Randomfilmek: Superman II (1980)

2016. március 08. - z33d

Batman v Superman hónap

giphy.gif

Megnéztük a második Superman filmet, amire alig találunk szavakat. Clark Kent és Zod tábornok fullba' nyomja, és olyan két órás, önfeledt szórakozást / keserves zokogást garantál, amire még mi sem számítottunk. PA-RÁ-DÉ!

sup4.jpg

Superman II (1980)

http://www.imdb.com/title/tt0081573/ 

z33d:

Sajnos az első rész köréből kimaradtam. A nagy pszichedelia  közepette sikerült elaludni és leginkább azért is vagyok zavarban, mert túl jól (nagyon jól) szórakoztam a Superman II-n, miközben nincs valódi összehasonlítási alapom. De ez a második rész is egy 7-8 perces altató főcímmel kezd, ami nagyjából olyan élmény, mint mikor az űr screensavert nézed az IBM486-on.  Azt gyorsan leszögezem, hogy sosem voltam Superman párti, unalmasnak találtam a fickót. De a Kandi lapos, összevont Batman/Superman füzeteknek köszönhetően így is úgy is találkoztam a történetekkel, aztán évekkel később jött rá a Justice League sorozat, a saját animated sorozat, a borzasztó N64-es játék, így kb. kikerülhetetlen volt a Superman téma (de semmi gond, sikerült új unalmas hőst találnom magamnak, úgy hívják Captain America). Szóval visszatérve a Suparman II-höz, fogalmam sincs mit láttam! Első körben lenyűgözött mennyi helyszín, kosztüm, statiszta, és pénz ment bele ebbe a filmbe, komolyan jó volt nézni ezt a megalomániás stúdiódíszlet építést. Két perces jelenet a Holdon? Kell minden! Fiktív űrügynökségi logók, ruha, holdjáró, csökkentett gravitációs üldözési jelenet és szenvtelen űrhalál. Vízen járás? Alap. Egy mocsárvidéki város leromlása? Persze, kelleni fog levitáció, helikopterek hadsereg, bazookások, menekülő boltosok, és vagy 200 statiszta. Kellenek még halálosan profin koreografált vad stuntok, amiben úgy repülnek bele a dzsippek a pajtába, mintha egy társastánc versenyt néznék. Mondom, minden van, szuper intenzív szórakozás. Lex Luthor légballonos szökésénél már szétestem fejben. És mit csinál Superman, miközben a Fantom zónából szabadult kriptoni terroristák elfoglalják a földet? Vacsorát és virágot hoz amazóniából Loisnak, a szerelméért elhagyja szuper erejét, majd a romantikázás után bekocsikáznak (???) "ééészakról" egy hot dog-ért. EZ ÍGY TÖRTÉNIK. A vendéglőbe aztán látja Szupi a híradót, és rájön rengetek rossz döntést hozott az elmúlt pár órában (?). Oké, visszaindul gyalog "ééészakra". Nem bírtam tényleg, gurultam a röhögéstől. Imádtam Christopher Reeve-et. És még sorolhatnám bőven. A klasszikus celofán S-logó dobásáról már nem beszélnék, ott már rég túl voltam a holtponton. Összegezve, a Superman II. egy nevetségesen rossz film, de a lehető legjobb értelembe. Például a '66 Batman-re, vagy a Plan 9-re azt mondjuk, "jó thrash", de persze ettől még a felét ténylegesen végig unatkozzuk, fészkelődünk, elalszunk. De a Superman II végig őrült tempót diktál, egy percig nem fogsz unatkozni.  Olyan magabiztossággal, büszkeséggel és felgyújtott milliódollárokkal szórakoztat, hogy nálam kivívta a "nagy film" státuszt.

Kinek ajánlom: Mindenkinek, aki szerint Superman egy unalmas fickó + Austin Powers rajongóknak

Kinek nem ajánlom:  Akinek nincs ideje hülyeségekre.

sup1_1.jpg

 

Mistwalker:


Hát, ez. Ez. EZ!!!négy! Amíg az első részt nagyjából sikerült komolyan venni a rendezőnek meg az írónak, ennél a résznél elszabadul a pokol, és szerintem annyira unták az egészet, hogy a maguk szórakoztatására kezdtek el trollkodni. Kezdve azzal a párbeszéddel, amivel indul a film ("Szia szivi, jó a blúzod, új?" "Ne most Kent, még korán van ehhez") egészen odáig hogy Clark butára csókolja Lois-t, hogy az elfelejtse a kettős identitását. Ja, mert hogy Lois, a nagyreményű oknyomozó újságíró elkezd gyanakodni, hogy bizony a bénácska újságíró társa szemüveg nélkül erősen hasonlít arra a Supermanre, aki megmenti egy atombombát tartalmazó, az Eiffel toronyról zuhanó lift aljáról, amire felmászott, hogy kihallgathassa a terroristákat. Ennek kiderítésére pedig képes belevetni magát a Niagara vízesés egyik folyójába is, ahol ahelyett hogy hősünk megmentené, lézersugárral metsz neki egy fadarabot, amin kiúszhat. (Szerintem virágnak jobban örült volna). De hát csak addig szekálja a lány, amíg coming outol a a nászutas lakosztály lávalámpa oszlopai között, ahol többek között arra is van lehetőség, hogy a kádban pihenve egy profi fotós megörökítse az intim pillanatokat. Szerintem többet nem is kell mondanom, nézzétek meg, én rég röhögtem ennyit.

Kinek ajánlom: ha szeretnél egy szórakoztató filmet péntek estére
Kinek nem ajánlom: amennyiben hard core superman rajongó vagy ne nézd meg, ki fogsz akadni

sup3_1.jpg

Noob Saibot:

Változatlanul finoman szólva nem lelkesedek a pirosgatyás jófiúért, viszont ez a film valamivel jobb lett szerintem mint az előző. Ebben is van persze teljesen elviccelt Lex Luthor-banda, na meg leegyszerűsített képregényes csihi-puhi, de mivel itt nem eredettörténetet kapunk, több klisét ki lehetett szűrni belőle. Apropó, én a Richard Donner Cut nevű változatot néztem meg, amit több, mint húsz évvel az eredeti elkészülte után ollóztak össze a korábban felvett jelenetekből és nagyban eltér a mozis verziótól (pl. Marlon Brando jeleneteinek nagy része ebben a verzióban szerepel). Ami végtelenül idegesített engem az Szupi határtalan hülyesége, hogy a Lois Lane-nel eltöltött egy (1) darab szenvedélyes éjszaka után egyből elhatározza, hogy márpedig ő halandó emberként akarja leélni az életét és beugrik a szolárium kriptoni verziójába. Mondjuk egy ilyen erőkkel rendelkező lény esetében nyilván nem lenne normális konfliktus, ha azt nem saját hibái bonyolítanák, de akkor is. Leghülyébb karakter és döntés evör. Merthogy közben megjelenik az előző rész elején felvillantott három kriptoni csirkefogó, akiknek feltett szándékuk elfoglalni a Houston... öö Föld bolygót, puszta szórakozásból, mert ezek ilyenek. Lex Luthor ezúttal nem gondolja túl a tervét, meg is lesz a böjtje, a világ megmenekül, juhé. Na de várjunk csak, mert ez a jólfésült izomagy már megint visszaforgatja az időt. A francba már.

Kinek ajánlom: akinek nem volt elég buta főhősből és béna főonoszból az előző adag.

Kinek nem ajánlom: aki szerint a Lois-Superman románc egy eleve elcseszettt valami.

 

// Neked hogy tetszett a Superman II ? Írd meg alulra! //

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr538449934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

furious ewok 2016.03.08. 23:47:17

Tacskó gyerekkorom legnagyobb kedvence ez a film, és őszintén: az acélember se volt kevésbé bugyuta, hiába a 30 év különbség. A főhőst megformáló színészt pedig sajnálom a balesetéért. RIP
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015