Controller Freak: Policenauts (1994)

2017. március 09. - digitaltos

Óda a súlytalan űrmellekhez

tumblr_nlqlbiyp6q1tg07vxo1_500.gif

Farkas Berci bácsi óta tudjuk, hogy a nemzet első űrutazása felpörgeti az országot. Pár napig mindenki erről beszél, és úgy érzi, hogy ismét tettünk egy lépést a jövő felé. Japánnal is ez történt 1990-ben, és szinte törvényszerű volt, hogy néhány videojátékban szerepe lesz ennek.

Tovább

Logan (2017)

logan_png.jpg

Hugh Jackman elvileg utoljára bújt a mindent vágó teleshopos kés kezű mutáns bőrébe és bár a műfajt ezúttal sem definiálja újra, azért ad nekünk egy tisztességes és emlékezetes búcsúfilmet. Western, óvatosan adagolt társadalmi reflexió és vérfürdő. Ezt mind szállítja a legújabb Rozsomák-kaland.

Tovább

Randomfilmek: Háborús játékok (1983)

wargames1.jpg

Egy kicsit sem felszabadult tinifilm Skynet Juniorról, szilikonszilíciumdiódákra bízott nemzetbiztonságról és fekete helikopterekről. Gyors betekintés a vektorgrafika, a villógó interfész és a totális hidegháborús para időszakába. Háborús játékok, PRESS START!

Tovább

Nem annyira Lego, de azért eléggé Batman

cs.png

A Lego Batman a fiatalabb generációt szólítja meg, de nem lehet okunk panaszra: így is veri a DC teljes kínálatát. A film nem használja ki a legós környezet által adott kreatív lehetőségeket, bár van benne egy sor kikacsintás. Mi marad egy Lego-filmből, ha kivesszük a Lego-ban rejlő lehetőségeket?

Tovább

Controller Freak: Snatcher (1988)

Az oldschool játékos rovatunk első része azokról a cyborgokról, akik lecsavarják a fejedet a helyéről

8f8b1991b92e7f104d0cdf0be6c1fb15.jpg

Ha az ember véletlenül az internetnek egy olyan bugyrába téved, ahol retro játék-fanatikusok arról vitatkoznak, hogy vajon mi is a legjobb videojáték a 16-bites korszakból, akkor több, mint valószínű, hogy felbukkan a Snatcher név. Sosem értettem, hogy miért olyan nagy szám ez a játék. Review-okban alig hivatkoznak rá, nincsen hivatalos folytatása és a modern konzolokra sem portolták ( >:( ejnye Konami). Természetesen csak játszanom kellett vele, hogy tisztábban lássam a rajongás mibenlétét. 

Tovább

2016 legjobb filmjei - szerintem

edited_image_20160618_121511.jpg

Mint minden évben, most is szabadkozással kezdem a listaírást, ugyanis közel sem néztem meg minden filmet, ami érdekelt az idén, illetve másképp fogalmazva van bőven jó film amit látni kell akár többször is, de 2016 előtt készült, szóval ezekre szántam az időt. Nos, hogy ezt letudtuk, következzenek az én kedvenceim 2016-ból, szigorúan értéket jelképező sorrend nélkül. (2016-os filmnek az számít, aminek a magyar vagy ennek hiányában az egyéb európai bemutatója a tavalyi naptári évre esett.)

Tovább

10 utalás, amit tuti megtalálsz a Stranger Thingsben

collage-768x384.jpg

A Stranger Things egy nagy kavalkád a kedvenc dolgainkból, olyan, mintha ha egy 90-es évekbeli videotéka polcainak legjobb borítós filmjét egyszerre indítanánk el. Összeszedtünk néhány viszonyítási pontot a teljesség igénye nélkül. SPOILER ALERT!

Tovább
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015