Gép-Ház // Geek Térkép

2016. február 16. - trg

gephaz.PNG

Nemrég a Gép-Házban jártunk, ami egyszerre biztosít teret a wargame-ek szerelmeseinek és a társasjáték rajongóknak is, de a legújabb programsorozatukkal már a Magic: The Gathering játékosoknak is kedveskednek.

A Gép-Ház egyszerre bolt és klub, ami elsősorban a wargamer közösséget szolgálja ki. Két emeletükön számtalan sima illetve terepasztaluk van, amiket úgy helyeztek el, hogy azok könnyedén mozgathatóak legyenek, aminek hála a legkülönfélébb terepeket is elő lehet állítani, arról nem is beszélve, hogy számos különféle tereptárgyat tartanak, amivel tovább lehet színesíteni a játékot.

A klubot Bálint István mutatta be nekünk, aki elmesélte, hogy bár kezdetben főleg a terepasztalos játékok domináltak, de egyre több társasjátékot is beszereznek, sőt külön társasjátékos napokat is tartanak, amelyeken ki lehet próbálni a boltban levő játékokat, de akár saját társasokat is lehet vinni. Mi is ellátogattunk az egyik társasjáték napra és volt szerencsénk kipróbálni a Battlestar Galactica Express változatát, de egy korábbi ottjártunkkor belekóstoltunk a Zombicide világába is (ebből láthattok részleteket a videóban is). Nem csak a társasjátékosokat látják szívesen, hanem nyitnak a TCG-s közösség felé is: nemrég indult a Magic: The Gathering bajnokságuk (ehhez még mindig lehet csatlakozni). Akiket pedig jobban érdekel a hobbi kreatív oldala, azoknak a szerdai festőműhelyekre érdemes ellátogatniuk, itt ugyanis új technikákat tanulhatnak. 

A versenyek, tematikus napok és workshopok mellett hétfőnként játékbemutatókat is tartanak a klubban, amelyek során kicsit bemutatják a wargame-ek világát, a szabályrendszereket és azt, hogy hogyan érdemes belekezdeni a játékba. Ha pedig már tapasztaltabb játékos vagy, de nincs kivel játszanod, akkor érdemes ellátogatnod a Facebook oldalukra, ugyanis több Facebook csoportot is létrehoztak, amik kifejezetten azt a célt szolgálják, hogy megkönnyítsék az ideális játékostársak megtalálását. 

A Gép-Házat a Nap utca 13. alatt találjátok.

Gép-Ház FB // https://www.facebook.com/G%C3%A9p-H%C3%A1z-1490109007940654/
Gép-Ház Web // http://www.gep-haz.eu/
Trikorder FB // facebook.com/trikorderblog

/Ismersz király helyeket, ahová szerinted el kéne látogatnunk? Írd meg kommentbe! /

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr278395522

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy klub wagramereknek és társasozóknak 2016.02.17. 08:52:02

A wargamer-közösséget és a társasjáték szerelmeseit is kiszolgálja a Gép-Ház, amiről a Trikorder forgatott videót.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015