Top 10 Batman és Superman LEGO készlet

2016. március 04. - trg

Batman v Superman hónap

dcbatman.jpg

A LEGO már jó ideje készít készleteket a DC képregények alapján, így adta magát a gondolat, hogy egy kicsit jobban megnézzük a felhozatalt és röviden bemutassuk az általunk legjobbnak ítélteket.

10. The Joker Bumper Car (30303) 

Ez a kis zacskós készlet (ami Amerikába limitált ideig volt beszerezhető,  az Egyesült Királyságba pedig csak promóciós ajándékként jelent meg) egyszerű, de ötletes módon ragadja meg Joker lényegét. A kis dodzsem nincs túlbonyolítva, de mégis pofásan néz ki, a Joker figura pedig szinte tökéletes. Mivel kereskedelmi forgalomba rendesen nem került, ezért nálunk a boltokban nem kapható, de az internetről (szállítással együtt) pár ezer forintért beszerezhető, ami nem rossz ajánlat figyelembe véve, hogy gyűjtői oldalakon a figuráért önmagában is majdnem ennyit elkérnek. (Brickset)

9. Batman: The Joker Steam Roller (76013)

Már két éves készlet, de ettől még továbbra is megállja a helyét. A Joker figura erősen merít a Jack Nicholson jelmezéből, ami külön pluszpont a számomra, ráadásul Batman mellé kapunk egy Robin és egy Batgirl figurát is. Sajnos Batman járműve kevésbé tetszetős, de kárpótol mindezért Joker úthengere, aminél a tervezők igazán szabadjára engedték a fantáziájukat - mintha az egész egy klasszikus rajzfilmből lépett volna ki. (Brickset)

8. Kryptonite Interception (76045)

Nem fogok hazudni, két okból került fel a listára ez a szett: egyrészt, mert baromira jól néz ki az új Batmobil, másrészt, mert baromi jól néz ki az új Batman figura. A készlet idén jött ki, a Superman v Batman filmhez, így azt még nem lehet megmondani, hogy mennyire pontosan képezi le a film bármely jelenetét, de szerintem ez nem is fontos, mert, ha valaki ezt megveszi, az úgyis a járműért és Batmanért teszi. (Brickset)

7. Heroes of Justice: Sky High Battle (76046)

Ugyanaz a szuper Batman, mint az előzőben, de itt jár hozzá egy gyönyörű Wonder Woman és egy király Superman figura is, ráadásul még a Batwinget is megépíthetjük! Sajnos Lex Luthor helikoptere elég gyengére sikerült, de gondolom az elemszámot (és így az árat) muszáj volt lejjebb tornázni. Lois Lane szerepeltetése dicséretes, de maga a figura nem lett túl átütő. (Brickset)

6. Jokerland (76035)

Ez a tavalyi készlet lényegében a 2012-es The Dynamic Duo Funhouse Escape örököse, azonban annál sokkal többet tartalom került bele. Nagyon király a vidámparkos tematika, ráadásul elég sok játék funkciót pakoltak bele, ami nagyban növeli az élvezeti értékét a célcsoport számára. A karakterek száma példaértékű, ráadásul bekerült több kevésbé ismert DC hős is, ami a gyűjtők számára különösen öröm lehet, ugyanúgy, ahogy a klasszikus formájú Batmobil is. (Brickset)

5. Darkseid Invasion (76028)

Az előzőhöz hasonlóan ez is egy olyan szett, ami egyszerre elégíti ki a fiatalabbak és az idősebb gyűjtők igényeit is. Bekerült több olyan karakter, akik eddig nem, vagy csak korlátozottan voltak elérhetőek, plusz egy elég szép hajót is (a készlet sikerét jelzi az is, hogy idén a Marvel vonal is kapott egy szinte azonos felépítésű szettet). (Brickset)

4. The Tumbler (76023)

Míg az eddigi helyezettek fő célcsoportja inkább a fiatalabbak voltak, ennél a szettnél nincs kétség, hogy elsősorban az idősebb gyűjtőknek készült. A majdnem 1900 elemből álló Tumblr gyönyörűen képezi le a Nolan filmekben szereplő járművet, a tervezők ráadásul a belső kialakításra is ügyeltek. A készletet még különlegesebbé (és a gyűjtők számára még kívánatosabbá) teszi, hogy csak ebben érhető el a Heath Ledgerről mintázott Joker és a Batman figura is exkluzív. (Brickset)

3. Action Comics #1 Superman (SDCC2015-3)

Újabb exkluzív szett, ezúttal azonban tényleg ritkaságról van szó, ebből a készletből ugyanis csak limitált mennyiség készült és csak a tavalyi San Diego Comic Conon lehetett beszerezni (a gyűjtői oldalakon 200 000-300 000 forint között mozog az ára). Maga az építmény nincs túlbonyolítva, viszont tökéletesen idézi meg a Superman első képregényének a borítóját. Az autó nagyon szépen van megépítve és az is biztos, hogy minden gyűjtő örömmel elfogadná. (Brickset)

2. Batman Classic Tv Series - Batcave (76052)

Szintén igazi gyűjtői darab, megtoldva rengeteg játék funkcióval, bőséggel építve a nosztalgiára. A '66-os sorozat látványvilágát idéző szett tényleg telitalálat lett, megjelenik benne számos ikonikus karakter (bajuszos Joker, pocakos Batman!), jármű (a csodás Batmobil és a helikopter), valamint egy több részből álló tényleg nagyon pofásra sikerült épület. Nemcsak a barlang építhető fel, hanem Bruce Wayne dolgozószobája is, ahonnan a hősök egy rúdon tudnak leereszkedni a rejtekhelyeikre. Minden rajongónak erősen ajánlott készlet! (Brickset)

1. Batman: Arkham Asylum Breakout (10937)

Nem ez az első Arkham készlet, de az elődjénél sokkal impozánsabb, ráadásul tele van olyan apróságokkal, ami mosolyt csal a rajongók arcára. Dr. Harleen Quinzell orvosi köpenye alatt látható piros-fekete ruhájától kezdve, az olyan részletekig, hogy még a készletben nem is szereplő Mr. Freeze cellája is megépíthető látszik, hogy a tervezők igazán odafigyeltek a részletekre, arról nem is beszélve, hogy maga az épület is megállja a helyét, hiszen nagyszerűen reprezentálja a gótikus elmegyógyintézetet. (Brickset)

// A ti kedvenc készletetek esetleg lemaradt? Írjátok meg alulra! //

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr68441772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pityke Őrmester 2016.03.04. 17:05:01

a 76013 azért olyan mintha egy rajzfilmből lépett ki, mert abból lépett ki :)
a "Lego Batman: The Movie – DC Super Heroes Unite" elején a múzeumban ezzel támad Joker Batman-re...

2016.03.05. 11:55:40

Az Arkham Asylum Breakout-ot Marcos Bessa, a kedvenc Lego-designerem tervezte. Zseniális a srác, itt egy felsorolás a készleteiről: en.brickimedia.org/wiki/Marcos_Bessa

trg 2016.03.05. 14:34:58

@nemorino: Bessa nekem is kedvencem, főleg az első quinjet és a Spider-Man: Spider-Cycle Chase miatt (meg hát a helicarrier, de arról csak álmodozok)
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015