Randomfilmek Special: Supergirl (1984) / Catwoman (2004)

2016. április 05. - z33d

Batman v Superman hónap

large.png

Bár április elseje már elmúlt, mi nem bírtuk ki, hogy ne tegyünk egy próbát a DC filmes próbálkozásainak két mélypontjával. A Supergirl és a Macskanő egyaránt rossz filmek, de ha az ember nem vár tőlük semmit, akkor még így is találhat bennük szórakoztató pillanatokat.

shes_just_so_happy.jpg

Supergirl (1984)

http://www.imdb.com/title/tt0088206/?ref_=fn_al_tt_2

Mistwalker

Hát, ez nem esett annyira jól. De ez nem úgy rossz, ahogy mondjuk a Superman 2, hogy poénra veszik az egészet, és leforgatnak egy komolytalan filmet. Nem. Ez mai szemmel már egy nagyon unalmas, kétórás rétestészta, ami előtt ülsz mint egy katatón idióta, vagy nekiállsz valami egészen mást csinálni. Ha elmész a TV elől, és vissza jössz 5 perc múlva, nem maradtál le semmiről. Pedig tök jó kis girlpower film lehetett volna, amolyan 80-as évek power women módján, ha mondjuk szerencsétlen lánynak írnak egy kis agyat is, és nem csak sodródik az eseményekkel. Azért kapunk itt is félelmetesen hülye jelenteket, mint például amikor a szexi bundeszliga frizkós kertész srácot megeszi a markoló, de messze elmarad a már emlegetett Superman 2-től. Ezt kifejezetten sajnálom, mert hasonló murira számítottam.

Kinek ajánlom: Ha eszméletlen másnapos vagy, tuti nem terhel meg ez a film, illetve elvetemült rajongóknak.
Kinek nem ajánlom: Ha már a klasszikus Superman filmeket sem szeretted, ne nézd meg.

 supergirl_1984_3.jpg

z33d 

A Supergirl film sajnos fele annyira sem szórakoztató, mint a Superman 2, pedig legalább akkora dilire számítottam. Ahogy az már írtam is, a Superman 2 tobzódott a pénzben, a felesleges makettekben és az indokolatlan stuntokban, ezzel szemben  Supergirl már ránézésre is minimális büdzséből készülhetett. Alig néhány szereplő, negyedannyi speciális effekt, ráadásul teljesen koridegen az egész. Tök vicces, hogy ez a film akkor készült mint a Szellemírtók, a Terminátor vagy a Dűne. Nézd csak meg, ez itt a 60-as évek vége! Pl. a női karakterek közelijeit, a megvilágítást egy az egyben megismertem a Start Trek TOS-ból, a cselekedeteik is leginkább a Shatner által hajigált hungarocell sziklákéval hasonlatosak. Mert akció az itt nem igazán van. Sőt itt semmi sem történik. Supergirl kb. úgy viselkedik mint egy fehér boszorkány, aki a levegőben táncolva szagolgatja a virágokat, az ellenfelei pedig a fekete boszorkányok, akik egy elhagyatott szellemkastélyban varázsolgatnak, kártyát vetnek, meg ilyenek. Supergirl teljesen béna. Alig bunyózik, viszont annál többet csodálkozik. Végülis egy lámpaoszloppal megállít egy tornádót, meg összejön egy bekatizott gyerekkel. Oké-oké, lehet értékelni a szándékot, de azért lehet ezt jobban is, lásd a 1975-as, jóval tökösebb Csodanő sorozatot. Ez hosszú és unalmas volt, de legalább volt benne jelenet a Fantomzónába.

Kinek ajánlom: Akik mindenáron bele szeretnék ásni magukat a női szuperhősök témájába. 
Kinek nem ajánlom: Akik eddig sem nézték meg a rossz filmeket amiket itt mi megnéztünk.

 

trg

Azt hitted, hogy csak a Batman v Supermanben van olyan, hogy két órán át semmi nem történik? Tévedtél! Már a Superman és a Superman 2 is fájdalmasan hosszú volt, de azokban legalább volt értelmezhető történet, cselekmény és karakterek, de a Supergirlben az ilyesmit nagyítóval kell keresni. A film ráadásul kényszeresen próbálja valahogy a Supermanhez kötni önmagát, Kara szobatársa Lois rokona, ráadásul Jimmy Olsennel lóg? Hagyjuk már! 

Igazából nekem végig kérdéseim voltak a film kapcsán. Hol van Argo városa? Hogyan jut oda vissza Kara a film végén? Kik ezek a boszorkányok? Superman milyen idegen fajjal veszi fel éppen a kapcsolatot? Miért gondolta bárki jó ötletnek, hogy egy munkagép egyen meg egy embert? 

Kinek ajánlom: Ha te akarsz lenni az a geek, ami mindennel képben van, akkor nézd meg...
Kinek nem ajánlom: ...de inkább kerüld el messzire.

 catwoman-halle-berry-photo-4.jpg 
Catwoman (2004)

http://www.imdb.com/title/tt0327554/?ref_=nv_sr_1

Mistwalker

Tipikus 2000-es évek eleji "badass, nagyon sötét ,nagyon trú, nagyon metál, nagyon műbőr" filmek sorába tartozik (Van Helsing, Penge, Kaptár, Kárhozottak királynője, Underworld stb.). Ezt az érát pedig pedig rég el kellett volna temetni, a csodálatos betétdalokat szolgáltató nu-metál bandákkal együtt (mondom mindezt úgy, hogy ezeket hallgattam/néztem én is tiniként). Mélyre. Nagyon mélyre. Megsemmisíteni a dvd-ket, cd-ket, youtube montázsokat és videoklipeket. Vagy legalább kellemes emléknek meghagyni, és nem feleleveníteni csak azért, mert úgy emlékszel hogy ezek a filmek jók voltak. Hát, ez a film újranézve nagyon rossz. A történet sablon , Halle Berry pedig annyira rossz színésznő, hogy sikítanék (pedig úgy emlékeztem, hogy a Gótikában tök jó volt, de most már nem merem újra nézni azt sem). A jelmeztervező pedig nem tudom mit gondolt: értem én hogy J.Lo klippjei alapján a seggkivágás akkoriban egy bevett szexi húzás volt, de mivel nem tapad a színésznőre, olyan mintha tönk lábai lennének. Ezt még Britney sem vette volna fel, pedig akkoriban neki fantasztikus mellényúlásai voltak. E mellé jön be a hajvágós jelenet, vagy amikor megsimogatja a jaguár szobrot a Jaguár tetején, vagy amikor fúj egyet a kutyára. Amikor Anne Hathawayt jelölték ki az új Macskanő szerepére akkor fel voltam háborodva, de csak azért, mert ezt törölte az agyam. Most megint ráveszem, hogy törölje.

Kinek ajánlom: Senkinek. Ne nézd meg.
Kinek nem ajánlom: Mondom NE nézd meg.

 

z33d

A 2000-évek eleje-közepét annyira jellegtelennek éreztem, hogy már akkor azon gondolkodtam vajon mire fogunk emlékezni, mi lesz az a dolog ami kapcsán azt mondhatjuk hogy "ez full 2004".  De most így azt mondhatom, a 2000-es évek eleje-közepének megvan a saját stilisztikai értékrendszere, és az egész nagyon szórakoztató, de azért nem bánnám ha egyszerűen eltűnne. Mert tudod mi full 2004? A MACSKANŐ! Ez a film már 2004-ben is túl 2004 volt! Akkorát üt, hogy nem lehet letenni, nem bírok elkapcsolni mikor megy vasárnap este a Film+-on. Fészkelődök, nagyon kellemetlenül érzem magam végig, izzad a tenyerem, de nem moccanok. Még az Öld meg Romeót kapcsán eltudtam viselni, hogy Aaliyah számok mennek egy olyan filmben, amiben Aaliyah játszik, na de ezek a olcsó RnB-s betétek, a catwalk, a Jennifer Lopezezezés, meg a soft/white getto-zás kirobbantja az agyamat. Csodás időszak! Az megvan hogy Halle Berry Oscar-díjas színésznő? Én azt mondom, tökéletesen megérdemelte, nagyon tetszett a Macskanőben meg a Flinstones-ban. (Na jó, a Gótika tényleg egész klassz volt, érdekes hogy ezt többen így gondoljuk.) És tudod hogy lehet megmutatni, hogy egy nő erős, ügyes, és "a férfiakkal is fel tudja venni a versenyt"? Kosárlabdával! Mit csinált a Ripley a Feltámad a Halálban? Kosarazott! Ennyi. 

Komolyra fordítva a szót, még mindig csak egy Macskanő van, ő Michelle Pfeiffer.

Kinek ajánlom: Ezt mindenkinek látni kell.
Kinek nem ajánlom: Épeszű embereknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr908544848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015