Magyar képregények a 30. Képregénybörzén

2015. október 16. - trg

borze4.png

Most vasárnap lesz a 30. Képregénybörze, ezért összeszedtük nektek, hogy milyen magyar képregényeket szerezhettek be, ha kilátogattok.

A Hegy: Töredékek

A Töredékek voltaképpen nem új képregény, hiszen egy olyan füzet újranyomása, ami maga is egy évekkel korábban az interneten megjelent történet másodközlése volt, ennek ellenére mindenkinek ajánlom, akit érdekel ez a sötét tónusú poszt-apokaliptikus, disztópikus sci-fi világ, ráadásul a börzén a szerzőktől személyesen lehet megvenni a 48 oldalas füzetet.

Titkos Társaság 2-3.

Koska Zoltán képregénysorozatának második része már a 5Panels születésnapján is kapható volt, és most a börzére a harmadik is elkészült. Ha minden jól megy, az év végéig a nyomozócsapat kalandjainak összes része elkészül.

Café Postnuclear

„A 15 éves Totalcar jubileumi meglepetése az autók, a motorok és az alámondásos VHS-filmek szerelmeseinek. A 2010-es Randomban megjelent online képregény remake-je és folytatása: Mad Max és a Kádár-korszak találkozása egy sosemvolt poszt-apokaliptikus jövőben, ahol egy babkonzerv, egy kanna benzin és egy pohár víz is többet ér, mint az emberi élet” - ez áll a hivatalos beharangozóban, és úgy hiszem, ennél nem is kell többet mondanom ahhoz, hogy felcsigázzam az érdeklődéseteket.

borze3.png

Titánember 5.

A magyar szuperhős sorozatának ötödik száma már a börze előtt pár nappal megjelenik, de akik vasárnap kilátogatnak a Kispestre, azok helyben a kiadótól beszerezhetik (és ha valakinek eddig kimaradt volna a sorozat valamelyik száma, akkor azt is pótolhatja).

EpicLine 13.

Az ötödik születésnapját nemrég megünneplő 5Panels csapata egy különleges EpicLine számmal ünnepel: a rendkívül sikeres Szekerce és Szemerce képregények világában játszódó 5 Pallos karaktereit ugyanis az alkotó, Molnár Gábor, a csapat tagjairól mintázta.

Ambrus Izsák (Isaacomix): Raiz

A Raiz Ambrus Izsák (akit többek között a Dörmögő Dömötörből ismerhet a közönség) eddig nyomtatásban meg nem jelent munkáit tartalmazza A5-ös méretben, 44 oldalon.

borze2.png

Árnyvadász

"Egy átlagos magyar városban járunk, Szegeden, ám főszereplőnk koránt sem átlagos…. Első ránézésre csak bolondos művész, aki napközben szerelőként dolgozik és néha besegít a közeli kocsmában. Ám ő megteheti, amire mindenki vágyik, hogy puha ágyából ne kelljen felkelnie a távirányítóért, csak kezét megmozdítva odatehesse. Egy este viszont ráébred, hogy ereje által, nagyobb dolgokra hivatott…" Ennyi információt és egy-két képet találni a neten az Árnyvadászról, de a készítője, Magony Gergely, megtalálható lesz a börzén.

Széles Mosoly 7

Bár Fekete Dániel személyesen nem vesz részt a börzén, az új Széles Mosolyt azért megvehetitek majd a Comicsmania pultjánál.

Saigami 1

Az eredetileg angolul és online megjelent Saigami első száma végre elérhető magyar nyelven és fizikai formátumban is. Sajnos a képregény nem biztos, hogy beszerezhető lesz a börzén, ugyanis a bemutatója a szintén hétvégén megrendezett Mondoconon lesz.
 borze1.png

Cser Gábor: Optimista kicsengés

Pajtás, Kockás, Hahota - többek között ezeknek a lapoknak volt állandó szerzője Cser Gábor, akinek életművéből válogat ez a kötet. Mivel az előrendeléseken kívül csak pár példány készül, ezért az érdeklődőknek érdemes gyorsan lecsapniuk rájuk.

Várkonyi Károly: Ex libris

A Cser Gábor munkásságát bemutató kötet mellett ez a börze másik olyan megjelenése, ami mára már klasszikusnak számító alkotók munkásságát mutatja be. Az Ex libris Várkonyi '50-es, '60-as évekbeli munkáiból válogat és több rövidebb mű mellett két H. G. Wells-képregényt olvasható lesz a kötetben, ami hasonlóan az Optimistához, csak limitált példányszámban lesz elérhető.

Korcsmáros Péter: Mesélő ceruza - Korcsmáros Pál, a képregény mestere

Ez a kötet kakukktojás, ugyanis nem képregény, hanem egy gazdagon illusztrált életrajzi kötet Korcsmáros Pál fiának tollából. A börzén nemcsak megvásárolni lehet, hanem a Képes Kiadó standjánál dedikáltatni is.

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr367972015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milanKovacs · http://www.zsiger.hu/ 2015.10.20. 16:27:45

furi, hogy nem írtok kiadókat az egyes megjelenésekhez, pedig azt én személy szerint megköszönném. :)

trg 2015.10.20. 18:05:58

Árnyvadász: szerzői kiadás, Titkos Társaság: 5Panels, Café Postnuclear: Totalcar, EpicLine: 5Panels, Ex Libris: Linea Comics (Képregény Kedvelők Klubja), Optimista kicsenges: Linea Comics (KKK), Mesélő ceruza: Képes Kiadó, Raiz: Zsiger, Saigami: szerzői kiadás, Széles mosoly: szerzői, Titánember: Titánember, A Hegy: szerzői
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015