MAZE – The Angels Walk Silently

2016. január 19. - trg

Új magyar videojáték a láthatáron

Mindig jó, ha arról adhatunk hírt, hogy valami új magyar dolog van készülőben, szóval kifejezetten örömmel mutatjuk be nektek a készülő MAZE – The Angels Walk Silently című játékot.

Lovecrafti túlélőhorror, FPS nézetben és sanity-rendszerrel? Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem csigázott fel a hír, különösen, ha ehhez hozzátesszük azt, hogy a játék a készítők ígéretei szerint rengeteg kalandjáték elemet fog tartalmazni és központi szerep jut a nyomozásnak, és az egész már-már túl jónak tűnik.

A történetről jelenleg még nem sokat tudunk. Aiden H. Ingramot, egy visszahúzódó különcöt, az antik könyvek megszállottját alakítjuk, akinek nyugalmas életét felforgatja az, hogy felesége Eva eltűnik, Aiden pedig titokzatos üzenetet kap. A történet azzal veszi kezdetét, hogy Aiden útnak indul Európába, azon belül is a zord és ismeretlen Erdélybe, hogy a nő ősi eredetű családjának régi birtokán kezdje meg a nyomozását. Bár ez alapján akár olyan klasszikusok is eszünkbe juthatnának, mint a Dracula, de a készítőkhöz inkább Lovecraft világához szeretnének közelíteni, így biztosak lehetünk abban, hogy leírhatatlan szörnyek és titokzatos szekták fogják nehezíteni a nyomozásunkat.

A tervek szerint a hangsúly valóban a túlélésen lesz, így sok lopakodásra és a korlátozott erőforrások kreatív felhasználására kell számítanunk, miközben ránk vár az is, hogy megoldjuk szerelmünk eltűnésének rejtélyét. A nyomozást pedig szó szerint kell érteni, ugyanis a játékban valóban nyomok, bizonyítékok után kell majd kutatni és a fejtörők nem egyszerűen puzzle-ök lesznek, hanem igazi rejtvények, amiknek a megoldása a történetet is tovább viszi. A készítők a hatások között olyan játékokat említenek meg, mint a Amnesia: The Dark Descent, Thief vagy éppen az Alien: Isolation.

A készülő játék három ember munkáját dicséri: Pápai Bence (programozó, író, designer), Varga Bálint Bánk (író, designer, marketinges) és Nagy Norbert (koncept művész), azonban a csapat tisztában van vele, hogy ha csak ennyien dolgoznak rajta, akkor minimum három évre lesz szükségük az elkészüléséhez, ezért jelenleg is embereket keresnek, akik szívesen vállalnák, hogy velük dolgoznak.

Reméljük, hogy mielőbb hallunk a srácok felől, addig is itt tudjátok csekkolni a projekt honlapját, itt pedig a facebook oldalát. Ha pedig aktívabban támogatnátok a készítőket, akkor a hamarosan induló Kickstarter kampány keretében ezt is megtehetitek!

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr588274214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015