Randomfilmek: Star Wars Holiday Special

2015. december 26. - z33d

Star Wars Hónap

293817.jpg

Van egy dolog, amiről még sajnos beszélnünk kell. Itt a Star Wars Holiday Special, a duplán aktuális, duplán romboló TV műsor. Rosszabb mint a Jar Jar, rosszabb mint Vader üvöltése a Sithek végén, rosszabb mint minden. Ezt a mocskot még George Lucasnak sem sikerült nyomtalanul eltüntetnie, pedig állítólag tele van lével. Isten áldja az internetet! 

family_zps1e695af2.jpg

Star Wars Holiday Special (1978)

http://www.imdb.com/title/tt0193524/

https://www.youtube.com/watch?v=S3a5j8PgQxg

trg:

Nem teljesen értem, hogy mit láttam. Egy öreg vuki karácsony napján a nappali közepén maszturbál, egy gyerek vuki miközben a Lázadókat keresik a házukban, Luke-ról és Hanról néz rajzfilmet, gondosan elkapcsolva a kijelzőt, amikor a tisztek a közelébe mennek és végezetül, Leia Organa énekel. Ki a célcsoport? Mire gondoltak? Miért kellett? Megannyi kérdés válasz nélkül. Egyébként a rajzfilm rész meglepően jól, de a többi elemet - különösen a zenei betétek narratívában elfoglalt helyét - nehéz értelmezni.

Kinek ajánlom: Teljesen őrült rajongóknak, akiket minden érdekel, ami Star Wars.

Kinek nem ajánlom: Épeszű embereknek, akik szeretnék is megőrizni az ép eszüket. 

 

bestboybandi:

Olvastátok William S. Burroughs Meztelen ebéd című könyvét? A Holiday Special a filmgyártás Meztelen ebédje. Vannak benne jelenetek, szereplők, dialógok, de sem együtt, sem külön-külön értelmezve sincs semmi értelmük. Nem igazán lep meg ennek ellenére sem eme a filmtörténeti magnum opus elkészítése: 1978 van, a SW marha nagy siker, George Lucas úszik a dállörben, de emellett épphogy csak kijöttünk az olajválságból és a 60-as évek LSD-mámorából. Ezeknek az eredménye a Holiday Special, ami a világ talán legborzasztóbb másfél órája. A színészeken látszik, hogy kínlódnak és az egész annyira végtelenül ostoba, és ostobának nézi a mozizót, hogy az már sértő és egy kicsit megalázó is. Van valami történet, de az talán annyira nem is lényeges; őrjöngő, szőrbe öltözött emberek, izzadó színészek és újrahasznosított jelenetek a SW-ból és persze musical-betét, rajzfilmbetét, főzőműsor, és minden, amivel egy jó érzésű embert SW rajongót az őrületbe lehet kergetni. Oké, Boba Fett első megjelenése és a 70-es évek stílusában készült rajzfilm részek egészen jópofa, de ez olyan, mintha a tölcsér legeslegalsó részében lenne csak egy kicsi fagyi. Szerencse, hogy szinte alig tudja valaki, hogy létezik ez a borzalom, mert ehhez képest még a midi-chlorianokat, Jar-Jar-t és a „kereskedelmi utak megadóztatását” is jobban viseltem.

Kinek ajánlom: Embereknek 75-ös IQ alatt. Mondjuk füvezős házibulira egész jó program.

Kinek nem ajánlom: Embereknek 75-ös IQ felett.

 

 4111675659_ed5268de32.jpg

Mistwalker:

Nekem csak kérdéseim vannak:

Ez mi a franc? És miért néz ki úgy a kisvuki, mint egy nagyra nőtt yorkie akinek kirúzsozták a száját? Boba Fett miért lovagol egy rózsaszín Nessyn egy szigonnyal? A vukik miért úgy főznek mint az óvodások a homokozóban? (Kever, felver, tör!) Nagypapi vuki tényleg egy drogtrip alatt megjelent táncdalénekesnőre izgul rá? A nappaliban? A gyerek előtt?! A kisvuki tényleg annyira ostoba, hogy miközben birodalmi járőrök bontják le a lakásukat egy lázadókról szóló mesefilmet néz? És ki ez a teleshopos bácsi a mindent tudó fésűvel? Miért nézik végig a birodalmi katonák hogyan énekelnek és táncolnak egy tatooine-i kocsmában? A zenés betétek a Disney előszelei? Vajon mit mondott Lucas a három színésznek amikor megkérte őket erre? 

Miért?!

Kinek ajánlom: Senkinek. Soha. Semmilyen körülmények között. 

Kiknek nem ajánlom: Senkinek. Soha. Semmilyen körülmények között.

 

main_5.jpg

z33d:

Fú, pár évvel néztem ezt félszemmel karácsony este, de nem emlékeztem hogy ez ennyire súlyos. Mikor ilyesmit látok, akkor bánom igazán hogy nem fogyasztok különféle kábítószereket, mert a Star Wars Holiday Special pusztít rendesen józanul. De mindenki nyugodjon meg, a készítők biztosan toltak pár kólás kólát, másképp nem tudom elképzelni hogy ezt bárki is jó ötletnek találta. Volt olyan, aki azt gondolta hogy szuper lesz másfél órán keresztül vukikat ordibáltatni?

A történet magja az Csuvi családjáról szól; itt a feleséges, az apja, és a gyereke, és várják haza a Kashyyykra a családfőt az ünnepekre, de a hazajutást nehezíti a Birodalom. Miközben várják, mindenféle képernyőkön és holografikus kijelzőkön sorba jelennek meg a súlyosan enervált SW karakterek; Luke szerelgetés közben, Leia meg.. najó vele nem tudom mi van, droidok, meg speciális vendégek, akik valószínűleg az 1970-es évek amerikai közélet/média fontos arcai lehettek (vagy nem, lövésem sincs kik ezek). Ha éppen nem ez történik, akkor különböző "szórakoztató blokkok" következnek, jó hosszan, és kínosan. Van itt teljesen kész cirkuszi mutatványos bemutató, űrzene űrdívával, Jefferson Starship stúdió fellépés, krípi főzőműsor, összeszerelős videó egy androiddal, és egy csávó, aki a Mos Eisley kocsmában iszik a feje tetején lévő kráteren keresztül. Totális káosz. Sarlacc gyomrában szénfagyasztásban eltöltött 1000 év sem lehet elcseszettebb dolog, mint a vuki hétköznapok, ha ezek tényleg ezeket nézik. Mindeközben pedig az Birodalom megszállja a vuki otthont, és terrorizálják a családot, ameddig Han és Csuvi meg nem érkezik. Ők gyorsan elintéznek mindent, megölelgetik egymást (amit őszintén szólva jó volt látni a nemrégiben történtek után...) aztán mehet az ünneplés. Az ünneplés pedig egy teljes dimenzióugrás, Leia megérkezik, énekel a SW témára kis kakofóniában. Ennyi, itt feladtam. Az egyetlen értékelhető momentum, az a "szórakoztató blokkok" között felbukkanó animációs betét volt, az Idő urai és a Heavy Metal stílusában. Ez tényleg tetszett, bár az lett volna a maradék 1 óra 20 percben is.  Ez volt a Star Wars Holiday Special, megnéztük helyettetek. HAPPY LIFE DAY!

Kinek ajánlom: Mindenkinek, aki szeretne valami nagyon durvát látni.

Kinek nem ajánlom: Akik nem szeretnék megtudni milyen szörnyű emberek élnek a Kashyyykon.

 

// Neked hogy tetszett az SW Holiday Special? Életed tripje? Írd meg alulra! //

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr348200044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shred 2015.12.27. 21:30:07

Köszi a kritikákat, MEG KELL NÉZNEM!:-D

steery 2015.12.27. 21:37:23

Nekem megvan ez a film, mert mindenre elszánt SW fan vagyok, de ezt a borzalmat én is csak egyszer bírtam végignézni és majdnem belehaltam, súlyos agonizálások közepette. Ennek ellenére vannak benne jó pillanatok is (Carrie Fisher egész tűrhetően énekel, az Annie Hallban is van egy éneklős jelenete).

A rajongók imába foglalnák a Revisited Adywan Stúdió szakmunkásait, ha a klasszikus trilógia felújítása után ezt is gatyába ráznák. Kivágnák belőle cirka a háromnegyedét (kukába vele) és csinálnának hozzá egy akármilyen karácsonyi tölteléket, meg itt-ott felspéciznék a meghagyott jeleneteket, ahogy kell. Mehetnek bele űrhajók is, fasza zene, ami a csövön kifér. És akkor nézhető lenne.

kkn 2015.12.27. 22:59:28

Úg tűnik, Lucas csíphette a Monthy Pytont, látta az And Now For Something Completely Different-et. Azután Montyéknál hamarabb megcsinálta a The Meaning of Life szerű filmjét a SW univerzumban. Csak úgy tűnik, igen kicsi a két dolog közös rajongói halmaza. Meg az a kevés is, aki szereti mindkettőt, nem akar Monthy beütéses SW-t nézni, mert nem értik a viccet, és nem is szeretik SW-ben. Pedig Lucas próbálkozott, ha az angol humor nem jött be, akkor ismét a fimes humor ősanyját, a burlesket vetette be Jar-Jar-al, de még egy ilyen sótlan népséget, mint a SW rajongók... Nekem semmi gondom nem volt vele. Pedig az ős-trilógia IA Stan és Panja , C-3PO és R2D2 nagy sikert aratott. Most mikor üt be nekik a humor, meg mikor nem, elmenni rajtuk...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2022.08.18. 12:13:18

Én elolvasok, megnézek minden szart amin rajta az SW cimke, a Solot is, meg az SW 7, 9 filmeket is megnéztem, de ezt 10 perc után ki kellett kapcsoljam, mert valami borzalom. Mire gondolhatott a költő ezzel?
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015