestet birtokló játékos cég standingjeit negatív 10-re állítják, criminal statust kiváltva, ennek hatására bárki vadászhat rájuk és lényegében meggátolja, hogy a cég játékosai High Security rendszerekben mozoghassanak.

 

Én örömmel figyelem, hogy a fejlesztők ilyen aktívan beleszólnak a játék PVE (Player vs Enviroment) történéseibe. Kicsit arra emlékeztet, mint amikor papíron asztalnál szerepjátékozva a kalandmester vezette a cselekmény fonalát, mégis meghagyva a játékosoknak a döntés jogát. A videojátékoknál is előfordult, hogy MMORPG-ben a Game Masterek ténylegesen történetmeséléssel foglalkoztak, gondoljunk csak a DragonRealms text alapú MMOjára. De aztán az EQ mintájára megjelenő MMORPG-kben ez teljesen eltűnt, a GM-ek szinte csak technikai problémák elhárításával foglalkoztak.
Ezzel szemben érdekes, ahogyan az EVE történelmi folyamának sodrása 4 játékos döntésén múlik, akik teljesen véletlen bukkantak az eltűnt NPC kutató holttestére. 4 játékos kezében az, hogy az egy szerveren játszó 400 ezer játékos milyen univerzumban folytatja a játékot.

 

Pár napja az Amarr császárnő tiszteletére játékosok által rendezett békés felvonulást Drifter támadás szakította meg, amikor JedsZero játékos beszéde közben hirtelen bewarpolva azonnal tüzet nyitottak a játékosok flottájára.

 

 

Öröm látni az efféle reakciókat a fejlesztőktől. Mivel az EVE Online sandbox játék, ezért a tartalmat javarészt a játékosok generálják maguknak. Ilyen esemény volt az Amarr felvonulás is, amit a játékosok szerveztek, és a fejlesztőknek semmi közük nem volt hozzá. Számomra teljesen szokatlan, hogy megpróbálják feldobni egy kicsit az univerzumot, és reagálnak a játékosok nagyobb eventjeire.
A február óta folyamatosan megjelenő rövid hírközlések is nagyon sokat dobnak a játék immersionjén. 

Alább egy rövid történeti vázlatot ismertetek, amely a mostani "kalandmester-jelenséghez" vezetett. Valamint playlisten megtekinthetjük a The Scope (ingame hírügynökség) hírközleményeit a fejleményekről:

Playlist:
 

- Caroline Grace nevű játékos felfedez egy korábban nem jelenlévő anomáliát, melyet Caroline's Starnak neveznek el felfedezője után. A játékosok be tudták határolni a csillag helyzetét, ám az mélyen a Jove-űr megközelíthetetlen rendszerében van.

- Nem sokkal Caroline's Star felfedezése után a wormhole rendszerekben honos Sleeperek ismert rendszerekbe küldtek scannelő drónokat. Majd a játékosok furcsa "Shattered wormhole" rendszerekre bukkannak.

- Óriási Jove eredetre utaló állomásokra bukkannak játékosok szétszórva az ismert rendszerekben. Az állomásokat védő entitást Driftereknek nevezik el. A Battleship osztályú hajót megtámadó anyahajó sokáig úgy tűnt, meg tudja semmisíteni a Drifter hajót, ám az elsődleges fegyverzetét aktiválva elpuszította a játékban lévő egyik legnagyobb hajót.

- Szimpóziumot tartanak a játékban felbukkanó új jelenségek megvitatására.

- Egy Drifter Battleship elpusztít egy játékos podot, majd begyűjti annak holttestét. Az új entitás nekilátott a megfigyelő állomások szétszerelésének, melynek darabjait rejtélyes wormhole-rendszerekbe szállítják, ahova nem sikerült még senkinek sem sikerült bejutni.

- A DED sikeresen szállít HQ-jába Drifter holttestet boncolásra, ám az eredmények közvetítése megszakad.


- Az Amarr hadsereg mozgásba lendül a Drifterek jelenlétének egyre fenyegetőbb jelenléte ellen. A Drifter megfigyelő állomások feltörése után nyílvánvalóvá válik, hogy évtizedek óta figyelik New Eden lakosait.


- Hilen Tukoss több évtizede eltűnt kutató videófelvételeit hozza nyílvánosságra a The Scope. A felvételből kiderül, hogy Hilen Tukoss tudott a Drifterek jelenlétéről.


- Az Amarr vezető Jamyl Sarum összefogsára szólítja fel a pilótákat: "Amit a Birodalomnak adtok, azt én visszafizetem nektek"


- Ahogy az új wormholerendszerekbe ereszkednek a játékosok, furcsa testeket raktárként tartó épületekre lelnek, ahonnan Hilen Tukoss utolsó videója származik. Az egyik játékosokból álló expedíció rátalál az eltűnt kutató holttestére.

 

Források:

http://community.eveonline.com/news/news-channels/world-news/tukoss-fate-confirmed-capsuleers-recognized-by-ded
/http://community.eveonline.com/news/news-channels/world-news/capsuleers-refuse-tukoss-handover-situation-intensifies/
http://web.ccpgamescdn.com/newssystem/media/67333/1/DED_RELEASE_-_1170626-OR6645019921.pdf
http://evenews24.com/2015/06/28/the-drifter-menace-amarr-loyalists-attacked-in-sarum-prime/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr637589078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015