MyTV League of Legends Kupa Viewing Party és LoL Farsang // Helyszíni Szemle

2016. március 11. - trg

mytv.PNG

Hétvégén a MyTV LoL Kupájának viewing party-ján jártunk a Barcraft 2-ben és ha már ott voltunk, előkaptuk a kameránkat is, hogy megkérdezzük a magyar LoL közösség aktív tagjait arról, hogy hogyan érzik magukat és hogy mit tartogat a jövő a magyar e-sport világ számára.

A Barcraft 2 adott helyet a Telenor MyTV szolgáltatásán debütáló LoL közvetítése első viewing party-jának, amit a szervezők gyorsan össze is kötöttek egy LoL tematikus cosplay versennyel, aminek hála a hely gyakorlatilag megtelt rajongókkal és érdeklődőkkel (a már-már szokásossá váló szülinapozós társaságokról nem is beszélve).

A magyar közösség számára biztos nem kell bemutatni a két szakkommentátort, Kiss "Thanatos" Tamást és Német "PierceTheHeaven" Ákost, akik hatalmas lelkesedéssel beszéltek a versenyről és rendületlenül kommentálták az eseményeket. A közvetítés befejeztével pedig lejöttek a Barcraft 2-be, ahol el tudtuk kapni őket egy interjúra is. Kérdésünkre elmondták, hogy a MyTV-vel együttműködve új szintre emelhetik a magyar közvetítések színvonalát és olyan minőségű anyagokhoz kapnak hozzáférést, ami addig a magyar közönség számára elképzelhetetlen lett volna.

A cosplayerek fotói a Barcraft 2 facebookjáról vannak, ahol további képeket is találtok.

Az este azonban nemcsak a közvetítésről, hanem a jelmezversenyről is szólt. Számtalan cosplayer mutatta meg a tehetségét és öltözött be a kedvenc LoL karakterének, mi pedig kifaggattuk őket, hogy hogy tetszik nekik a rendezvény és a hely. Nem lepődtünk meg azon, hogy kivétel nélkül elismerően nyilatkoztak a mindkettőről, egyedül azon lepődtek meg többen is, hogy egy ilyen rendezvény ekkora közönséget tud vonzani Magyarországon. Ez utóbbi tényleg meglepő volt, mert bár az elmúlt években egyre több geek témájú rendezvényen tapasztalhatjuk, hogy az érdeklődők száma hatalmas, az ilyen látszólag kisebb volumenű eseményeknél a teltház még mindig nem megszokott. Ez azonban a közeljövőben minden bizonnyal változni fog ugyanis a MyTV és a Barcraft csapata a közeljövőben szoros együttműködést tervez, hogy a magyar LoL szcéna is olyan minőségű programokon vehessen részt, ami nyugaton mára már megszokott.

A következő rendezvényre pedig nem is kell sokat várni, ugyanis a hétfőn este tartják a MyTV League of Legends Kupa díjátadót, ahol számtalan programmal várják az érdeklődőket.

Barcraft 2 FB // https://www.facebook.com/barcraft2/

MyTV // http://mytv.telenor.hu/#!/hu-HU/myTv

Magyar LCS // https://www.facebook.com/magyarlcs

Trikorder // https://www.facebook.com/trikorderblog/

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://trikorder.blog.hu/api/trackback/id/tr528464984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. Szóval így lopjál innen, okéka-rakéta?
Trikorder - 2015