Z Nation - itt a második évad

2015. szeptember 17. - trg

vlcsnap-error044.png

Eleged van a lassan vánszorgó halottakból? Rosszul vagy attól, ha egy karakter komoly és drámai történetszálat kap? Imádod, ha valami annyira szar, hogy az már jó? Akkor örvendj, mert a legócskább filmek esztétikáját tökélyre fejlesztő zombisorozat visszatért!

Ha valaki nem vágná miről van szó: a Z Nation az Asylum Studio zombis sorozata (tudjátok, ők készítik a Sharkanadót), amiben a központi szál abból áll, hogy egy csapat túlélő megpróbálja eljuttatni Kaliforniába az egyetlen embert, aki immúnis a zombiharapásra (és aki az első évad végére képessé válik arra, hogy irányítsa a zombikat). Na ez a második évadra kiegészül egy kiadós nukleáris katasztrófával, ugyanis az első évad végén kilőtt nukleáris rakétákat senki sem állította meg. Az még nem derült ki, hogy ennek milyen hatása lesz a sorozatra, de nem lennék meglepve ha hamarosan mutánsokkal is meg kéne küzdenie a túlélőknek.

vlcsnap-error842.png

A sorozat persze híres arról, hogy nem veszi magát komolyan, egy évad alatt volt szerencsénk radioaktív zombikhoz, zombi "cunamihoz", zombi tornádóhoz és egy zombi medvéhez is, szóval nem meglepő, hogy a készítők kicsit sem próbálják meg visszafogni magukat. Sajnos azonban az évadnyitóban a legőrültebb ötleteiket Murphy különös képességein mutatták be, így egy rész alatt láthattunk egymással smároló (majd egymás arcát lerágó) zombikat, élőhalott rúdtáncost, illetve az előző évadban félzombivá váló Cassandrát is sikerült elég lengén felöltöztetnie. Tény, hogy ezek a tettek nem karakteridegenek és valóban jó alkalmak arra, hogy megmutassák, hogy működik Murphy kicsavart elméje, de őszintén remélem, hogy a folytatásban nem a szexizmust szánják a sorozat humorforrásának.

vlcsnap-error765.png

Az új évadban várhatóan két történetszál fog nagyobb szerephez jutni, egyrészt továbbra is el kell juttatniuk Murphyt Kaliforniába, amit nehezíteni fog a tény, hogy Citizen Z vérdíjat tűzött ki a fejére, így most az összes túlélő a nyomukban van. Másrészt pedig felbukkant az a nő, akivel Murphy az előző évadban lefeküdt és nemcsak terhes, de úgy néz ki, hogy a férfi különleges képességeiből is örökölt valamit a gyermek (ne feledjük, hogy a Z Nation nem a Walking Dead, ebben a sorozatban a csecsemők sincsenek biztonságban). Mindkettőben van lehetőség, azonban továbbra sem látom azt, hogy mit akarnak kezdeni a karakterekkel (ez különösen igaz Citizen Z-re), márpedig ha valamire az évadnyitó kitűnően rávilágított, akkor az az, hogy a történet drámai elemei csak akkor működőképesek, ha érdekelnek minket a szereplők, ehhez pedig az kell, hogy elkezdjék őket kicsit mélyíteni.

Összességében a Z Nation még mindig egy kellően agyament sorozat, azonban ahhoz, hogy hosszútávon élvezhető legyen, sürgősen ki kell nőnie a gyermekbetegségeit és sokkal jobban oda kell figyelniük az íróknak arra, hogy b-filmes humort ne váltsa fel a direkt ízléstelenség.

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr817783924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serrin 2015.09.17. 15:07:11

Azt nem tudjátok, hogy a Viasat 6-on adni fogják a második szezont is?

Jose"KILLER"Mendez 2015.09.17. 19:28:59

Z Nationt nézni olyan, mint a sivatagban bolyongani 2 napig víz nélkül. The Walking Dead meg az oázis a kedvenc söröddel! :D
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015