Secret Wars #6

2015. október 14. - trg

sw2_2.png

A Secret Wars hatodik részében egyszerre kezd el felbomlani a Battleworld rendje és Doom meséje, ráadásul az egyik karakter olyan fegyvert kap, amiről a legtöbben csak álmodnak. Spoileres kritika a Marvel idei eventjének aktuális részéről.

Három héttel járunk az előző epizód után, Valeria továbbra is Doom megbízásából kutatja a túlélőket és bár vannak kisebb sikereik (a Cabal két tagját is elfogják, a Fekete Hattyú pedig saját akaratából tér vissza Doomhoz), azonban egyre több kétség támad benne és egészen odáig eljut, hogy megkeresse Doom erejének forrását. Végül azonban nem megy végig az úton, mert fél, hogy nem tudná feldolgozni azt, amit a végén találna, viszont segít a két Pókembernek (Miles és Peter), akik így eljutnak a Molekulaemberhez.

sw1.png

A füzet legerősebb eleme a különböző karakterek párosítása. Hickman mindig nagyon jó párbeszédeket tudott írni és ezen a téren többször is remekel. T'challa és Namor párosa Strange rejtekhelyét kutatták fel, kettejük közös története pedig kellően terhelt ahhoz, hogy minden cselekedetüknek és minden mondatuknak súlya legyen, Hickman pedig ezt ki is használja és bátran épít a közös múltjukra. Strange két tárgyat hagyott hátra maga után, az egyikkel a birtokosa képessé válik arra, hogy bárhová eljusson a világban, a másik pedig az az Infinity Gauntlet, ami a Doomstadt régióban működik.

sw_2.png

A rész másik izgalmas párosításában a két Reed kerül össze. Az 616-os univerzum Reedjének végre szembe kell néznie azzal, hogy az apokalipszisben nemcsak elvesztette a családját, hanem Doomnak hála az új univerzumban azok sosem tartoztak hozzá. Hickman nagyon jól bemutatja, hogy mi a különbség a két ember között, ami különösen jól érzékelteti azt, hogy az eredeti Reedet elsősorban a családja és a szerettei választják el attól, hogy saját zsenije maga alá gyűrje. Ez a család pedig az egész részben nagy hangsúlyt kapott, nemcsak Val nyomozása miatt, hanem azért is, mert megismerhettük a Battleworld eredetmítoszát, ami nem meglepő módon a Fantasztikus Négyeshez köthető. A legnagyobb meglepetés azonban Ben Grimm, akiről kiderül, hogy magának a Battlewolrdet védő falnak a részévé az építőeleme, egészen a füzet végéig, ugyanis Thanosnak sikerül meggyőznie arról, hogy Doom világa nem helyes.

A Secret Wars #6 mindezek ellenére nem hibátlan, a három hetes időugrás eredményeként rejtély, hogy az egyes karakterek hogyan kerültek abba a helyzetbe, amiben vannak (különösen fura ez Captain Marvel esetében, akinek a szerepéről szinte semmit sem tudunk), ráadásul azt, hogy a régiók lakói elkezdtek fellázadni csak mintegy mellékes információként kapjuk meg és a titokzatos Prófétáról is fájóan kevés derül ki. Ezek azonban csak apróságok, amik nem rontanak jelentősen az amúgy rendkívül jól megírt történeten.

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr977954626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.10.14. 21:11:50

Blade továbbra is csak abban az egy számban volt Howard-dal?
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015