Randomfilmek: Clash of the Titans

2015. szeptember 03. - z33d

Episode #3

clash.jpg

Randomfilmes sorozatunkban ezúttal újranéztük a nagyszerű Titánok harcát, mert nagyon kedveljük. Ha szereted az eszement gyurma-kardozást, az első éves töri órákat és robotbaglyokat, akkor ez a te filmed is. 

 

Clash of the Titans (1981)

IMDB

clash_of_the_titans_movie_image_6.jpg

 

CatStimpsonJ:

Perszeusz kalandjait követjük nyomon, aki nem mellékesen Zeusz, a görög főisten fia, és minden isteni-apai támogatását megkap, hogy hőssé válhasson. A film végig eseménydús, mivel az emberek állandóan újabb módot találnak rá, hogy felbosszantsák valamelyik excentrikus istent (khmmm Thetis saját szentélyében halandók szépségéhez hasonlítod őt khmmm), újabb bonyodalmakat szülve. A mitológiai történetek érdekességei jól mutatnak filmen, isteni varázstárgyak, különleges állatok, szörnyek és helyszínek kísérik a sztorit. A régi effektek egyáltalán nem rontanak a film szavatosságán, a színészek és a képi világ mind nagyon jók, összességében egy végig élvezhető film.

Kinek ajánlom: Bárkinek, aki meg akar nézni egy filmet, tényleg jó.

Kinek nem ajánlom: Akik utálják az isteni csemetéket.

  

Zöldréndzser: 

Ó igen-igen, itt nagyon sok minden találkozik amit szeretek a világon, a 80-as évek amerikai elméjével feldolgozott antik mitológia és eposzi történetmesélés, fenomenális, giccsbe hajló díszletek, végtelen kardozás és mindfelett, stop-motion szörnyetegek tömkelege. Számomra ez egy olyan alkotás amely jelképez mindent ami a ’kaland’ kategóriába tartozik, mint filmzsáner. Ahogy sok társa az erából (Legenda, Conan, a barbár, Végtelen Történet etc.) képes egy hihetetlen magával ragadó történetet elmesélni és megjeleníteni úgy, hogy az berántson mintha egy 10 éves, rpg, KJK és mitológia mániás gyerek lennék (az vagyok). Külön szót érdemel a csodálatos látványvilág, nem akarok közhelyeket írni a CGI-ról és belemenni ebbe a régi dolgok vs. új dolgok dögunalomig tépázott témába, hiszen ez egyértelműen felesleges, a filmnek a legnagyobb erőssége a megjelenése, és Ray Harryhausen a legeslegnagyobb király. Szerintem bárkinek kellemes élményt fog nyújtani a film a maga kötelező geljségével és néholi butuskaságával. Ja és robotbagoly.

Kinek ajánlom: Dungeon-mastereknek.

Kinek nem ajánlom: Akiknek tetszett a remake.

 

z33d:

Gyönyörű makett giccs, pátosz, csillogás és borzongás, varázslatos helyszínek, valóban ijesztő lények; mindez azoknak a kölyköknek, akik nem érték be a Végtelen történettel, és fuldokló lovak megsiratása helyett valódi kalandot akartak átélni. Ez itt a levágott medúza fej, pegazusok és krakenek világa, ahol a mana sosem fogy el. A stop-motion a szemünket, a veretes nyelvezet a fülünket simogatja. Ez egy hibátlan film minden tekintetben, sajnálom, fanboy vagyok. 

Kinek ajánlom: Igazi, meghatározó filmélmény lehet tényleg bárkinek. Tépd ki az öcsi kezéből a tabletet és ültesd le elé! 

Kinek nem ajánlom: Aki szerint a remake jobb mint az eredeti, és/vagy a „Conan, a kalandor” bármelyik epizódja.

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr947756356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyingizik 2015.09.04. 23:20:38

Én is bírtam, vagy 15 éve egy angol nyelvű retro film csatornán állandóan ezt nyomták.
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015