Cook, Serve, Delicious!

2015. szeptember 01. - babfej

PC videojáték ajánló

Ebben a posztban egy étterem-menedzsment szimulátor játékot tálalunk, ez nem más, mint a Cook, Serve, Delicious! A 2013-ban megjelent játék a zsáner hardcore képviselői közé tartozik.

A sztori a következő: egy irodaház-komplexumban megnyitjuk nulla csillagos éttermünket, amit egyelőre nem is neveznék étteremnek. Eleinte csak zsíros, egyszerű gyorskajákat fogunk tudni felszolgálni. De kemény munkával és elkötelezettséggel az élre törhetünk, és világszínvonalú 5 csillagos éttermet varázsolhatunk a lepukkant helyiségből!

A Cook, Serve, Delicious a kezdetekkor félrevezetően könnyűnek tűnik. A napi feladataink közé a vendégek rendelésének elkészítése és felszolgálása, valamint a hely rendben tartása tartozik, ugyanis néhány vendég még arra sem képes, hogy lehúzza maga után a WC-t...

Tehát a meló korántsem fenékig tejfel: minden ételnek egy specifikus elkészítési módja van, ami a játék előrehaladtával egyre bonyolultabbá válik. Ahhoz, hogy tökéletes legyen az étel, a recept minden elemét hiánytalanul teljesítenünk kell, úgy, ahogy a vendég kéri. Ezt a billentyűzet megfelelő gombjainak sorrendben történő lenyomásával érhetjük el, de a játék a kontrollerhasználatot is támogatja.

Emellett az sem mindegy, hogy milyen sebességgel dolgozunk. A napi munkaidőnk reggel 9-től este 10-ig tart, ami a játékban néhány perc alatt eltelik, és végig özönlenek a vendégek - szóval nem árt, ha feszített tempóban sütjük a husikat és sikáljuk a tányérokat: a vendégek ugyanis értékelik az éttermet, és ha valakit nem sikerül időben kiszolgálnunk, bizony mérgesen fog távozni. Ugyancsak ez történik, ha teljesen elrontjuk a rendelését. És ha leromlik az értékelésünk, akkor kevesebb vendég jön, ami értelemszerűen bevételkiesést fog okozni.

Ahogy gyűlik a bevételünk, apránként fejleszthetjük az éttermet és az étlapot is, elérhetővé válnak a színvonalasabb ételek, amiket drágábban adhatunk, és ezáltal több bevételhez és VIP vendégekhez juttatják az éttermet. Ez egyben azt is jelenti, hogy sokkal több munka és odafigyelés kell ezeknek a fogásoknak az elkészítéséhez.

Emellett még más apróságok is megjelennek ahogy haladunk előre az időben: például hatósági ellenőrzések, fogadások és befektetések fűszerezik a mindennapokat.

A Cook, Serve, Delicious rajzfilmszerű grafikája rendkívül egyszerű, de mégis kellemes a szemnek: nincsenek felesleges részletek, amik elvonják a figyelmünket a kiszolgálásról, de ezzel együtt is igényesen és kellően részletgazdagon van kialakítva. A zene ugyan kissé repetitív, de mégis klasszul illik a játékmenethez.

A Cook, Serve, Delicious tipikusan az a játék, ami egyszerre bosszantó és annyira szórakoztató, hogy nem lehet abbahagyni. A folyamatos koncentráció viszont megtérül: több órás játékélményt nyújt az étterem fejlesztgetése, és az, hogy a különböző ételeket is végre tökéletesen megtanuljuk elkészíteni. További bónusz még, hogy az elérhető fejlesztések és az ételek leírásai egytől-egyig szuperviccesek, és még egy fiktív e-mail fiókunk is van, és néha elég fura alakoktól is kapunk leveleket.

Az egyjátékos "karrier" módon kívül még kihívások és többjátékos mód is elérhető, ahol az internet népével, valamint barátainkkal szemben mérhetjük össze a tudásunkat, és hétről-hétre újabb feladatok állnak rendelkezésre, amiket teljesíthetünk. 2016-ra pedig már be is ígérte a fejlesztőcsapat a folytatást!

Kinek ajánlom: mindenkinek, akinek kötélből vannak az idegei, és a videojátékokat nem csak kikapcsolódásképpen játssza. A Cook, Serve, Delicious kemény munka, de az egyszerűsége és a játékmenet iszonyúan pörgős sebessége miatt egyszerűen képtelenség abbahagyni.

Cook, Serve, Delicious! a Steam-en

ÉRTÉKELÉS

9.5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr767744398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015