Secret Wars #7

2015. december 02. - trg

sw2_3.png

Black Panther új sereget szerez, kiderül, hogy ki a rejtélyes Prophet és kirobban a totális háború - a lassú építkezés után a Jonathan Hickman maximumra tekeri a tempót a Secret Wars aktuális részében. Vigyázat spoilerek!

A pár hónapja bejelentették, hogy a tervezett nyolc rész helyet kilencből fog állni a sorozat, ennek pedig az az oka, hogy a hetedik rész túl hosszú lett és így ketté kellett bontani. Bár Hickman egy interjúban azt mondta, hogy igyekezett úgy megírbi a történetet, hogy a hetedik és a nyolcadik rész is egyformán élvezhető legyen, sajnos ez nem sikerült maradéktalanul, ugyanis a mostani epizód érezhetően egy átmenet, amiben bár több leleplezés és fordulat is helyet kap, valahogy egyik sem tűnik igazán megalapozottnak. Ennek persze nem csak az átstrukturálás az oka, hanem az is, hogy a fősorozat nem követi nyomon az összes karaktert, így például rejtély, hogy Captain Marvel hogyan érte el, hogy Sinistro elárulja Doomot, vagy, hogy a 616-os univerzum túlélő Thorja hogyan lázította fel a többi Thor egy jelentős részét. Ezek persze nem új hibák, az előző kritikában is hasonlókat róttam fel a sorozatnak, azonban a kettébontás jobban kiemeli ezt. 

sw1_1.png

Vannak persze érdemei is a füzetnek, az, hogy végre kiderül, hogy a titokzatos próféta nem más, mint Maximus egyszerre meglepő és egyben logikus is, hiszen ki más lázíthatná fel jobban a népet, mint az emberek elméjét manipulálni képes őrült Inhuman, akinek vérében van a káosz. Hasonlóan briliáns húzás volt Hickman részéről kihasználni azt, hogy Black Panther a holtak királya, hiszen így a fősorozatban is használhatják a bolygó déli részén lakozó zombisereget. Persze nem csak ezek a rész érdemei, a dialógusok most is nagyon a helyükön vannak és az akciójelenetek is parádésan sikerültek. Ez utóbbi pedig nemcsak Hickman érdeme, hiszen ehhez a sokszor szabad kezet kapó Esad Ribić rajzai is hozzájárulnak.

Reményeim szerint a két lezáró rész nagyobb hangsúlyt fektet majd a központi karakterekre (különösen Doom és Reed ellentétére), ugyanis ez az, ami Hickman egyik nagy erőssége és ami ebben a számban háttérbe szorult egy kicsit.

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr648103078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015