Barcraft Esport Pub // Geek Térkép S01E03

2015. augusztus 23. - xCYBERFUNKx

Nem olyan rég nyílt meg hazánk első esport kocsmája, ezért beugrottunk koktélozni egyet, és ha már arra jártunk, feltettünk pár velős kérdést is.

Trikorder: Helló, ki vagy, és hol vagyunk most?
Harsányi András: Sziasztok, Harsányi András vagyok, a Barcraft Esport Pubnak az egyik tulajdonosa és ez itt Magyarország első esport bárja.

T: Gamernek tartjátok magatokat?
HÁ: Én világéletemben gamer voltam, már 31 vagyok, úgyhogy amikor én elkezdtem gamerkedni, akkor még bőven 286-osokon csattogott a Doom, de elsősorban RPG-ket, szerepjátékokat, illetve különböző kártyajátékokat játszottunk, kezdve a M.A.G.U.S. kártyáktól a Magic: The Gathering-ig. Ahogy fejlődött a technológia, úgy belecsúsztunk a számítógépes játékokba is; a jó öreg lan partyktól kezdve, amikor mindenki vitte a 600 kiló vasat magával a cimborához, akinek elutaztak a szülei, és egy nap szenvedés után sikerült összekötni azt a nyomorult PC-t, hogy valami történjen; egészen már gyakorlatilag a modern időkig, hogy ugye League Of Legends, meg a többi MOBA, és most ugye a kártyajátékok is digitalizálódtak, ebben is már benne vagyunk. Nem tartom magunkat kifejezetten hardcore gamereknek, de mindig is szerettünk játszani, a játék az mindig is az életünk szerves része volt.

T: Mi az ESPORT?
HÁ: Számomra az esport azt jelenti, hogy valami felé tart a világ, mikor meglátjuk hova fejlődik. Ez egy nagyon izgalmas terület, nagyon sok potenciált látok benne. Sokan azt hiszik, hogy ez az egész esport csak arról szól, hogy pár hülye gyerek odaül a gép elé játszik és elbassza az időt, holott rengeteg munka és elhivatottság szükséges ahhoz, hogy valakiből esportoló lehessen, akár még csak egy rossz esportoló is, nem hogy a világ egyik legjobbja. Úgy gondolom Magyarországon ez a kultúra megérett arra, hogy egy ilyen hely megnyíljon.

T: Magyarország és az esport? Mikor lesznek világbajnokaink?
HÁ:
Szerintem van potenciál a magyar játékosokban, a magyarok mindig is remekül használtak az agyukat. Én a magyart egy abszolút ügyes nemzetnek tartom, de még bele kell nőjünk, de van keresni valónk itt az élbolyban.

T: Lehet itt majd később konzolokon is játszani, vagy inkább a meccsek nézéséről van csak szó?
HÁ: Ez itt a szurkolás helye, ez a hely arról szól, hogy a profikat nézhetik, miközben ők játszanak, és ehhez van minden feltétel megteremtve.

T: Tervek a jövőre nézve?
HÁ:
Hát szeretnénk minél jobban elmélyíteni a design-t, minél interaktívabbá tenni, minél több rendezvényt befogadni. Alapvetően ez egy online közösség (esportolók), mostanában egyre több convention, összejövetel és offline program van szervezve, attól ez még egy online közösség, így szeretnénk, hogy ez a hely egy állandó offline bástya lenne a közösségnek, ahova az emberek be tudnak jönni és egymás szemébe tudnak nézni.

T: Az italokról mit tudsz mesélni? Lehet találni itt pár egzotikumot.
HÁ: Rengeteg koktélunk van, és ezek játékokban szereplő karakterekről kapták a nevüket, illetve próbálnak is rájuk hasonlítani valamilyen szinten. Árulunk mindenféle potion-öket, lángoló koktélokat: megpróbáljuk ezzel is minél jobban interaktívabbá tenni a helyet, hogy nem csak egyszerüen kapsz egy sört, hanem kapsz valami extrát is.

Menjetek és adjatok egy esélyt ti is a Barcraft Esport Pub-nak, végtelenül kedvesek és tényleg frankó italokat tolnak, ne hagyjátok ki, ha arra jártok!

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr377728676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015